Sip.no.: PCE-SMM 1

Nem Ölçer PCE-SMM 1

11.096,00 TL
13.315,20 TL
:
4250348708151
PCE-SMM 1
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Nem Ölçer PCE-SMM 1
Toprak nemini belirleme / 250 mm prob / %50’ye kadar ölçüm aralığı / Su geçirmez

Topraktaki su içeriği miktarı, tarımda, bahçecilikte ve çevre korumadaki pek çok sektörde önemli bir rol oynar. Toprağın nemi diğer şeylerin yanı sıra gübreleme ve su depolama kapasitesine ilişkin sonuçlar çıkarılmasını sağlar. PCE Teknik Cihazlar’ın sunduğu 250 mm’lik problu nem ölçer, toprağın nem içeriğinin hızlı, kolay ve hassas bir şekilde ölçülmesi için özel olarak tasarlanmıştır. 

Kullanımı kolay nem ölçer, topraktaki su içeriğini 0 … 50% aralığında %0.1 çözünürlük ile görüntüler. Nem ölçerin uygulaması basit ve etkilidir. İki kutuplu nem elektrodlu sensör cihaza yerleştirildikten sonra halka vidalanarak sabitlenebilir. Sensörün koruyucu kapağı çıkarıldığında nem ölçer kullanıma hazır hale gelir. Topraktaki su içeriğini belirlemek için sensörün toprağa en az on santimetre kadar yerleştirilmesi gerekir. Ardından, ölçüm sonuçları nem ölçerin geniş ve kolay okunabilir LCD ekranında görüntülenir. Nem ölçerde ölçümün maksimum ve minimum değerlerinin kaydedilmesini sağlayan veri kaydetme fonksiyonu bulunur. Kompakt boyutu ve pil ile çalışma gibi özellikler nem ölçerin mobil olarak kullanılmasını sağlarken sağlam ve su geçirmez gövde zor çalışma koşullarında bile dahili bileşenleri korur. Nem ölçerin her zaman kullanıma hazır olmasını sağlamak için pil değişimi gerektiğinde bu bilgi cihazda görüntülenir. Nem ölçer, 0 … 50 °C sıcaklık aralığında ve %80’e kadar nem seviyesinde kullanılabilir.

Uygulama
Nem ölçer, maksimum güvenilirlik ve hassasiyet garanti eder. Bu nedenle, cihaz, toprağın özelliklerini belirlemesi, gübrelemeyi ya da sulama faaliyetlerini kontrol etmesi gereken kişiler için ideal bir yardımcıdır. Nem ölçer ile topraktaki su içeriği hızlı ve kolay bir şekilde belirlenebilir. Nem ölçer, tarımda, bahçecilikte ve çevre korumada analiz gerçekleştirmek için uygundur. Su geçirmez gövde tüm hava koşullarında kolay temizleme sağlar. Cihaz pil ile çalıştığı için kullanışlı ve sağlam olacak şekilde tasarlanmıştır ve istenilen yerde ve zamanda kullanılabilir. Kullanımı kolay nem ölçer, toprağın incelenmesinde vazgeçilmez bir araçtır ve bu tür cihazları kullanmayı bilmeyen kişiler için uygundur.

Toprak nemi
Topraktaki tüm gözenekler su ile dolduğunda toprağın tamamen doyduğu ifade edilir. Yerçekimi nedeniyle suyun bir kısmı toprak katmanlarının daha derinine sızar. Dik bir şekilde ilerleyen su, zamanla yeraltı suyu olur. Yüzey gerilimi ve kılcal kuvvetler nedeniyle yüzeye bağlanan ve yapışkan su olarak adlandırılan su yeraltı suyu değildir. Toprak nemi, ıslak, nemli, taze, kuru ve kurak olmak üzere beş nem sınıfına ayrılır. Yüzeye yakın katmanlarda suyun alınabilirliğini ya da depolanma kapasitesini belirleyen önemli faktörler su tutma kapasitesini tanımladıkları için gözenek boyutları ve toprağın yoğunluğudur.

Özellikler

- Kolay kullanım
- %50’ye kadar nem ölçüm aralığı
- %0.1 çözünürlük
- Büyük LCD ekran
- 250 mm prob uzunluğu
- Minimum, maksimum ve data hold fonksiyonları
- Pil seviyesi göstergesi
- Suya dayanıklı ABS plastik gövde
- Tarım, bahçecilik, botanik, peyzaj, bahçe ve çevre test uygulamaları için ideal

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı0 ... 50%
Çözünürlük%0.1
HassasiyetÖlçüm aralığının ± (%5 + 5 díjit)
Ölçüm Süresi
Yaklaşık 0.8 saniye
Çevre Koşulları0 ... 50 °C, <80% n.o
Güç TüketimiYaklaşık 5 mA
Güç Kaynağı4 x 1.5 V AAA pil
Toplam Uzunluk
374 mm
Ağırlık267 g

Teslimat İçeriği

1 x Nem Ölçer PCE-SMM 1,
4 x 1.5 V AAA Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.