Sip.no.: PCE-DRH 1

Refraktometre PCE-DRH 1 Bal için

12.761,00 TL
15.313,20 TL
:
4250348716934
PCE-DRH 1
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Bal Refraktometresi PCE-DRH 1
Baldaki su içeriğinin tespiti / Sıcaklık kompanzasyonu ve otomatik kapanma / Az miktarda numune / IP65 koruma sınıfı

Su içeriği bal için en önemli kalite kriterlerinden biridir. PCE Instruments’ın sunduğu bal refraktometresi PCE-DRH 1, balın kalitesini saniyeler içinde hassas bir şekilde belirlemek için özel olarak tasarlanmıştır. Bal refraktometresi, baldaki şeker ve su içeriğinin tam olarak belirlenmesi için kullanılır. Bu şekilde, ürünün sulanmaması sağlanabilir. Baldaki su içeriğinin çok yüksek miktarda olması fermantasyona yol açarak doğal ürünün raf ömrünü, kıvamını ve tadını etkileyebilir.

Bal refraktometresi, bir sıvının kırılma indisinin belirlenmesine dayanan bir ölçüm cihazıdır. Bal refraktometresi yardımıyla az miktarda numune kullanılarak su ve şeker konsantrasyonu ölçülebilir. Anlamlı bir ölçüm sonucu elde etmek için bal refraktometresinin huni şeklindeki paslanmaz çelik kapağına numuneden dört ila beş damla damlatmak yeterlidir. Bal refraktometresindeki numune haznesinin içine bir prizma yerleştirilir ve ışık kırılması yoluyla baldaki şeker ve su konsantrasyonu ölçülür. Bal refraktometresinin dahili ışık kaynağı, analog bal refraktometresindeki floresan lambalar gibi yapay ışıkla hızla tetiklenen ölçüm hatalarını önler.

Otomatik sıcaklık kompanzasyonu (10 … 40 °C) işleminin ardından ölçüm sonucu bal refraktometresinin büyük ve kolay okunabilir LCD ekranında hızlı ve hassas bir şekilde görüntülenir. Bal refraktometresinde yaygın olan çeşitli ölçüm parametreleri arasında seçim yapılabilir. Bu ölçüm parametreleri şunlardır: Brix (0 … 90%), su (5.00 … 38.00%), Bé (33.00 … 48.00) ya da kırılma indisi (1.3330 … 1.5177 nD). Bunun haricinde bal refraktometresinin ekranındaki entegre sıcaklık göstergesi sayesinde bal refraktometresi ile ölçülen bal sıcaklığına ilişkin bilgi elde edilir.

Bal refraktometresinin cam prizması, ölçümden önce ve sonra hızlı ve kolay bir şekilde temizlenebilir ve plastik bir prizma kapağı ile kapatılır. Bal refraktometresi, cam prizmayı hasardan koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Bal refraktometresinin üç tuşlu olması kolay kullanım sağlar. Bal refraktometresinde pil tasarrufu için otomatik kapanma fonksiyonu bulunur. Böylece, bal refraktometresi, bir dakika boyunca kullanılmadığında otomatik olarak kapanır. Gerekli durumlarda, bal refraktometresinin ölçüm haznesine birkaç damla damıtılmış su eklenip tuşa basılarak bal refraktometresi kalibre edilebilir.

 

Uygulama Alanları
Refraktometre, sıvı ya da katı maddelerin kırılma indisini belirleyen optik bir ölçüm cihazıdır. Bal refraktometresi, bal üretimindeki en önemli araçlardan biridir. Baldaki su içeriğinin hassas bir şekilde belirlenmesi için refraktometre gereklidir. Bal ticaretinde bu ölçüm son derece önemlidir. Bal refraktometresi olmadan kesin tespit neredeyse imkansızdır.

PCE Instruments tarafından sunulan bal refraktometresi, kolay kullanımı sayesinde su ve şeker içeriğini saniyeler içinde belirlemek için idealdir. Bal refraktometresi, kullanışlı tasarımı sayesinde her zaman her yerde kullanılabilir. Kolay kullanımı ve esnek uygulama imkanları bal refraktometresini bal üretiminde vazgeçilmez hale getirir. Bal refraktometresi, sağlam ve su geçirmez ABS gövdesi sayesinde dış mekanda kullanım için özel olarak tasarlanmıştır.


Özellikler

- Saniyeler içinde hassas ölçüm sonuçları
- Büyük LCD ekran (ölçüm değeri ve sıcaklık)
- Su geçirmez IP65 korumalı ABS gövde
- Otomatik sıcaklık kompanzasyonu
- Az miktarda numune
- Distile su ile kolay kalibrasyon
- Cam prizmayı koruyan paslanmaz çelik kapak
- Üç tuşlu kolay kullanım
- Pil kontrol sistemi
- Ölçümün durdurulmasından 1 dakika sonra otomatik kapanma

Teknik Bilgiler

Ölçüm Parametresi 
Ölçüm Aralığı 
Brix0 … 90.00%
Su İçeriği5.0 … 38.0%
33.00 … 48.0
Kırılma İndisi1.3330 … 1.5177 nD
  
Çözünürlük 
Brix0.10%
Su İçeriği0.10%
0.1
Kırılma İndisi0.0001 nD
  
Hassasiyet 
Brix± 0.2%
Su İçeriği± 0.2%
± 0.2
Kırılma İndisi± 0.0003 nD
  
Diğer Teknik Özellikler 
Sıcaklık KompanzasyonuOtomatik 10 ... 40 °C
Ölçüm HızıYaklaşık 1 saniye
Numune Hacmi4 ... 5 damla
Numune HaznesiCam prizmalı paslanmaz çelik
GövdeABS, IP 65
Pil1 x 1.5 V AAA
Otomatik KapanmaÖlçümün durdurulmasından 1 dakika sonra
Koruma SınıfıIP 65
Boyut121 x 58 x 25 mm
Net Ağırlık90 g (pilsiz)

Teslimat İçeriği

1 x Bal Refraktometresi PCE-DRH 1,
1 x Pipet,
1 x Prizma Kapağı,
1 x Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.