Sip.no.: PCE-CBA 20

Araç Ölçüm Cihazı / Akü Test Cihazı PCE-CBA 20

2.993,00 TL
3.591,60 TL
:
4250348721969
PCE-CBA 20
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Araç Test Cihazı PCE-CBA 20
12 V / 24 V marş aküleri için / Marş ve şarj devresi ölçümü / LCD ekran / Kauçuk kenarlı / Kolay kullanım

Araç test cihazı PCE-CBA 20, 12 V ve 24 V marş akülerini test eder. Araç test cihazı, şarj döngüsündeki akü voltajı aracılığıyla marş ya da rölanti sırasında araç aküsünün durumunu kontrol eder. Araç test cihazı, marş aküsünün hâlâ işlevsel olup olmadığını belirlemek için akü voltajını kullanır. Araç test cihazı, akü durumunu yüzde (%) olarak LCD ekranda gösterir ve marş aküsünün değiştirilip değiştirilmemesi gerektiğine ilişkin öneri sunar.

Araç test cihazı, araç çalıştırıldığında gerçekleştirilen akü testi sırasında akünün voltaj düşüşünü ölçer. Voltaj farkı, 12 V ya da 24 V akünün durumuna ilişkin bilgi sağlar. Araç test cihazı, akü kontrolüne ek olarak alternatörü de test edebilir. Elde edilen tüm ölçüm değerleri ve test sonuçları LCD ekranda görüntülenir. Araç test cihazı, akü voltajı ölçümü için 70 cm uzunluğunda Kelvin klipsli ölçüm kablolarını kullanır.

Ölçüm gerçekleştirmek için araç test cihazının önce aküye bağlanması gerekir. Bağlanma işlemi tamamlandığında araç test cihazı kendi kendine açılır. Araç test cihazının otomatik olarak açılması için test edilecek akünün 9 V’luk bir artık voltajda olması ve bu voltaj değerinin 35 V’tan daha yüksek olmaması gerekir. Araç test cihazının güç kaynağı, test edilen akünün voltajı ile sağlanır. Bu nedenle, araç test cihazı için başka bir besleme voltajı gerekli değildir. Akünün akü voltajı ve türünü içeren birkaç özelliği araç test cihazına girilmelidir. Ardından, araç test cihazı için ölçüm modu seçilebilir. Böylece, araç test cihazı ile alternatörün şarj voltajı ve soğuk marş akımı (CCA) ölçülebilir.

CCA, “soğuk marş akımı” anlamına gelir. Bu da akünün -18 °C’de 30 saniyelik bir sürede sağlayabileceği maksimum akımı ifade eder. Araç test cihazı, bu ölçümü de gerçekleştirebilir. Araç test cihazı, çeşitli fonksiyonları ve kullanım kolaylığı gibi özellikleriyle her atölyede bulunması gereken bir araçtır.

Ani arızalanmaları önlemek için akünün mevcut durumu düzenli aralıklarda araç test cihazı ile kontrol edilmelidir. Özellikle kış aylarında araç aküsünün motoru çalıştırmak için yeterli gücünün olmadığı durumlar söz konusu olabilir. Araç test cihazı ile akünün mevcut durumu önceden belirlenebilir.


Özellikler

- 12 V ve 24 V marş aküsü test edilebilir
- Kelvin bağlantı kabloları
- LCD ekran
- Kısa ölçüm süresi
- Soğuk marş akımı ölçümü
- DIN, JIS, EN, SAE aküleri test edilebilir

Teknik Bilgiler

Ölçüm Nesnesi
12 V / 24 V marş aküsü
Akü StandartlarıDIN, JIS, EN, SAE
Test Süresi
3 ... 10 saniye
Soğuk Marş Akımı CCA100 ... 1700 A
Ekran2.75 inç LCD ekran
Güç KaynağıTest voltajı ile 9 ... 35 V DC
BağlantıKelvin klips
Kablo UzunluğuYaklaşık 70 cm
Boyut
185 x 95 x 41 mm
AğırlıkYaklaşık 250 g

Teslimat İçeriği

1 x Araç Test Cihazı PCE-CBA 20,
1 x Kullanım Kılavuzu.

Bilgi İndirme