Sip.no.: PCE-DRS 1

Tuz Refraktometresi PCE-DRS 1

11.725,00 TL
14.070,00 TL
:
4250348717023
PCE-DRS 1
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Tuz Refraktometresi PCE-DRS 1
Tuzluluk oranının % ve ‰ cinsinden tespiti / Özgül ağırlık / Kırılma indisi

Tuz refraktometresi PCE-DRS 1, % ve ‰ ölçüm aralıklarında sulu çözeltilerin tuzluluk oranını belirlemek için kullanılan su geçirmez bir ölçüm cihazıdır. Buna ek olarak, tuz refraktometresi, özgül ağırlığı ve kırılma indisini de ölçebilir. Pil ile çalışan tuz refraktometresinin büyük ekranında ölçüm değerinin haricinde ortam sıcaklığı da görüntülenir. Tuz refraktometresinin ana uygulama alanı salamuraların, konserve sebzelerin, çorbaların, meyve sularının ve diğer pek çok ürünün kontrol edildiği gıda üretimidir. Bunun haricinde, tuz refraktometresi, kış yol bakım hizmetlerinde buz çözücü maddelerin kontrol edilmesi için de kullanılabilir.

Tuz refraktometresinin ABS plastikten yapılmış sağlam gövdesi ve paslanmaz çelik numune haznesi, cam prizmayı ve elektronik bileşenleri mekanik hasarlardan korur. Tuz refraktometresinin kalibrasyonu bir tuşa basılarak distile ya da deiyonize su kullanılarak hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Yalnızca üç tuşu bulunan tuz refraktometresi kullanım hatalarını büyük ölçüde ortadan kaldırır ve sezgisel kullanımı destekler.

 

Uygulama Alanları
Bilimin en büyük harikası, bir fenomon aracılığıyla diğerini incelemenin ve belirlemenin mümkün hale gelmesidir. Günümüzde refraktometrenin icadına temel oluşturan ışığın bükülmesi, birçok farklı ürün ve malzemenin içeriğinin incelenmesini, test ve analiz edilmesini mümkün kılar. Sıvıların tuzluluk oranı da bunlardan biridir. Tuz refraktometresi ile sıvıların ne kadar tuz içerdiği çok kısa bir sürede belirlenebilir. Tuz refraktometresi, tuzluluk oranının kontrol edilmesi gereken her yerde kullanılabilir. Örneğin, evinde akvaryumu bulunanlar tuz refraktometresi ile sudaki tuzluluk oranını her zaman doğru seviyede tutabilir. Aşırı tuz miktarı, bazı balık türleri için tehlikeli olabilir ve tuz refraktometresi, bu tür sorunların önlenmesi için ideal bir araçtır. Deniz suyu ve akvaryum ya da yüzme havuzlarındaki ölçümlerin yanı sıra bir diğer önemli alan da gıda üretimidir. Kişisel tercihler bir kenara bırakılırsa farklı ürünlerde (çorbalar, salamuralar, marine edilmiş sebzeler, turşular, soslar, peynirler, pastırmalar vb.) tuz içeriği normlarına ilişkin katı kurallar bulunur. Üretim aşamasında aşırı ve yetersiz miktarda eklenen tuz miktarı ile kısa raf ömrü ya da kötü tat gibi büyük riskler meydana gelebilir.

 

Tuzluluk oranı, bilim insanları ve çevreciler için de öncelikli bir konudur. Denizlerde, göllerde ve toprakta tuzluluk oranındaki değişim, flora ve faunanın büyüme ve gelişmesini etkileyebileceği için çok ciddi bir sorun haline gelir. Tuz refraktometresi gibi modern dijital cihazlar, tuzluluk oranının hızlı ve hassas bir şekilde ölçülmesini ve böylece etkili bir denetimin düzenli olarak gerçekleştirilmesini sağlar.


Özellikler

- Saniyeler içinde hassas ölçüm sonuçları
- Büyük LCD ekran (ölçüm değeri ve sıcaklık)
- Su geçirmez IP65 korumalı ABS gövde
- Otomatik sıcaklık kompanzasyonu
- Az miktarda numune
- Distile su ile kolay kalibrasyon
- Cam prizmayı koruyan paslanmaz çelik kapak
- Üç tuşlu kolay kullanım
- Pil kontrol sistemi
- Ölçümün durdurulmasından 1 dakika sonra otomatik kapanma

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı 
Tuzluluk Oranı0 … 28 %
Tuzluluk Oranı0 … 280 ‰
Özgül Ağırlık1.000 … 1.217
Kırılma İndisi1.3330 … 1.3900 nD
Sıcaklık0 … 40 °C
  
Çözünürlük 
Tuzluluk Oranı0.1%
Tuzluluk Oranı1 ‰
Özgül Ağırlık0.001
Kırılma İndisi0.0001 nD
Sıcaklık0.1 °C
  
Hassasiyet 
Tuzluluk Oranı±0.2%
Tuzluluk Oranı±2 ‰
Özgül Ağırlık±0.002
Kırılma İndisi±0.0003 nD
Sıcaklık±0.5 °C
 
Diğer Teknik Özellikler 
Sıcaklık KompanzasyonuOtomatik 10 ... 40 °C
Ölçüm HızıYaklaşık 1 saniye
Numune Hacmi4 ... 5 damla
Numune HaznesiCam prizmalı paslanmaz çelik
GövdeABS, IP 65
Pil1 x 1.5 V AAA
Otomatik KapanmaÖlçümün durdurulmasından 1 dakika sonra
Koruma SınıfıIP 65
Boyut121 x 58 x 25 mm
Net Ağırlık90 g (pilsiz)

Teslimat İçeriği

1 x Tuz Refraktometresi PCE-DRS 1,
1 x Pipet,
1 x Prizma Kapağı,
1 x Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.