Sip.no.: PCE-MWM 300P

Malzeme Nemi Ölçüm Cihazı PCE-MWM 300P

157.250,00 TL
188.700,00 TL
:
4250348716156
PCE-MWM 300P
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: Şu anda mevcut değil!

Ürün Bilgisi

PCE-MWM 300P Nem Sensörü / topaklarda, ağaç yongalarında kesintisiz nem ölçümü

Kağıt hamuru levhalarının (PB, MDF, OSB) veya peletlerin endüstriyel üretiminde, ahşap malzemenin nem ve yoğunluğunun internet üzerinden ölçümü, üretim süreçlerinin olabildiğince verimli çalışmasını sağlamak için gereklidir, enerji tüketimi düşük tutulur ve hammadde kayıpları en aza indirilir.

Mikrodalga malzeme nemi ölçüm cihazını kullanımı, işletim ve bakım maliyetlerini düşürürken (genel olarak kullanılan nem sensörlerine kıyasla) çok tutarlı ve çok yüksek bir ürün kalitesi sağlar. Bir denetleyiciye veya bir süreç kontrol sistemine bağlandığında, operatör ölçüm sonuçlarına gerçek zamanlı olarak hareket etme olanağı vardır.

Bu, örneğin presleme süreçlerinde veya kurutma süreçlerinde daha az "duruş süresi" (duruş süresinin azalması) anlamına gelir. Malzeme kaybı azaltılır. Mikrodalga nem sensörünün pelet ve kağıt hamuru için geri dönüş süresi çok küçüktür.Bu şekilde sadece bir kaç haftadır.

Üretim süreçlerinde çevrimiçi nem ölçümünde, mikrodalga sensörü birçok farklı aşamada kullanılabilir: kağıt hamurunun rafine edilmesinde, reçine işleminde, presleme / dehidrasyonda ve nihai kurutmada kullanılabilir. Talaşın nem içeriğini ölçmek için kullanıldığında ve daha büyük odun talaşları için kullanıldığında, mikrodalga sensörü özellikle iyi ölçülmüş değerler sağlar.

Kağıt hamurunun çevrimiçi nem ölçümü ve nem kontrolü ne kadar doğruysa, daha sonradan üretilen nihai ürünü (MDF, OSB levhaları) daha pürüzsüz hale getirir. Buna ek olarak kurutma işlemi (kurutucu kontrolü) çok pahalıdır. Böylece, bu alanda büyük tasarruf potansiyeli vardır. Çok fazla kurutma, sadece enerji kaybı değil aynı zamanda iplik malzemesinin kalitesinde bir bozulma anlamına gelmektedir.

Kullanım yerleri (üretim): Sunta (PB, MDF, OSB), talaş, odun talaşı, odun levhaları, ahşap paneller, odun peletleri, odun talaşları (yakma): Endüstriyel fırınlarda veya ateşleme sistemlerinde ahşap pelet yakarken bile, Mikrodalga malzeme nemi ölçüm cihazının kullanımı besleme hızını kontrol etmek için etkili bir şekilde kullanılabilir.


Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı0 ... 100 %
Maksimum Hata Payı (mutlak)Δ= 0,035 +0,05·W
Sıcaklık Ölçüm Aralığı-40 ... +150 °C
Çalışma Sıcaklığı Aralığı-20 ... +80 °C
Çalışma ModuSürekli
Ölçüm Süresi0,2 s
Güç Kaynağı24 (18 ... 36) VDC
Akım Tüketimi200 mA
Çalıştırmada Isınma Süresi90 dk
ÇıkışRS 485 Modbus RTU, 4-20mA [RS485: maks. Kablo uzunluğu 1000 m; 4-20 mA: maksimum kablo uzunluğu 100 m (PLC'ye kadar maksimum kablo uzunluğu)
Giriş2 x dijital 24 VDC
Boyut (Sensör)Ø 108 х 120 mm
Boyut (Elektronik Birim)255 х 170 x 60 mm
Koruma (Sensör)IP67
Koruma (Elektronik birim)IP54
Boyut (Sensör)3,5 kg
Entegre bir sıcaklık sensörü, betonun sıcaklığını sürekli olarak belirler (sıcaklık telafisi için dahili olarak kullanılan ölçülen değerler görüntülenir).

Teslimat İçeriği

1 x Malzeme Nemi Ölçüm Cihazı PCE-MWM 300P,
1 x Kullanım Kılavuzu.

Bilgi İndirme