Sip.no.: PCE-PTR 200N

Dinamometre / Penetrometre PCE-PTR 200N

17.867,00 TL
21.440,40 TL
:
4250348717931
PCE-PTR 200N
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Dinamometre / Penetrometre PCE-PTR 200N
Entegre yük hücresi / USB arayüzü / Değerlendirme yazılımı / 200 N’a kadar ölçüm aralığı /

Montaj için vida deliği / Aşırı yük koruması / N, kg, lb cinsinden ölçüm

Penetrometre PCE-PTR 200N, farklı meyve türlerinin olgunlaşma derecesini kontrol etmek için kullanılan pratik bir ölçüm cihazıdır. Analog penetrometrenin aksine bu tür bir dijital penetrometre daha yüksek hassasiyet sağlar. Penetrometre ile en doğru hasat zamanına ilişkin bilgiler elde edilebilir. Bunun haricinde, penetrometre ile depolama, nakliye ve dağıtım sırasında kalite de izlenebilir. Penetrometrede dahili yük hücresi bulunur ve mikroişlemci tarafından kontrol edilir. Bu mikroişlemci, hızlı ve hassas ölçüm değerleri elde edilmesini sağlar. Penetrometre, montaj aparatı kullanılarak test standına monte edilebilir. Bu da kullanıcı hatalarının en aza indirilmesini ve seri ölçümlerin gerçekleştirilmesini sağlar.

 

Penetrometre PCE-PTR 200N, 240 V güç fişi ile şarj edilebilen dahili pil ile çalışır. Penetrometrenin ekranı 180° dönebilir; böylece, ölçüm değeri kolay bir şekilde okunabilir. Ölçüm değerlerini bilgisayara aktarmak için yazılım ve veri kablosu kullanılır. Ölçümler, N, kg ve lb ölçüm birimlerinde gerçekleştirilebilir. Penetrometrenin özel bir avantajı da yüksek çözünürlük ve hassasiyeti ve geniş ölçüm aralığıdır. Normalde, tüm meyve türlerinin ölçümü üç geleneksel penetrometre ile mümkündür. Sadece bu şekilde DIN’e göre sınıf ve çaptan bağımsız olarak hassas ölçümler gerçekleştirilebilir. Penetrometre PCE-PTR 200N’in teslimat içeriğinde çeşitli ölçüm adaptörü yer aldığından başka cihazlara gerek yoktur.

 

Meyve Sertliği / Olgunlaşma Derecesi ile İlgili Bilgi
Meyvelerdeki olgunlaşma sürecinden bahsederken hasat olumu ve yeme olumu arasında ayrım yapılmalıdır. Hasat olumuna sadece ağaçta ulaşılır ve meyve çeşidinin dağıtımı için en erken hasat zamanına karşılık gelir. Yeme olumuna ise daha sonra ulaşılır ve tüketim için en iyi zamanı (renk, tat ve sertlik kullanıcı için ideal olduğunda) gösterir. İklime bağlı meyveler, hasattan sonra da olgunlaşmaya devam ettiğinden dağıtım için de belirli bir olgunluğa ulaşır. Olgunlaşma sırasında meyvede yoğun bir iç değişim meydana gelir ve bu değişim renk, şekil ve sağlamlıkta kendini gösterir. Olgunluk seyrinin gelişiminin takip edilmesini sağlayan objektif değerler elde edilmelidir. Böylece, en iyi hasat zamanı için doğru önlemler ve bunu takip eden süreçler (örneğin, meyvenin kalitesini, pazar dağıtım değerini ya da son tüketiciyi belirlemek) belirlenebilir. Penetrometre ile meyve sertliğinin ölçülmesi olgunluk derecesine ilişkin bilgiler verir ve bu nedenle en çok kullanılan yöntemdir. Refraktometrede kullanılan başka yöntemler de mevcuttur. Refraktometreler kolorimetrik yöntemi kullanır ya da meyvedeki çözünür katıların içeriğini ölçerek toplam şeker içeriğinin belirlenmesini sağlar.

Penetrometre ile İlgili Önemli Bilgiler

Penetrometre PCE-PTR, ekranında meyveye uygulanan gram cinsinden gücü görüntüler. kg/cm2 cinsinden uygulanan kuvveti elde etmek için seçilen penetrasyon ucunun çapı bilinmelidir.

Örneğin, penetrometre ile ölçülen 4.320 g’lık belirli bir değer için penetrasyon noktasına göre uygulanan gerçek kuvvet hesaplanmalıdır. Bu kuvvet, penetrasyon ucunun seçilen yüzeyine bölünen kg cinsinden değere eşittir:

Penetrasyon ucunun gerçek çapı (mm): 6, 8, 11.3
Penetrasyon ucunun gerçek yüzeyi (cm2): 0.28, 0.5, 1

Uygulanan kuvvet (kg/cm2): 15.43, 8.64, 4.32

Bu dijital penetrometre, analog penetrometrenin aksine ölçüm sırasında daha yüksek hassasiyet ve çözünürlük sunar. Buna ek olarak, penetrometre PCE-PTR 200N için üç farklı çapta penetrasyon ucunu seçme imkanı, birkaç analog penetrometrenin satın alınmasından tasarruf edilmesini sağlar. Analog penetrometrelerin her birinde belirli bir meyve türü için belirli bir alan ve penetrasyon noktası bulunur. Bu nedenle, her meyve türü için ayrı bir cihaz gerekir. Penetrometre PCE-PTR 200N, aynı cihazla farklı ölçümler yapma imkanı sunar. Ölçüm gerçekleştirmek için sadece ölçüm ucunun değiştirilmesi gerekir.


Özellikler

- Maksimum ve minimum değer
- Tuş ile sıfır ayarı mümkün
- Peak hold fonksiyonu
- Otomatik kapanma
- Montaj için vida deliği
- Pil durumu göstergesi
- Aşırı yük koruması
- USB arayüzü

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı
0 ... 200 N
Çözünürlük0.1 N
Basınç Kalibrasyonu1 Mpa
Yük HücresiM6 bağlantılı entegre yük hücresi
Ölçüm AralığıTam ölçeğin 1 ... 100%’ü
Hassasiyet± %0.5
Ölçüm BirimiN, kg, lb
EkranLCD
Çalışma Sıcaklığı10 ... 30 °C
Bağıl Nem15 ... 80% bağıl nem
Çalışma KoşullarıCihaz titreşim kaynaklarının ya da aşındırıcı maddelerin yakınında bulunmamalıdır.
Ağırlık1 kg

Teslimat İçeriği

1 x Penetrometre PCE-PTR 200N,
1 x Penetrasyon Ucu (Ø 6 mm),
1 x Penetrasyon Ucu (Ø 8 mm),
1 x Penetrasyon Ucu (Ø 11 mm),
1 x Düz Kafa Adaptörü,
1 x Kanca Adaptörü,
1 x Top Kafa Adaptörü,
1 x Sivri Kafa Adaptörü,
1 x Çentikli Kafa Adaptörü,
1 x Uzatma Çubuğu (65 mm),
1 x USB Kablosu,
1 x Güç Fişi,
2 x Kilitleme Halkası,
1 x Yazılım,
1 x Taşıma Çantası,
1 x Kullanım Kılavuzu.