Sip.no.: PCE-BTM 2000A

NDT Ölçüm Cihazı PCE-BTM 2000A

21.271,00 TL
25.525,20 TL
:
4250348733085
PCE-BTM 2000A
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

NDT Ölçüm Cihazı PCE-BTM 2000A

Kayış gerginliğinin hızlı ve hassas ölçümü / 750 ölçüm değeri için bellek / Grafik ekran / Kolay kullanım / Hz ve N cinsinden ölçüm

Tahrik kayışları endüstri ve makine mühendisliğinde vazgeçilmezdir. Bir tahrik kayışının maksimum hizmet ömrü, optimum kayış gerginliğine bağlıdır. Kayış hasarının tetiklediği bir motor arızası durumunda ciddi maliyetler ortaya çıkabilir. Bu nedenle, motor ve kayış hasarını önlemek için kayış gerginliğinin düzenli olarak kontrol edilmesi şarttır. Tahrik kayışlarının kayış gerginliği, dijital NDT ölçüm cihazı ile hızlı ve güvenilir bir şekilde ölçülebilir. NDT ölçüm cihazı, kayış sistemlerinin frekans ölçümü yoluyla özellikle etkili bir şekilde kontrol edilmesi için kullanılır.

NDT ölçüm cihazı, kayış gerginliğini belirlemek için optik olarak ölçüm gerçekleştiren bir bakım aracıdır. NDT ölçüm cihazı, bir gösterge ünitesi ve bir sensör başlığından oluşur. NDT ölçüm cihazının sensör başlığı bir kaz boynuna takılıdır. Hareketli kaz boynu, kayış gerginliği ölçerin sensör başlığının esnek bir şekilde konumlandırılmasını ve erişilmesi zor yerlerde bile tahrik kayışlarının kayış gerginliğinin ölçülmesini sağlar. NDT ölçüm cihazı, kayış sabitken kayışın gerginliğini ve frekansını ölçer. Kayış üzerindeki küçük bir darbe kayışın titreşmesi için yeterlidir. NDT ölçüm cihazı, sensörü sayesinde kayışın bu şekilde oluşan doğal frekansını kaydeder ve bunu aydınlatmalı ekranında görüntüler. NDT ölçüm cihazı, kayış frekansından ve opsiyonel olarak girilen kayış uzunluğu ve kayış kütlesinden kayışın germe kuvvetini doğrudan belirleyebilir. NDT ölçüm cihazı sayesinde kullanıcı, kontrol edilecek kasnak sistemindeki kayış gerginliğini belirleyebilir ve gerginliği ayar noktasına ayarlamak için gerekli işlemleri yapabilir. Kayış gerginliğinin ölçülmesi yüksek hassasiyet gerektirir ve NDT ölçüm cihazı bunu hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirir.

Kullanıcı, NDT ölçüm cihazını kullanırken N (SI birimi) ve Pound-Force (ABD birimi) ölçüm birimleri arasında seçim yapabilir. NDT ölçüm cihazının grafik ekranı ölçüm değerini Hz cinsinden kayış frekansı olarak gösterir. Kayış kütlesi ve uzunluğu girildiğinde NDT ölçüm cihazı kayış kuvvetini de Newton cinsinden gösterir. Sezgisel grafik menü, NDT ölçüm cihazının yüksek kontrastlı ekranında seçilebilir altı dilde görselleştirilir. NDT ölçüm cihazı, daha fazla analiz ve kalite güvence gereklilikleri için bir bellek ile donatılmıştır. NDT ölçüm cihazının belleğine her biri 50 ölçüm değerinden oluşan 15 grup halinde 750 veri seti kaydedilebilir. Bu sayede veriler, gerçek zamanlı bir ölçümden sonra kaybolmaz ve sonraki ölçümler için bellekte depolanabilir. 

NDT Ölçüm Cihazı için Uygulama Alanları
Kuvvet ölçüm cihazı için uygulama yelpazesi geniştir. Örneğin, büyük motor-mil kombinasyonları, konveyör sistemleri, vinçler, asansörler, otomotiv endüstrisi veya tarım makineleri test edilebilir.
 

NDT gerginliğinin ölçülmesi, makinelerin ve sistemlerin optimum bakımı için her zaman gereklidir. PCE Instruments’ın sunduğu NDT ölçüm cihazı hem triger kayışlarının hem de V kayışlarının kayış gerginliklerini belirlemek için kullanılabilir. Kayış gerginliği, kayış tahriklerinin kurulumunda, ayarlanmasında, bakımında ve onarımında önemli bir parametredir. Bu nedenle, kayış gerginliği, kompakt NDT ölçüm cihazı ile tüm çalışma süresi boyunca düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerekirse ayarlanmalıdır. NDT ölçüm cihazı kullanılarak tüm makine bileşenlerinin maksimum hizmet ömrü sağlanabilir. Kayış gerginliğinin çok yüksek ya da çok düşük olması hasara yol açabilir. Düzenli kontroller, rulman hasarı veya arızalı kayışların neden olduğu planlanmamış durma sürelerinden kaynaklanan takip maliyetlerini önemli ölçüde azaltabilir. Bu nedenle, NDT ölçüm cihazı, motor teknolojisi, endüstriyel üretim, step motorlar, alet ve makine yapımı veya bakım ve onarım alanındaki uygulamalar için uygundur. Cihazların, makinelerin ve sistemlerin uzun ömürlü olmasını ve yüksek performans göstermesini sağlamak için tahrik kayışlarının kayış gerginliğini düzenli olarak ölçmek önemlidir.

PCE Instruments, NDT ölçüm cihazının yanı sıra PCE-BTM 2000 SHL kaz boynu sensörünü de sunar. Bu sensör, kurulu sistemlerde erişilmesi zor ölçüm noktalarına ulaşmak için uzun bir kaz boynuna ve spiral bir kabloya sahiptir.

Kısa kaz boynu PCE-BTM 2000 SHS yedek sensörü, NDT ölçüm cihazı PCE-BTM 2000A’ya kolay bir şekilde vidalanabilir. Esnek sensör boynu sayesinde erişilmesi zor ölçüm noktalarına bile ulaşılabilir.
 

Ön Gerilme Kuvveti / Ön Gerilme Nedir?
Bir kayış tahrikine çeşitli kuvvetler etki ettiğinden ön gerilme kuvvetinin önemini anlamak için kayış tahriklerindeki en önemli kuvvetler aşağıda belirtilmiştir. Kayış, bir tahrik kasnağı ile bir tahrik edilen kasnağı birbirine bağlar. Tahrik kasnağı, bir tork üreten ve bunu tahrik kasnağına ileten bir motor tarafından tahrik edilir. Kayış bu torku çıkış kasnağına çevresel bir kuvvet şeklinde iletir. Aşağıda önemli kuvvet çeşitleri listelenmiştir.
 

Çevresel kuvvet: Kayış tarafından iletilecek etkin kuvvete karşılık gelir ve uygulanan motor gücüne, dolayısıyla torka, motor devrine ve kasnak çapına bağlıdır. Çevresel kuvvet, kuvvet dengesini korumak için kayışın tellerinde farklı kuvvetlerin oluşmasına neden olur. Yüklenen ve boşaltılan kuvvetler arasındaki fark, kayışa iletilen çevresel kuvvete karşılık gelir.

Sürtünme kuvveti: Tahrik kasnağındaki sürtünme kuvveti, motor torkunun kayış üzerinden çıkış kasnağına iletilmesini sağlar. Çıkış kasnağında, çevresel kuvvet ile çıkış kasnağının çapının yarısının çarpımına karşılık gelen kullanılabilir bir tork oluşturulur.

Merkezkaç kuvveti: Merkezkaç kuvveti, artan hızlarla birlikte artar ve kayışın esnemesini ve dolayısıyla kavramasını kaybetmesine neden olur. Bu durumda, merkezkaç kuvveti yapışma kuvvetine karşı etki eder.

Ön gerilme kuvveti: Ön gerilme kuvveti, dinamik koşullar altında yükte çalışma ve rölantide çalışma sırasında farklıdır. Statik koşullarda ön gerilme her iki çalışmada da aynıdır. Ön gerilme, statik durumda bir kayış gerginliği ölçer aracılığıyla ayarlanmalıdır. Böylece, dinamik koşullar altında kayıştan kasnağa kuvvet aktarımını sağlamak için kasnaklar üzerinde yeterli yapışma olurken aynı zamanda çalışma durumunda kayışa etki eden merkezkaç kuvveti de dikkate alınır. Ancak, ön gerilme çok yüksek ayarlanmamalıdır. Aksi takdirde, yük altında kayış hasarı ve/veya yatak hasarı meydana gelebilir. Her kayış ve ilgili uygulama için özel olarak doğru ön gerilme seçilmelidir. Kayış üreticileri genellikle uygun ön gerilimi kuvvetler veya frekanslar şeklinde belirtir. Kurulumdan sonra ve bir kayış tahrikini devreye almadan önce gerekli ön gerilimi doğru bir şekilde belirlemek için bir kayış gerginliği ölçer kullanılabilir.


Özellikler

- Kayış titreşim frekansı ölçümü
- Sezgisel kullanım
- Kayış gerginliğinin / ön gerilimin hesaplanması
- Kayış gerginliğinin N cinsinden gösterimi
- 6 menü dili
- 750 ölçüm değeri için hafıza
- Kaz boynu sensör
- Kayış uzunluğu ve kayış kütlesi girişi

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı10 ... 900 Hz
Hassasiyet± (Ölçüm değerinin %1’i + 4 dijit)
Tekrarlanabilirlik± 1 Hz
Çözünürlük

<100 Hz: 0.1 Hz
>100 Hz: 1 Hz
Kayış UzunluğuMaks. 9.999 m
Kayış KütlesiMaks. 9.999 kg/m
Hafıza

750 ölçüm değeri
50 ölçüm noktasında oluşan 15 klasör
Menü Dili

Almanca, İngilizce, İspanyolca,
Fransızca, Italyanca, Flemenkçe
Güç Kaynağı3 x 1.5 V AAA pil
Çevre Koşulları0 ... 50 °C; maks. 95% n.o.
Depolama Koşulları-20 ... +65 °C; maks. 95% n.o.
Boyut150 x 80 x 38 mm
AğırlıkYaklaşık 200 g (pil dahil)

Teslimat İçeriği

1 x NDT Ölçüm Cihazı PCE-BTM 2000A,
1 x Standart Sensör Başlığı,
1 x Manyetik Tutucu,
3 x 1.5 V AAA Pil,
1 x Taşıma Çantası,
1 x Yazılım (Yazılım indir kısmında),
1 x Kullanım Kılavuzu.