Sip.no.: PCE-VOC 1

Çevresel Ölçüm Cihazı Gaz Dedektörü Formaldehit PCE-VOC 1

8.136,00 TL
9.763,20 TL
:
4250348717351
PCE-VOC 1
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Çevresel Ölçüm Cihazı Gaz Dedektörü Formaldehit PCE-VOC 1
TVOC ve HCHO ölçümü / Büyük ekran / Alarm fonksiyonu / Pil / Otomatik kapanma

Çevresel ölçüm cihazı PCE-VOC 1, uçucu organik bileşik (VOC) ve formaldehit (HCHO) ölçümü ve iç mekan hava kalitesi (IAQ) izleme uygulamaları için kullanılan bir ölçüm cihazıdır. Kullanımı kolay Çevresel ölçüm cihazı, evlerde, ofislerde, fabrikalarda, laboratuvarlarda, otellerde, okullarda ve diğer iç mekan ortamlarında toplam uçucu organik bileşik (TVOC) ve formaldehit (HCHO) seviyelerinin ölçülmesi için idealdir. Çevresel ölçüm cihazının uzun ömürlü şarj edilebilir lityum polimer (LiPo) pili ve 9 V güç adaptörü, iç mekan hava kalitesini kesintisiz bir şekilde izleme imkanı sunar.

Kompakt ve hafif olmasına rağmen sağlam tasarımı bulunan çevresel ölçüm cihazı, ölçüm değerlerini ppm ya da mg/m³ cinsinden görüntüler. Sesli alarmın yanı sıra çevresel ölçüm cihazının kolay okunabilir LCD ekranı, VOC ya da HCHO kritik bir seviyeye ulaştığında kırmızıya döner.

Uçucu organik bileşik (VOC) nedir?
VOC, organik kökenli havadaki gaz ya da buhar halindeki maddeleri ifade eder. Hidrokarbonlar, alkoller, aldehitler ve organik asitler bu maddelere örnek olarak verilebilir.

VOC nereden gelir?
Pek çok deterjan, çözücü, boya, vernik, yapıştırıcı ve sentetik olarak üretilen diğer maddeler VOC üretebilir. Bunun haricinde, bitki metabolizması, çürüme ve bozulma gibi biyolojik işlemlerle oluşan çok sayıda doğal olarak oluşan organik bileşikler VOC oluşturabilir.

VOC nasıl havaya karışır?

VOC, buharlaşma ya da emisyon yoluyla havada kalabilir. Temizlik ürünleri, yapı malzemeleri, iç mekan döşeme ve dekoru buharlaşma kaynakları olarak sayılabilir. Egzoz, tütün ya da sigara dumanı ve endüstriyel kirlilik de emisyon kaynaklarındandır. Gıda hazırlama ve insan metabolizması bile VOC kaynağı olabilir.

Daha az belirgin olan bir diğer etmen de ürünlere sıkıca gömülmeyen çeşitli yabancı maddelerin çoğalmasıdır. Bu yabancı maddeler, ürünün yüzeyinden yavaşça havaya salınabilir. Bu durum, plastiklerdeki çözücü kalıntısı (monomerler), üretim işleminde kullanılan plastikleştiriciler, çözündürücüler, antioksidanlar, stabilizatörler ve katalizörler gibi yardımcı maddeler ve parfüm, alev geciktirici ve biyosidal etkin madde gibi yan ürünler için geçerlidir. Terpen olarak adlandırılan VOC’ler, ahşap gibi doğal kökenli malzemelerden salınabilir. Bunun haricinde, VOC’ler, odundaki ve bitkisel yağlardaki doğal bileşenlerle oksijen, ozon ya da su arasındaki reaksiyonlar sırasında da oluşabilir.

VOC’nin sağlığa etkileri nelerdir?
Genelde iç mekan VOC konsantrasyonları düşüktür ve insan sağlığı ve güvenliğine karşı düşük bir risk oluşturur. Ancak, VOC’ye aşırı miktarda ve uzun süreli maruz kalmak baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, bulantı, karaciğer ve böbrek hasarı ve kanser gibi olumsuz sağlık etkilerine yol açabilir. Evlerde, okullarda ve işletmelerde VOC varlığından endişe duyan kişiler, endüstriyel temizlik uzmanları ve ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) uzmanları gibi iç mekan hava kalitesi uzmanlarından tavsiye almalıdır.

İç mekan VOC konsantrasyonları nasıl azaltılabilir?
Tüketicilerin düşük emisyonlu ürün ve malzemeleri seçmeleri gerekir. Mavi Melek gibi çevre dostu etiketler, satın alma aşamasında kullanıcıya yardımcı olur. AgBB şemasına göre tanınmış bir eko etiket ile başarılı bir şekilde test edilen yapı malzemeleri, VOC emisyon potansiyelinin en aza indirildiğine ilişkin güvence sağlar. Uygun havalandırma ile VOC konsantrasyonunu azaltmak için HVAC sistemlerinin düzenli olarak test edilmesi, ayarlanması ve dengelenmesi yapılmalıdır.

Özellikler

- HCHO ve TVOC ölçümü
- Büyük, kolay okunabilir ekran
- Sesli ve görsel alarm
- Sağlam ve kompakt
- Az bakım gerektirir
- Entegre pil

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı 
HCHO0 ... 5.00 mg/m³ / PPM
Çözünürlük0.01 mg/m³ / PPM
HassasiyetÖlçüm aralığının ± %5’i
  
Ölçüm Aralığı 
TVOC0.00... 9.99 mg/m³ / PPM
Çözünürlük0.01 mg/m³ / PPM
HassasiyetÖlçüm aralığının ± %5’i

 
Tepki Süresi< 2 saniye
Çevre Sıcaklığı0 ... 40 °C
Depolama Sıcaklığı-10 ... +60 °C
Güç KaynağıLiPo pil 7.4 V / 1200 mAh
Güç Adaptörü9 V / 1 A
Şarj SüresiYaklaşık 2 saat
AğırlıkYaklaşık 584 g
Boyut165 x 60 x 25 mm

Teslimat İçeriği

1 x Çevresel Ölçüm Cihazı Gaz Dedektörü Formaldehit PCE-VOC 1,
1 x 9 V Güç Adaptörü,
1 x 7.4 V Lityum Polimer Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.

Bilgi İndirme