Sip.no.: PCE-A-315

Nem Sensörü PCE-A-315

267.913,00 TL
321.495,60 TL
PCE-A-315
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: Şu anda mevcut değil!

Ürün Bilgisi

PCE-A315 Nem Sensörü / Tahılda Sürekli Nem Ölçümü (Boru Montajı)

Tahıllar, fasulye, pirinç, fındık, toz, kömür, pas, biyokütle ve toprak gibi malların nem içeriğinin sürekli ölçümü taşınabilir ekipmanlarla veya ambarlarda gerçekleştirilir. Mikrodalgalı nem analizörü sadece devam eden işlem boyunca nem içeriğini ölçmekle kalmaz, aynı zamanda  RS-232, RS 485 veya 4-20 mA gibi çeşitli arayüz seçeneği aracıklarıyla değerlendirme yazılımı, veri kaydediciler, süreç denetleyicileri ve süreç denetim sistemi ile de bağlantı kurabilir. Bu sebeple, mikrodalga nem analizörü eksiksiz ölçümün ve denetim zincirinin bütünleşmiş bir parçası haline gelmiştir. Nem ölçerin işlem prensibi ultra yüksek frekans ve tahıl ve suyun dielektrik özellikleri arasındaki ayrımlar üzerine temelleşmiştir. Nem ölçer tahılların yoğunluğuna doğru oluşan dielektrik kanalına sahip olan merkezde halka rezonatöre sahiptir. Rezonatör parametreleri, elektromanyetik dalgalar, farklı çeşitte nem dalgalarıyla etkileşim haline geçtiklerinde değişirler. 

Rezonatörün iki parametrenin de aynı anda ölçümünü alması -rezonans frekansı ve rezonans genlik- ve özel kontrol süreci ile yaptığı kombinasyon sonucunda algoritma nem ölçere belirgin bir avantaj sunar: bağımsız materyal yoğunluğu, yüksek dereceli ölçüm güvenilirliği ve geriye dönük takip elde edilir. Kullanılan materyallerde iletim çok düşük olduğunda ısınma veya deformasyon olmadığı takdirde denenmiş materyal ve sensörlerde hasar oluşmaz.

 


Özellikler

- Tahıl nemi, ölçülen değerlerin yüksek tekrarlanabilirliği ile malzeme yoğunluğundan bağımsız olarak doğrudan kütle akışına kaydedilir.
-Uzun süreli stabil ölçüm sistemi; ilk kalibrasyonu yapıldıktan sonra bir daha ek kalibrasyon tekrarı yapılmasını gerektirmez. Nem sensörü doğal gidişattan sapmaz.

Teknik Bilgiler

Devam Eden Kütle Akışında Nem İçeriği Ölçüm Aralığı5 ... 25%
Nem Ölçümünde Maksimum Mutlak Hata Payı ±0,5 % (5 ... 18 %)
±1,0 % (>18 %)
Çalışma Sıcaklık Aralığı

5 ... +55 °C

Çalışma ModuSürekli
Güç Kaynağı

5 W’a kadar

Başlangıçtaki Isınma Süresi

Yaklaşık.. 60 dk

Çıkış

RS-232, RS-485, 4-20 mA

Giriş

4-20 mA

Koruma Sınıfı

IP65 / EX ia

Ağırlık

Maks. 14.5 lbs / 6,5 kg


Teslimat İçeriği

1 x Nem Sensörü PCE-A315.

Bilgi İndirme