Sip.no.: PCE-RCM 12

Partikül Ölçüm Cihazı / Hava Kalitesi Ölçer PCE-RCM 12

17.016,00 TL
20.419,20 TL
:
4250348717900
PCE-RCM 12
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Partikül Ölçüm Cihazı / Hava Kalitesi Ölçer PCE-RCM 12
Çevre koşullarının ölçümü için / CO2, HCHO, partikül madde (PM2.5 / PM10) tespiti /
Sıcaklık ve bağıl nem / 3 inç TFT LCD ekran

Partikül Ölçüm Cihazı / Hava Kalitesi Ölçer ile İlgili Bilgi

PCE Instruments’ın sunduğu partikül ölçüm cihazı PCE-RCM 12, iç mekan hava kalitesinin değerlendirilmesi söz konusu olduğunda çok yönlülüğü ile ön plana çıkan bir ölçüm cihazıdır. Partikül ölçüm cihazı, esenlik ve konsantrasyon açısından son derece önemli olan çeşitli ortam parametrelerini hızlı ve hassas bir şekilde belirler. Partikül ölçüm cihazı, CO2, partikül madde, sıcaklık, formaldehit ve bağıl nem ölçümlerinin basit ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar.

Partikül ölçüm cihazı, kapalı odalardaki hava kalitesini kontrol altında tutmak için renk derecelendirme ölçeği ile donatılmıştır. Renkli ölçek, kullanıcının görüntülenen ölçüm değerlerini sınıflandırmasını kolaylaştıran bir göstergedir. Sınır değeri aşıldığında bu durum ekranda bir renk ile gösterilir. Bunun haricinde, potansiyel bir tehlike söz konusu olduğunda partikül ölçüm cihazı bir sesli sinyal oluşturabilir. Bu fonksiyon, iç mekan havasındaki kirletici maddelerin ölçümünde kullanışlıdır. PCE Instruments markalı partikül ölçüm cihazı ile ince toz kirliliğinin etkili bir şekilde tespit edilmesi mümkündür. Burada, maksimum çapı 10 µm’a (PM10) kadar olan ince toz partiküller ve çapı 2.5 µm’a (PM2.5) kadar olan ince toz partiküller arasında bir ayrım yapılır. Bunu haricinde, partikül ölçüm cihazı, oda havasındaki formaldehit konsantrasyonunu hassas bir şekilde görüntüler. Partikül ölçüm cihazının karbondioksit ölçüm aralığı 0 … 9999 ppm arasındadır. Partikül ölçüm cihazında 5000 ölçüm grubunu kaydedebilen geniş kapasiteli bir hafızanın yanı sıra tarih ve saat göstergesi de bulunur. Bunun haricinde, partikül ölçüm cihazı, sıcaklık (-20 … +70 °C) ve nem (0 … 100% n.o) ile ilgili güvenilir bilgi sağlar.

Partikül ölçüm cihazının kolay okunabilir ekranı ölçüm değerlerini dönüşümlü olarak gösterir. Partikül ölçüm cihazının, bir güç kaynağına bağlanmadan belirli bir süre boyunca kullanılabilir. Beş saat devamlı kullanımın ardından partikül ölçüm cihazının pil aracılığıyla tekrar şarj edilmesi gerekir. Partikül ölçüm cihazının tamamen şarj olması iki saat sürer. Çevre koşullarının devamlı ölçümünü sağlamak amacıyla partikül ölçüm cihazında bir USB girişi bulunur. Böylece, partikül ölçüm cihazı güç kaynağına bağlanarak şarj edilebilir ya da kullanılabilir.

Partikül Ölçüm Cihazı / Hava Kalitesi Ölçer Uygulaması

İç mekan ikliminin iyi bir durumda olması, konsantre olma yeteneği, performans ve genel sağlık üzerinde etkili olduğu için önemli bir konudur. Özellikle, iç mekan havasının genelde dış mekan havasından çok daha fazla kirlenmiş olduğu gerçeği iç mekan hava kalitesinin izlenmesinin önemini ön plana çıkarmaktadır.

Partikül ölçüm cihazı, hava kalitesine ilişkin önemli parametrelerin belirlenmesi için ideal bir araçtır. PCE Instruments markalı partikül ölçüm cihazı, kompakt ve esnektir; bu nedenle, profesyonel ya da özel alanlarda farklı iç mekanlardaki hava kalitesini düzenli olarak izlemek ve kontrol etmek için son derece uygundur. Partikül ölçüm cihazının çeşitli fonksiyonu ve birden fazla ortam parametresini kaydetmesi, cihazı üretim tesisleri, işyerleri, okullar ya da kreşler için ideal bir ölçüm cihazı haline getirir. Bunun haricinde partikül ölçüm cihazı, kolay kullanımı ve modern tasarımı nedeniyle özel sektörde tercih edilmektedir.


Özellikler

- CO2, formaldehit ölçümü
- Oda sıcaklığı / nem göstergesi
- Partikül madde ölçümü (PM2.5 / PM10)
- 9999 ppm’ye kadar geniş CO2 ölçüm aralığı
- Ölçüm değerlerinin dönüşümlü gösterimi
- 5000 ölçüm grubuna kadar hafıza
- Tarih/saat gösterimi
- USB arayüzü
- 3 inç büyük TFT LCD ekran
- Güvenli, kolay kullanım

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı Partikül MaddePM2.5 / PM10
Ölçüm Aralığı Partikül Ölçümü0 ... 2000 μg/m³
Çözünürlük Partikül Ölçümü1 μg/m³
 
Ölçüm Aralığı CO20 ... 9999 ppm
Hassasiyet CO2Ölçüm değerinin ± %5’i ya da ±75 ppm
Çözünürlük CO21 ppm
  
Ölçüm Aralığı Formaldehit0.00 ... 5.00 mg/m³
Hassasiyet FormaldehitÖlçüm aralığının ± %5’i
Çözünürlük Formaldehit0.01 mg/m³
 
Ölçüm Aralığı Nem0 ... 100% n.o
Hassasiyet Nem

± 3.5% n.o (20 ... 80% n.o’da)
± 5% n.o (0 ... 20% n.o / 80 ... 100% n.o’da)
Çözünürlük Nem
0.1% n.o

Ölçüm Aralığı Sıcaklık-20 ... +70 °C
Hassasiyet Sıcaklık± 2 °C
Çözünürlük Sıcaklık0.1 °C

Gürültü SensörüAPO (otomatik kapanma) uyandırma fonksiyonu
Güç Kaynağı2400 mAh, şarj edilebilir pil
Pil Ömrü5 saate kadar devamlı ölçüm
Şarj İşlemiUSB 5 V / 1 A aracılığıyla
Şarj Süresi2 saat (kapalı durumda)
Otomatik Uyku ModuGerektiğinde ayarlanabilir
Ekran
3" TFT LCD ekran, 240 x 400 piksel
Hafıza5000 ölçüm grubu
Çalışma Sıcaklığı0 ... 50 °C
Depolama Sıcaklığı-10 ... +60 °C
Boyut85 x 75 x 155 mm
Ağırlık360 g

Teslimat İçeriği

1 x Partikül Ölçüm Cihazı / Hava Kalitesi Ölçer PCE-RCM 12,
1 x USB Kablosu,
1 x Pil,
1 x Şarj Adaptörü,
1 x Kullanım Kılavuzu.

Bilgi İndirme