Sip.no.: PCE-RT 1200

Malzeme Test Ölçüm Cihazı PCE-RT 1200

56.532,00 TL
67.838,40 TL
:
4250348701275
PCE-RT 1200
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Malzeme Test Ölçüm Cihazı PCE-RT 1200
Taşınabilir / Ra, Rz, Rq ve Rt’nin hızlı tespiti / Büyük OLED ekran / Mikro USB arayüzü /

Kalibrasyon plakası ve pürüzlülük standardı dahil / Ölçüm yazılımı / Sabit lityum iyon pil

Malzeme test ölçüm cihazı PCE-RT 1200, yüzey pürüzlülüğünü belirlemek için kullanılır. Malzeme test ölçüm cihazı, mobil kullanım sağlayan kompakt ve taşınabilir bir ölçüm cihazıdır. Malzeme test ölçüm cihazı, güç kaynağı olarak güçlü bir pil kullandığından doğrudan yerinde ölçümler gerçekleştirebilir. Malzeme test ölçüm cihazı, laboratuvarda, üretimde ve yüzey pürüzlülüğünün belirlenmesi gereken her yerde kullanılabilir. Ölçüm değerleri, malzeme test ölçüm cihazının kolay okunabilir OLED ekranında doğrudan görüntülenir. Malzeme test ölçüm cihazında 20 ölçüm değeri kaydedilebilir ve sonrasında bu ölçüm değerleri mikro USB arayüzü aracılığıyla okunabilir. Bunu yapmak için, USB kablosu gibi teslimat içeriğinde yer alan yazılım kullanılabilir. Malzeme test ölçüm cihazının dahili şarj edilebilir pili, mikro USB arayüzü aracılığıyla şarj edilebilir. Yazılım, özellikle ölçüm serileri söz konusu olduğunda uygundur. Ölçüm verileri yazılıma aktarılarak doğrudan ekranda değerlendirilebilir.

Malzeme test ölçüm cihazında sensörü dış etkilerden koruyan ve malzeme test ölçüm cihazına kolay bir şekilde vidalanabilen koruyucu kapak bulunur. Pürüzlülük standardı ve kalibrasyon plakası da malzeme test ölçüm cihazının teslimat içeriğine dahildir ve ölçüm sonuçlarının doğruluğunun kontrol edilmesini sağlar.

Malzeme test ölçümü sırasında pürüzlülüğün belirlenmesi için farklı teknolojiler ve farklı malzeme test ölçüm cihazları kullanılır. Temaslı ve temassız ölçüm yöntemleri arasında büyük bir fark vardır ve bu iki farklı yöntemde yüzey pürüzlülüğü parametrelerinin belirlenmesine yönelik farklı yaklaşımlar uygulanır. Bu nedenle, temaslı ölçüm gerçekleştiren bir malzeme test ölçüm cihazı, tek yollu bir tarama sistemi, iki yollu bir tarama sistemi ya da referans düzlemi tarama sistemi ile çalışabilir. Malzeme test ölçüm cihazı PCE-RT 1200, ISO 3274 ile uyumlu temas yöntemine göre çalışır. Bu, malzeme test ölçüm cihazının sensör ucunun (elmas) test nesnesi yüzeyi üzerinde yatay yönde sabit bir hızda çekildiği bir yöntemdir. Sensör ucunun yatay yer değiştirmesi aynı anda dikey sapmasına neden olur. Bu kayma, malzeme test ölçüm cihazındaki endüktif yer değiştirme ölçümü ile kaydedilir ve test nesnesinin yüzey profiline karşılık gelir. Böylece, malzeme test ölçüm cihazı, yüzey profilini ve şekildeki sapmaları algılar ve buna göre pürüzlülük parametrelerini ve profillerini hesaplar.

Pürüzlülük parametrelerinin tespitinde sensör ucu da önemli bir parametredir. Malzeme test ölçüm cihazı, elmas sensörün seçilen uç açısına ve yarıçapına bağlı olarak yüzey profilini az ya da çok hassas bir şekilde görüntüleyebilir. Geniş bir açıda ve geniş bir yarıçapta, elmas ucu sadece daha kaba girintileri, olukları ve oyukları algılar; açı ne kadar keskin ve yarıçap ne kadar küçük olursa elmas profil düzensizliğine o kadar derin nüfuz edebilir ve yüzey profilinin doğru bir şekilde görüntülenmesini sağlayabilir. Bu durum, malzeme test ölçüm cihazı seçerken de dikkate alınmalıdır. Sivri elmaslı ve küçük yarıçaplı bir malzeme test ölçüm cihazı, daha künt geometrili bir malzeme test ölçüm cihazına göre aşınmaya ve kırılmaya karşı çok daha hassastır. Yüzey kontrolünde düzenli kullanım için 90° tepe açılı ve 5 µm tepe yarıçapı bulunan PCE markalı bir malzeme test ölçüm cihazı, sağlam ve düşük aşınma dayanıklılığı ile hassasiyet sınıfı 2’ye göre hassas malzeme test parametresi tespiti gerçekleştirilmesini sağlar. Malzeme test ölçüm cihazı, DIN ISO 5436’ya göre kalibre edilebilir.

 

Rz = ortalama pürüzlülük derinliği
Ortalama pürüzlülük derinliği Rz, bitişik birkaç ayrı ölçüm bölümünün en büyük tek pürüzlülüğünün aritmetik ortalamasıdır.

 

 

Ra = aritmetik ortalama pürüzlülüğü
Ra, uluslararası olarak uygulanan pürüzlülük parametresidir. Referans bölümü içindeki profil sapmalarının mutlak değerlerinin aritmetik ortalamasıdır. Ölçülen Ra değeri her zaman aynı pürüzlülük profilinde belirlenen Rz değerinden daha küçüktür.

Özellikler

- Kompakt
- Kolay kullanım
- Büyük OLED ekran
- Ölçülebilir 4 pürüzlülük parametresi
- Yüksek kaliteli elmastan yapılmış sensör
- Ölçüm değerlerinin tablo ve grafik olarak gösterimi
- Bilgisayara online veri aktarımı için mikro USB arayüzü (seri ölçüm ya da laboratuvar ölçümü için kullanışlı)
- Dahili şarj edilebilir pil (Tek pil şarjı ile 3000 ölçüm, lityum iyon)

Teknik Bilgiler

Ölçüm ParametresiRa, Rz, Rq, Rt
Ölçüm Aralığı

Ra, Rq: 0.005 ... 16.00 µm
Rz, Rt: 0.02 ... 200.0 µm
Sensör Yarıçapı5 µm
Sensör MalzemesiElmas, 90° açılı
Statik Ölçüm İçin Önerilen Maksimum Kuvvet4 mN (0.4 gf)
Uzunlamasına Kılavuz Çubuğu Yarıçapı45 mm
StandartANSIB46.1 / ASMEB46.1 (DIN EN ISO 4287)
Maksimum Tarama Yolu15 mm
Ölçüm PrensibiEndüktif
Kesme Uzunluğu (Cut-Off)0.25 mm / 0.8 mm / 2.5 mm
Tarama Hızı



.25 mm cut-off dalga boyunda: 0.135 mm/s
.8 mm cut-off dalga boyunda: 0.5 mm/s
2.5 mm cut-off dalga boyunda: 1 mm/s
Geri çekilme hızı: 1 mm/s
Hassasiyet<±10%
Tekrarlanabilirlik<6%
EkranOLED
Ölçüm Birimleriμm / μinch (değiştirilebilir)
ArayüzMikro USB / Bluetooth
Güç KaynağıŞarj edilebilir lityum iyon pil
Boyut150 x 60 x 43 mm
Ağırlık370 g

Teslimat İçeriği

1 x Malzeme Test Ölçüm Cihazı PCE-RT 1200,
1 x Mikro Sensör,
1 x Koruyucu Kapak (sensör için),
1 x Sabitleme Mekanizması,
1 x Yazılım,
1 x Kalibrasyon Plakası,
1 x Pürüzlülük Standardı,
1 x USB Kablosu,
1 x Şarj Adaptörü,
1 x Taşıma Çantası,
1 x Kullanım Kılavuzu.

Bilgi İndirme