Sip.no.: PCE-PH20S

Toprak için pH Metre / pH Test Cihazı PCE-PH20S

5.546,00 TL
6.655,20 TL
:
4250348701213
PCE-PH20S
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Su Geçirmez Toprak için pH Metre PCE-PH20S
Kullanımı kolay / Toprak pH değeri ölçümü / Harici pH elektrodu / Yeniden kalibre edilebilir / Su geçirmez (IP67)
 

Toprak için pH metre ile ilgili daha fazla bilgi
Bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için toprak kalitesi ve pH değeri çok önemlidir. H değeri,besinlerin ne kadar kullanılabilir olduğunu önemli ölçüde etkiler. PCE Instruments tarafından sunulan harici elektrodlu ve su geçirmez toprak için pH metre, pH değerini ve dolayısıyla da toprak kalitesini belirlemek için mükemmel bir araçtır. Toprak için pH metrenin elektrodu, pH değerini belirlemek için kolay bir şekilde toprağa yerleştirilebilir. Her ölçümden önce nemli toprak hafifçe gevşetilebilir. Toprak için pH metre ile ölçüm gerçekleştirmek için elektrodu toprağa yerleştirmek ve pH değerini doğrudan dijital ekranda okumak yeterlidir.
 

Toprak için pH metre, toprak numunesinden ve damıtılmış sudan bir çözeltinin pH değerinin belirlenmesini sağlar. Bu, DIN’e göre yapılan ölçümlerde ya da özellikle sıkıştırılmış toprakta yararlıdır. Toprak için pH metrenin elektrodu, hassas ölçüm gerçekleştirmek için toprağa yeterince derinde nüfuz edemediğinde bir çözüm üretilmelidir.

Özel ve harici ölçüm elektrodu bulunan su geçirmez toprak için pH metre, pH değerinin hassas bir şekilde kaydedilmesini sağlar. PCE Instruments’ın sunduğu toprak için pH metre, özellikle yüksek hassasiyeti ile ön plana çıkar. Toprak için pH metrenin ölçüm aralığı 0.00 … 14.00 pH arasındadır. Toprak için pH metrenin büyük dijital ekranı sayesinde ölçüm değerleri kolay bir şekilde okunabilir. Ölçüm sonuçlarının daha rahat bir şekilde okunması için toprak için pH metrenin ekranı bir tuşa basılarak döndürülebilir. Toprak için pH metrede bulunan data hold fonksiyonu kullanılarak ölçüm değerleri kaydedilebilir. Otomatik kapanma özelliği sayesinde toprak için pH metre on dakika boyunca kullanılmadığında pil tasarrufu için kapanır. Toprak için pH metre ile ölçüm gerçekleştirmek için ideal ortam sıcaklığı 15 … 35 °C arasındadır. Toprak için pH metre, mümkün olan en yüksek hassasiyetin elde edilmesini sağlamak için belirli aralıklarda kalibre edilmelidir. Toprak için pH metrenin yeniden kalibrasyonu en yüksek hassasiyeti garanti eder ve kalibrasyon işlemi, özel kalibrasyon vidalarına gerek olmadan klavye üzerinden otomatik olarak yapılabilir. Kalibrasyon verileri pil değişminde bile saklanır. Toprak için pH metre elektrodunun her ölçümden sonra damıtılmış su ile temizlenmesi önerilir. 

Su Geçirmez Toprak için pH metre uygulama alanları
Toprak için pH metre, topraktaki ya da yüzeye yakın katmanlardaki substratların pH değerinin hassas bir şekilde ölçülmesi için ideal bir çözümdür. Bunun haricinde, toprak için pH metre, seralarda ve tarımsal işletmelerde kullanılan bahçe sulama çözümlerinin doğrulanması için de uygundur. Daha derin toprak katmanları söz konusu olduğunda elektrodun uzunluğu yeterli olmadığından bir toprak çözeltisinin karıştırılması önerilir. Toprak çözeltisindeki pH değerini belirlemek için bitkilerin köklerinin bulunduğu derinlikten bir toprak numunesi alınmalıdır. Taşlar ve kökler çıkarıldıktan sonra toprak damıtılmış suda çözülebilir ve pH değeri toprağın pH değerini temsil eden bir sıvı oluşturur. pH değerinin belirlenmesi, topraktaki artan pH değerinin besin mevcudiyetinin azalmasına neden olabileceğinden dolayı tarım ve ormancılık sektöründeki üreticiler için önemlidir. Toprağın pH değerinin çok düşük olması durumunda bitkiler ağır metalleri daha fazla emer. Toprak kalitesinin her zaman göz önünde bulundurulması için toprak pH metre kullanılarak düzenli kontrollerin gerçekleştirilmesi önerilir. PCE Instruments tarafından sunulan toprak için pH metre, kolay kullanımı ve güvenilirliği kompakt tasarım ile birleştirir. Kolay kullanımı, su geçirmez gövdesi ve esnek uygulama olanakları, toprak için pH metreyi toprak kalitesinin değerlendirilmesinde vazgeçilmez kılar. Toprak için pH metre genelde tarım ve bahçecilik işletmelerinde, laboratuvarlarda ve araştırmada kullanılır. Toprak için pH metre, basit kullanımı sayesinde deneyimsiz kullanıcılar için de uygundur. Toprak için pH metre, suya dayanıklı ve sağlam gövdesi (IP67) sayesinde zorlu koşullar altında da kullanılabilir.

Aksesuar
PCE Instruments, pH metrelerin yanı sıra ek elektrodlar da sunar. pH elektrodu, uzun bir süre boyunca hassas ölçüm sonuçları sağlamak için nemli tutulmalıdır. Elektrodlar için uygun depolama çözeltisi PCE Instruments’tan temin edilebilir. pH elektrodları zamanla tıkanabildiğinden ölçüm hataları meydana gelebilir. pH metre, yüksek hassasiyetin elde edilmesini sağlamak için PCE Instruments tarafından temin edilebilen  kalibrasyon çözeltisi (pH 4.01 ve pH 7.01) ile düzenli olarak kalibre edilmelidir. PCE Instruments, pH metreler için CAL-PCE-PH ISO kalibrasyon sertifikası sunar. Kalibrasyon sertifikaları, müşterilere özel olarak verilir ve pH metrenin yıllık yeniden kalibrasyonu PCE Instruments tarafından yapılabilir.
 

pH metrenin en iyi şekilde temizlenmesi için PCE Instruments tarafından temin edilebilen temizleme çözeltisi pepsin/hidroklorik asit PCE-GCS-500 (500 ml) kullanılabilir.

pH metreyi ve aksesuarlarını taşıma ve depolama esnasında en iyi şekilde korumak için opsiyonel olarak temin edilebilen taşıma çantasının kullanılması önerilir.


Özellikler

- Su geçirmez (IP67)
- Kablolu harici ölçüm elektrodu
- Yüksek hassasiyet
- Pil tasarrufu için otomatik kapanma
- Kalibrasyon çözeltileri dahil
- Data hold fonksiyonu
- Kolay okunabilir dijital ekran
- Kullanımı kolay

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı0.00 ... 14.00 pH
Çözünürlük

0.01 pH

 
Hassasiyet

± 0.07 pH  (5 ... 9 pH aralığında)
± 0.1 pH (4 ... 4.9 ve 9.1 ... 10 pH aralığında) 
± 0.2 pH (1 ... 3.9 ve 10 ... 13 pH aralığında)
  
KalibrasyonpH 4, pH 7 ya da pH 10'da otomatik olarak
ElektrodToprakta ölçüm için pH elektrodu
Güç Kaynağı4 x 1.5V AAA pil
Çevre Koşulları0 ... 60°C / <%80 n.o.
Boyut180 x 40 mm
Ağırlık220 g

Teslimat İçeriği

1 x Toprak için pH Metre PCE-PH 20S,
1 x pH Elektrodu,
4 x Pil,
1 x Kalibrasyon Seti (pH 4 ve pH 7) (75 ml’lik şişelerde),
1 x Kullanım Kılavuzu.