Sip.no.: PCE-DRB 1

Brix Refraktometre PCE-DRB 1

13.131,00 TL
15.757,20 TL
:
4250348716873
PCE-DRB 1
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Brix Refraktometre PCE-DRB 1
Şeker içeriğinin tespiti / Brix ve kırılma indisi gibi ölçüm parametreleri / 0 … 90% Brix / 1.3330 … 1.5177 nD / Sıcaklık kompanzasyonu

Bir sıvıda ne kadar şeker bulunduğunu belirlemenin en uygun yolu Brix refraktometrenin kullanılmasıdır. PCE Instruments tarafından sunulan Brix refraktometre, şeker içeren çözeltilerin analizini hassas bir şekilde gerçekleştirmek için özel olarak tasarlanmış taşınabilir bir ölçüm cihazıdır. Brix refraktometre yardımıyla kolay bir şekilde kalite kontrolü yapılabilir ve bir sıvıdaki şeker konsantrasyonu kontrol edilebilir.

Brix ölçüm birimi ağırlıklı olarak meyve endüstrisinde kullanılır ve sıvıların bağıl yoğunluğunu (özgül ağırlığı) belirler. Brix refraktometre, bir sıvının kırılma indisinin ölçümüne dayanan hassas bir ölçüm cihazıdır ve zorlu ölçüm koşullarında bile en yüksek hassasiyeti sağlar. Brix refraktometre kullanılarak az miktarda numuneyle bile sıvıdaki şeker içeriği ölçülebilir. Anlamlı bir ölçüm sonucu elde etmek için Brix refraktometrenin huni şeklindeki paslanmaz çelik kapağına numuneden dört ila beş damla damlatmak yeterlidir. Brix refraktometresindeki numune haznesinin içine bir prizma yerleştirilir ve ışık kırılması yoluyla şeker içeriği ölçülür. Brix refraktometrenin dahili ışık kaynağı, yapay aydınlatma koşullarında da ölçüm gerçekleştirilmesini sağlar. Brix refraktometrede yapay ışığın kullanılması ölçüm hatalarına neden olabilir. Ortam sıcaklığının da ölçüm sonucu üzerinde büyük bir etkisi vardır. Kullanım esnasındaki sıcaklık etkisi, Brix refraktometre tarafından dahili olarak telafi edilir. Brix refraktometrenin söz konusu otomatik sıcaklık kompanzasyonundan (10 … 40 °C) sonra elde edilen ölçüm sonucu Brix refraktometrenin büyük ve kolay okunabilir LCD ekranında görüntülenir. Brix refraktometrenin 0 … 90% Brix arasında geniş ölçüm aralığı bulunur. Bunun haricinde, Brix refraktometresinin ekranındaki entegre sıcaklık göstergesi sayesinde sıvının sıcaklığı (0 … 40 °C) ve kırılma indisine (1.3330 … 1.5177 nD) ilişkin bilgiler elde edilir.

Brix refraktometrenin cam prizması, ölçümden önce ve sonra hızlı ve kolay bir şekilde temizlenebilir ve plastik bir prizma kapağı ile kapatılır. Brix refraktometre, cam prizmayı hasardan koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Brix refraktometrenin üç tuşlu olması kolay kullanım sağlar. Brix refraktometrede pil tasarrufu için otomatik kapanma fonksiyonu bulunur. Böylece, Brix refraktometre, bir dakika boyunca kullanılmadığında otomatik olarak kapanır. Gerekli durumlarda, Brix refraktometrenin ölçüm haznesine birkaç damla damıtılmış su eklenip tuşa basılarak Brix refraktometre kalibre edilebilir.


Uygulama Alanları
Brix refraktometre, çok sayıda çözeltinin karışım oranını belirleyebilen optik bir ölçüm cihazıdır. Brix refraktometrenin uygulama alanı meyve hasadından meyve değerlendirmeye ve kalite kontrole kadar uzanır. Meyve hasadında meyvenin hasat için yeterince olgun olup olmadığını belirlemek için Brix refraktometre kullanılabilir. Bunun haricinde, Brix refraktometre, gelen malların kontrolü için ve gıda endüstrisinde içeriklerin ve çeşitli standartlara uygunluğun kontrol edilmesi için de kullanılabilir. Brix refraktometre, hassas ve güvenilir anlık analizler için uygundur, çok yönlüdür ve kullanımı kolaydır. Brix refraktometre kullanılarak şekerli sıvılar hızlı ve kolay bir şekilde kontrol edilebilir. Brix refraktometre, kolay kullanımı sayesinde meyve suları ve diğer şekerli sıvılardaki şeker içeriğini saniyeler içinde belirlemek için idealdir. Kullanışlı ve sağlam tasarımı sayesinde Brix refraktometre her zaman her yerde kullanılabilir. Kolay kullanımı ve su geçirmez gövdesi, Brix refraktometreyi sıvıların kontrolünde vazgeçilmez kılar.

Brix Refraktometrenin Kalibrasyonu
Brix refraktometre kullanılmadan önce ölçüm değerlerinin doğru olduğundan emin olmak için kalibre edilmelidir. Brix refraktometrenin kalibrasyonu, referans sıvı olarak sadece damıtılmış su gerektiğinden çok basittir. Kalibrasyon ya da ölçüm yapılmadan önce numune haznesinin kalıntı içerip içermediği ve temiz olup olmadığı kontrol edilmelidir. Gerekli durumlarda numune tüy bırakmayan yumuşak bir kağıt havlu ya da temizlik bezi ile temizlenebilir. Ardından, Brix refraktometrenin düz ve yatay bir yüzeyde durduğundan ve Brix refraktometrenin ve damıtılmış suyun oda sıcaklığına ulaştığındandan emin olunmalıdır. Brix ölçek S01 ve kırılma indisi S02 ölçüm parametreleri arasında geçiş yapmak için “SCALE” tuşu kullanılır. Brix refraktometre ile gerçekleştirilecek bir sonraki ölçüm için kullanılan ölçüm parametresinin kalibre edildiğinden emin olunmalıdır. Her iki ölçüm parametresi peş peşe kalibre edilebilir. Bunun için Brix refraktometre açılmalıdır, ardından numune haznesine 4 ila 5 damla damıtılmış su eklenip kapak kapatılmalı ve “CAL” tuşu ile kalibrasyon fonksiyonu seçilmelidir. Kalibrasyon işleminin başarılı olması halinde Brix ölçeği S01 için %0.0; kırılma indisi ölçeği S02 için ise 1.3330 RI görüntülenir. Brix refraktometre, kalibrasyon sıcaklığının 0 … 40 °C aralığının dışında olması, yanlış sıvı, eksik sıvı ya da donanım sorunu gibi hataları algılayarak bu hata kodlarını görüntüleyebilir. Brix refraktometrenin başarılı bir şekilde kalibre edilememesi durumunda Brix refraktometre gerekli kontrollerin yapılması için PCE Instruments teknik servisine gönderilebilir.

Özellikler

- Saniyeler içinde hassas ölçüm sonuçları
- Büyük LCD ekran (ölçüm değeri ve sıcaklık)
- Su geçirmez IP65 korumalı ABS gövde
- Kolay kullanım (üç tuşlu)
- Az miktarda numune
- Distile su ile kolay kalibrasyon
- Otomatik sıcaklık kompanzasyonu
- Cam prizmayı koruyan paslanmaz çelik kapak
- Pil kontrol sistemi
- Ölçümün durdurulmasından 1 dakika sonra otomatik kapanma

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı 
Şeker İçeriği0 … 90% Brix
Kırılma İndisi1.3330 … 1.5177 nD
Sıcaklık0 … 40 °C
  
Çözünürlük 
Şeker İçeriği0.1% Brix
Kırılma İndisi0.0001 nD
Sıcaklık0.1 °C
  
Hassasiyet 
Şeker İçeriği± 0.2% Brix
Kırılma İndisi± 0.0003 nD
Sıcaklık±0.5 °C
  
Diğer Teknik Özellikler 
Sıcaklık KompanzasyonuOtomatik 10 ... 40 °C
Ölçüm HızıYaklaşık 1 saniye
Numune Hacmi4 ... 5 damla
Numune HaznesiCam prizmalı paslanmaz çelik
GövdeABS, IP 65
Pil1 x 1.5 V AAA
Otomatik KapanmaÖlçümün durdurulmasından 1 dakika sonra
Koruma SınıfıIP 65
Boyut121 x 58 x 25 mm
Ağırlık90 g (pilsiz)

Teslimat İçeriği

1 x Brix Refraktometre PCE-DRB 1,
1 x Pipet,
1 x Prizma Kapağı,
1 x Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.