Sip.no.: PCE-PH 16-TUM 20-CM 41-KIT

pH Metre PCE-PH 16-TUM 20-CM 41-KİT Tuzlu Su Havuzları için

26.377,00 TL
31.652,40 TL
PCE-PH 16-TUM 20-CM 41-KIT
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Havuz pH Metre KİT
pH ölçer / Bulanıklık ölçer / İletkenlik ölçer / Kolay kullanılabilir çeşitli parametre

Nötr pH değeri, yüzme havuzlarındaki ve havuzlardaki iyi su kalitesi için temel bir gereksinimdir. Suyun pH değerinin uygun olmaması, pek çok şeyin yanı sıra ciltte tahrişe ve gözde iritasyona neden olabilir. Bu nedenle, havuz suyunun pH değerinin düzenli olarak kontrol edilmesi son derece önemlidir. PCE Instruments tarafından sunulan ve yüzme havuzlarında ve havuzlarda kullanım için uygun olan kullanımı kolay pH metre ile düzenli kontroller gerçekleştirmek kolaydır.

pH metrenin ± 0.1 pH hassasiyeti ve 0.01 pH çözünürlüğü sayesinde hassas ölçümler gerçekleştirilebilir. pH metre kullanılarak pH değerinin düzenli olarak kontrol edilmesi ihmal edildiğinde bağlantı parçaları ve diğer metalik malzemeler hasar görebilir. pH değerinin ayarlanmaması da havuzda bulunan kimyasallarda olumsuz etkilere sebep olur.

pH metre (tuzlu su havuzu için) ile pH değeri kolay bir şekilde belirlenebilir. pH metre (tuzlu su havuzu için) ile ölçüm gerçekleştirmek için elektrodun koruyucu kapağı çıkarılmalıdır. pH metre elektrodu hızlı ve kapsamlı bir şekilde temizlenmelidir. Elektrod, pH nötr bir sıvı ile temizlendikten sonra pH metre kullanıma hazır hale gelir. pH metre (tuzlu su havuzu için), bir tuşa basılarak hızlı ve kolay bir şekilde açılır. Ardından, pH metre elektrodu havuz suyuna batırılabilir. Ölçüm sonuçları birkaç saniye içinde pH metre ekranında görüntülenir. pH metrede bulunan veri tutma (data hold) fonksiyonu ölçüm değerlerinin kaydedilmesini sağlar. Ölçüm değerini ekranda dondurmak için “HOLD” tuşuna basmak yeterlidir. pH metre elektrodunun her ölçümden sonra pH nötr bir sıvı ile temizlenmesi önerilir. BNC konektörü aracılığıyla ek elektrodlar pH metreye bağlanabilir. pH metre, kolay kullanımı sayesinde başka bir elektroda kolay bir şekilde ayarlanabilir.

Uzun ömürlü hassas ölçüm sonuçlarının elde edilmesini sağlamak için pH metrenin (tuzlu su havuzu için) düzenli aralıklarda ayarlanması ya da kalibre edilmesi gerekir. pH metrenin çok çaba sarf edilmeden istenildiğinde manuel olarak ayarlanması mümkündür. pH metrenin ayarlanması için pH metre elektrodunun pH 7 çözeltisine batırılması yeterlidir. Değer stabilize olduğunda, ekranın üst kısmındaki kalibrasyon vidası, pH metrenin teslimat içeriğinde yer alan tornovida ile doğru ölçüm değerini ayarlamak için kullanılabilir. Ölçüm sonucu diğer kalibrasyon çözeltileri (pH 4 ve pH 10 gibi) kullanılarak da kontrol edilebilir. 

pH metre (tuzlu su havuzu için) uygulama alanları
pH metre (tuzlu su havuzu için), su kalitesine önem veren tüm yüzme havuzu sahipleri için ideal ölçüm cihazıdır. Dengesiz pH seviyeleri havuz suyunun dengesini bozabileceği gibi ciltte tahrişe ve gözde iritasyonuna neden olabilir; bağlantı parçalarına zarar verebilir ve havuz kimyasallarını etkileyebilir.

 

PCE Instruments tarafından üretilen pH metre (tuzlu su havuzu için), kullanım kolaylığı ve güvenilirliği kompakt tasarım ile birleştirir. Pil ile çalışan pH metre (tuzlu su havuzu için) küçük, kullanışlı ve sağlam olduğundan mobil kullanım için uygundur. pH metre (tuzlu su havuzu için), özellikleri ve kolay kullanımı sayesinde deneyimsiz kullanıcılar tarafından da kullanılabilir. pH metre (tuzlu su havuzu için), maksimum güvenilirlik ve hassas ölçüm sonuçları garanti eder. 

Aksesuar
pH elektrodları zamanla tıkanabildiğinden ölçüm hataları meydana gelebilir. pH metre, yüksek hassasiyetin elde edilmesini sağlamak için PCE Instruments tarafından temin edilebilen  kalibrasyon çözeltisi (pH 4.01 ve pH 7.01) ile düzenli olarak kalibre edilmelidir. PCE Instruments, pH metreler için CAL-PCE-PH ISO kalibrasyon sertifikası sunar. Kalibrasyon sertifikaları, müşterilere özel olarak verilir ve pH metrenin yıllık yeniden kalibrasyonu PCE Instruments tarafından yapılabilir. Kalibrasyon sertifikası ile pH metrenin hassasiyeti kanıtlanabilir ve belgelenebilir.

 

pH metrenin (tuzlu su havuzu için) en iyi şekilde temizlenmesi için PCE Instruments tarafından temin edilebilen temizleme çözeltisi pepsin/hidroklorik asit PCE-GCS-500 (500 ml) kullanılabilir. pH elektrodu, kirlenmeyi ve kirlenmenin neden olduğu ölçüm hatalarını önlemek için ideal olarak her kullanımdan sonra temizleme çözeltisi ile düzenli olarak temizlenmelidir.

 

ISO 7027’ye göre bulanıklık ölçüm cihazı (otomatik olarak değişen iki ölçüm aralığı 0 … 50 NTU ve 50 … 1000 NTU)
Bulanıklık ölçüm cihazı PCE-TUM 20, yerinde bulanıklık ölçümü gerçekleştirmek için tüm gereksinimleri karşılayan kullanışlı ve büyük ekranlı bir ölçüm cihazıdır. Bulanıklık ölçüm cihazının 0 … 1000 NTU ölçüm aralığı, hassasiyeti arttırmak için otomatik olarak değişen iki aralığa ayrılmıştır. Net klavyesi sayesinde bulanıklık ölçüm cihazının kullanımı epey kolaydır. Bulanıklık ölçüm cihazında ışık kaynağı olarak ışığın kızılötesi aralığında 850 nm dalga boyunda çalışan bir LED kullanılır ve bu nedenle insan gözü tarafından görülmez.
 

Ölçüm görünmeyen aralıkta yapıldığından numunenin olası renklendirilmesi ölçümde çok küçük bir rol oynar. Fotodiyotların 180° ve 90° açılarında düzenlenmesi ile yüksek ölçüm aralığı için iletilen ışık ölçümü; düşük ölçüm aralığı için de dağınık ışık ölçümü uygulanır. Bulanıklık ölçüm cihazı, 0 NTU ve 100 NTU kalibrasyon standartları kullanılarak istenildiğinde kalibre edilip ayarlanabilir. Bulanıklık ölçüm cihazı PCE-TUM 20, EN 27027 / ISO 7027’nin gerektirdiği tüm standartları karşılar. 

İletkenlik Ölçer
EC ve TDS için (çözünmüş tuz ya da katı maddelerin toplamı)
İletkenlik ölçer PCE-CM 41, iletkenlik değerini, çözünmüş katı maddelerin ya da tuzların toplamını (TDS / Toplam Çözünmüş Katı Maddeler) ve sıcaklığı ölçmek için kullanılır. İletkenlik ölçer, cepte kolaylıkla taşınabilir. Su geçirmez gövdesi ile iletkenlik ölçerin elektroniği korunur (toza karşı da). EC ve TDS iletkenlik ölçümünde sıcaklık kompanzasyonu otomatik olarak gerçekleşir. İletkenlik ölçer PCE-CM 41, tüm endüstrilerde, balık yetiştiriciliğinde, bahçecilikte ve pek çok alanda kullanılabilir. 

Özellikler

PCE-PH 16
- Küçük ve kullanışlı
- Mobil kullanım için ideal
- BNC bağlantısı ile değiştirilebilir elektrod
- 3 x 1.5V (LR44 AG-13 pil)
- Hassasiyet: ± 0.1 pH
- Kolay kullanım

 

PCE-TUM 20
- Büyük LCD ekran (41 x 34 mm)
- Gerçek zamanlı saat
- Yüksek hassasiyet
- ISO 7027 ile uyumlu
- Kızılötesi bulanıklık ölçüm yöntemi
- Dağınık ve yayılan ışık ölçümü
- Veri tutma
- Maks. / Min. Veri kaydı
- 0 NTU ve 100 NTU kalibrasyonu
- Kompakt, darbeye karşı dayanıklı gövde
- Otomatik kapanma (5 dk sonra)        


PCE-CM 41
- İki alan için yüksek hassasiyet
- İletkenlik / TDS değeri ve sıcaklık ölçümü (3 cihaz bir arada)
- TDS faktörü seçilebilir
- Otomatik kalibrasyon: Zaman kazandırır ve yüksek hassasiyet sağlar
- Otomatik kapanma: pil ömrünü korur
- Sıcaklık göstergesi (°C)
- Su geçirmez (IP67)


Teknik Bilgiler

PCE-PH 16 
Ölçüm Aralığı0.00 ... 14.00 pH
Hassasiyet± 0.1 pH (20 °C’de), ± 0.2 pH
Çözünürlük0.01 pH
AyarlamaManuel tek nokta ayarı
Güç Kaynağı3 x 1.5V (LR44 AG-13 pil)
Çevre Koşulları0 ... 50 °C
Boyut175 x 51 x 25 mm
AğırlıkYaklaşık 57 g
  
PCE-TUM 20 
Ölçüm Aralığı0.00 … 50.0 NTU ve 50 … 1000 NTU
Çözünürlük0.01 ve 1 NTU
HassasiyetÖlçüm aralığının ± 5%’i ya da  ± 0.5 NTU
Işık KaynağıLED, 850 nm kızılötesi
Sensör ÖmrüSınırsıza yakın
Işık DedektörüFotodiyot
Ölçüm Süresi< 10 sn
Pil6 x 1.5V AAA pil
Çevre KoşullarıMaks. 50 °C, maks. 85% n.o
Boyut155 x 76 x 62 mm
Ağırlık320 g
  
PCE-CM 41 
EC İletkenlik Ölçüm Aralığı0 ... 2000 µS / cm, 0 ... 20 mS / cm
EC İletkenlik Çözünürlüğü1 µS / cm, 0.01 mS / cm
EC İletkenlik HassasiyetiÖlçüm aralığının ± 1%’i
  
Tuzluluk TDS Ölçüm Aralığı0 ... 2000 mg / l (ppm), 20000 mg / l (ppm)
Tuzluluk TDS Çözünürlüğü1 ppm (< 1320 ppm), 10 ppm (> 1320 ppm)
Tuzluluk TDS HassasiyetiÖlçüm aralığının ± 3%’ü
  
Sıcaklık Ölçüm Aralığı0 ... 60 °C
Sıcaklık Çözünürlüğü0.1 °C
Sıcaklık Hassasiyeti± 0.8 °C
  
TDS1 ppm (< 1320 ppm) 10 ppm (> 1320 ppm)
Kalibrasyon1413 µS / cm
Çevre Koşulları0 ... 60°C, < 80% n.o
Güç Kaynağı4 x 1.5V AAA pil (dahil)
Boyut186 x 40 mm
Ağırlık130 g

Teslimat İçeriği

1 x pH Metre PCE-PH 16-TUM 20-CM 41 KİT,
1 x Bulanıklık Ölçer PCE-TUM 20,
1 x İletkenlik Ölçer PCE-CM 41,
1 x Tornavida,
2 x Kalibrasyon Standartları (0 NTU ve 100 NTU),
2 x Ölçüm Küveti,
1 x Temizleme Çözeltisi,
1 x Temizleme Bezi,
3 x 1.5V LR44 AG-13 Pil,
6 x 1.5V AAA Pil,
4 x 1.5V AAA Pil,
1 x Taşıma Çantası,
1 x Kullanım Kılavuzu.

Bilgi İndirme