Sip.no.: PCE-PH 22

Akvaryum pH Metre PCE-PH 22

3.696,00 TL
4.435,20 TL
:
4250348701206
PCE-PH 22
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Akvaryum pH Metre PCE-PH 22
Eş zamanlı pH ve sıcaklık ölçümü / Sıcaklık kompanzasyonu / Su geçirmez

pH değeri, akvaryumlardaki canlılar için en önemli faktörlerden biridir. Hassas su canlılarını korumak için pH değerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. pH değeri, canlıların ihtiyaçlarına göre ayarlanmadığında canlılarda stres görülebilir hatta bu durum canlıların ölümüne neden olabilir.

PCE Instruments tarafından sunulan ve su geçirmez özelliği bulunan akvaryum pH metre ile pH değerinin (0.00 – 14.00 pH) ve sıcaklığın hassas ölçümü rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Akvaryum pH metrenin bu kullanışlı çift fonksiyonu sayesinde ayrı bir termometrenin kullanılmasına gerek yoktur. Akvaryum pH metrenin kullanımı kolay çift ekranı ile her iki ölçüm değeri de eş zamanlı olarak okunabilir. Akvaryum pH metrede dahili sıcaklık sensörü bulunur ve her ölçümde sıcaklık kompanzasyonu (-5 ila +80 °C) otomatik olarak gerçekleştirilir. Ölçüm sonuçları, akvaryum pH metrenin kolay okunabilir ekranında görüntülenir. Gerektiğinde akvaryum pH metredeki bir tuşa basılarak Celsius ve Fahrenheit birimleri arasından seçim yapılabilir. Mevcut ölçüm değerini kaydetmek için akvaryum pH metrede veri tutma (data hold) fonksiyonu bulunur. Minimum ve maksimum ölçüm değerleri, data logger fonksiyonu ile bir tuşa basılarak geri çağrılabilir. Veri kaydediciye sahip akvaryum pH metre ile maksimum 100 ölçüm kaydı kaydedilebilir. Akvaryum pH metrede pil tasarrufu sağlamak amacıyla on dakika hareketsizlikten sonra pH metrenin kapanmasını sağlayan otomatik kapanma özelliği bulunur. Akvaryum pH metre ile pH değerini ölçmek için ideal ortam sıcaklığı 15 … 35 °C arasındadır. Akvaryum pH metre PCE-PH 22, 0 … 60 °C arasındaki sıcaklık aralığında kullanılabilir.

Akvaryum pH metre, fabrikada kalibre edilmiş şekilde teslim edilir, ancak, gerekli olması durumunda istenildiğinde de kalibre edilebilir. Akvaryum pH metrenin düzenli kalibrasyonu, mümkün olan en yüksek hassasiyeti sağlamak için önemlidir. Yeniden kalibrasyon, periyodik olarak, tercihen düzenli zaman aralıklarında ya da pH elektrodu değiştirildikten sonra yapılmalıdır. Hassas ölçümler gerçekleştirilmesini sağlamak için, akvaryum pH metre elektrodunun her ölçümden sonra damıtılmış su ile temizlenmesi önerilir. 

Uygulama alanları
Akvaryum pH metre, akvaryumlardaki pH değeri ve su kalitesi kontrolü için ideal bir ölçüm cihazıdır. Düzenli pH kontrolü, akvaryumlardaki denge için son derece önemlidir. Bu nedenle, akvaryumlarda balık bakılacaksa su kalitesini belirlemek için bir pH metre gereklidir. Akvaryum pH metre PCE-PH 22, kolay kullanımı ve güvenirliği kompakt tasarımı ile birleştirir. Kolay kullanımı, su geçirmez gövdesi ve esnek uygulama olanakları akvaryum pH metreyi akvaryum bakımında vazgeçilmez hale getirir. Akvaryum pH metre, tercihen hayvan sahipleri tarafından, balık yetiştiriciliğinde, laboratuvarda ve araştırmalarda kullanılır. Akvaryum pH metre, basit kullanımı sayesinde deneyimsiz kullanıcılar için de uygundur. Akvaryum pH metre, suya dayanıklı ve sağlam gövdesi (IP67) sayesinde zorlu koşullar altında da kullanılabilir ve maksimum güvenirlik ve hassas ölçüm sonuçları garanti eder.
 
Akvaryum pH metre için aksesuarlar
PCE Instruments, pH metrelerin yanı sıra ek elektrodlar da sunar. pH elektrodu, uzun bir süre boyunca hassas ölçüm sonuçları sağlamak için nemli tutulmalıdır. Elektrodlar için uygun depolama çözeltisi PCE Instruments’tan temin edilebilir. pH elektrodları zamanla tıkanabildiğinden ölçüm hataları meydana gelebilir. pH metre, yüksek hassasiyetin elde edilmesini sağlamak için PCE Instruments tarafından temin edilebilen  kalibrasyon çözeltisi (pH 4.01 ve pH 7.01) ile düzenli olarak kalibre edilmelidir. PCE Instruments, pH metreler için CAL-PCE-PH ISO kalibrasyon sertifikası sunar. Kalibrasyon sertifikaları, müşterilere özel olarak verilir ve pH metrenin yıllık yeniden kalibrasyonu PCE Instruments tarafından yapılabilir.
 

pH metrenin en iyi şekilde temizlenmesi için PCE Instruments tarafından temin edilebilen temizleme çözeltisi pepsin/hidroklorik asit PCE-GCS-500 (500 ml) kullanılabilir.

pH metreyi ve aksesuarlarını taşıma ve depolama esnasında en iyi şekilde korumak için opsiyonel olarak temin edilebilen taşıma çantasının kullanılması önerilir.


Özellikler

- pH ve sıcaklık göstergesi (ayrı bir termometreye gerek yoktur)
- Otomatik sıcaklık kompanzasyonu
- (ATC) 0 … 80 °C aralığında
- Sıcaklık göstergesi (°C)
- Min. / maks. ve veri tutma fonksiyonu
- 100 nokta kaydı (ekranda bulunan bir tuşla mümkün)
- Su geçirmez (IP67)
- Tam otomatik kalibrasyon (zaman kazandırır ve yüksek hassasiyet sağlar)
- Otomatik kapanma
- Pil ve kullanım kılavuzu dahil
- Kalibrasyon çözeltileri opsiyonel olarak mevcut

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı

0.00 ... 14.00 pH
-5 ... +80 °C
Çözünürlük

0.01 pH,
0.1 °C
Hassasiyet

± 0.02 pH
± 0.8 °C
KalibrasyonpH 4, pH 7'de otomatik olarak
Sıcaklık Koompanzasyon-5 ... +80 °C
Ekran4 dijitli LCD ekran
Güç Kaynağı4 x 1.5V AAA pil
Çevre Koşulları0 ... 60 °C / < %80 n.o.
Boyut186 x 40 mm
Ağırlık130 g

Teslimat İçeriği

1 x Akvaryum pH Metre PCE-PH 22,
2 x Kalibrasyon Çözeltileri (pH 4 + pH7),
1 x Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.