Sip.no.: PCE-032-LED

Brix Refraktometre PCE-032-LED (LED Aydınlatmalı)

2.956,00 TL
3.547,20 TL
:
4250348722232
PCE-032-LED
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Brix Refraktometre PCE-032-LED (LED Aydınlatmalı)

Otomatik sıcaklık kompanzasyonu / Prizma kapağında LED ışık

Refraktometre PCE-032-LED, bir ortamdan diğerine geçerken ışığın davranışını incelemek için kullanılan optik ölçüm cihazıdır. Bu nedenle hem refraktometredeki prizmanın hem de prizma kapağının temiz, kuru ve çiziksiz tutulması son derece önemlidir. Refraktometre, neredeyse tüm analog refraktometreler gibi iletilen ışık prensibine göre çalışır ve şeffaf sıvıları incelemek için uygundur. Analog refraktometreler genelde prizma kapağından, numuneden ve ölçüm prizmasından geçen ortam ışığı ile çalışır. Refraktometrede prizma kapağında bulunan LED ışık, loş aydınlatma koşullarında bile ölçüm gerçekleştirilmesini sağlar. Ölçeklendirme LED ışığa göre ayarlanır. Bu nedenle, refraktometre ile ilgili yapay ışık için ölçeği kontrol etmek ve gerekirse yeniden ayarlamak zorunda kalmadan mahzenlerde, laboratuvarlarda, üretim hatlarında ya da atölyelerde ölçüm gerçekleştirilebilir.

Refraktometrenin LED ışığı, sıvı numunesinden ölçüm prizmasına geçiş noktasında kırılır ve lens aracılığıyla ölçeğe sahip bir diske yönlendirillir. İncelenen sıvının kırılma indisi, ölçüm prizmasından gelen ışığın lense çarpma açısını belirler. Kırılma açısı, ölçeğin hangi alanlarının aydınlatılacağını belirler. Açık ve koyu arasındaki sınır çizgisinde test edilen sıvının ölçüm değeri ölçekte okunabilir. Refraktometre, kullanılan bileşenlere göre farklı ölçüm aralıklarında tasarlanabilir. Refraktometrede 0 … 32% Brix arasında bir ölçek ve %0.2 Brix’lik ölçek ölçek bölümü bulunur. Bu, refraktometrenin pek çok alanda kullanılabileceği ve soğutucu ve yağ gibi teknik katkı maddelerinin kalite kontrolü için de uygun olduğu anlamına gelir. Refraktometredeki ölçeğin kontrastı, mercek çevrilerek kullanıcının görüş netliğine göre ayarlanabilir.

Refraktometrenin hassasiyeti, damıtılmış su ve özel kalibrasyon sıvıları ile kontrol edilebilir. Ölçekteki sınır çizgisinin damıtılmış su ile %0 Brix değerini göstermemesi ve kalibrasyon sıvısı ile belirtilen değeri göstermemesi halinde refraktometre ayar vidası kullanılarak düzeltilebilir. Ayar vidası, refraktometrenin üst kısmındaki prizma kapağı tutucusunun yanında bulunur ve refraktometrenin teslimat içeriğine dahildir. Refraktometrenin kirden ve kazara oluşabilecek hasarlardan korunmasını sağlayan taşıma çantasında pipet ve temizleme bezi de mevcuttur.

Malzemenin kırılma indisi sıcaklığa bağlı olduğundan refraktometrenin ölçeği 20 °C’lik bir sıcaklık için tasarlanmıştır. Bu nedenle, ölçüm gerçekleştirirken refraktometrenin ve numunenin aynı sıcaklıkta olduğundan emin olunmalıdır. Refraktometrenin uyum sağladığı ortam sıcaklığı birçok ölçüm noktasında sabit 20 °C olmadığından dahili sıcaklık kompanzasyonu çalışmayı kolaylaştırır. Refraktometrede termometrelerde olduğu gibi bimetal şeritler kullanılır. Bu şeritler, sıcaklığa bağlı deformasyon yoluyla ölçek diskinin konumunu değiştirir. Böylece, sıcaklıktan bağımsız olarak numune için her zaman aynı Brix değeri görüntülenir. Refraktometrenin teknik özelliklerinde genelde ATC olarak kısaltılan otomatik sıcaklık kompanzasyonu olmasaydı ya ilgili sıcaklığa göre refraktometrenin sürekli olarak yeniden kalibre edilmesi ya da ek olarak sıcaklığın ölçülüp Brix değerinin 20 °C’de geçerli olan değere göre düzeltilmesi gerekirdi.


Özellikler

- Prizma kapağında LED ışık
- Odaklama için diyoptri ayarı
- Otomatik sıcaklık kompanzasyonu
- Ayar vidası ile kalibrasyon
- Kalibrasyon tornavidası, pipet, temizleme bezi ve taşıma çantası dahil
- Değiştirilebilir prizma kapağı

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı0 ... 32% Brix
Çözünürlük%0.2 Brix
Hassasiyet± %0.2
  
Sıcaklık KompanzasyonuVar
Boyut180 x 35 mm
Ağırlık130 g
UygulamaEmülsiyonlar, soğutucular, yapıştırıcılar

Teslimat İçeriği

1 x Brix Refraktometre PCE-032-LED (LED Aydınlatmalı),
1 x Pipet,
1 x Kalibrasyon Tornavidası,
1 x Temizleme Bezi,
1 x Taşıma Çantası,
1 x Kullanım Kılavuzu.

Bilgi İndirme