Wijzer voor de Medio-Line

Best.nr.: 4.012 Medio-Linie
12,20 €
14,76 €
4.012 Medio-Linie
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen

Past op alle weegschalen uit de Medio-Line en bestaat uit een kunststof ring met een goed geleidende PTFE-laag.  De wijzer kan eenvoudig worden geschoven over een buis. Sleep aan het begin van de meting de wijzer naar het nulpunt. Onder belasting zal de wijzer stijgen en stoppen bij de maximale kracht per meting. De wijzer is geschikt voor metingen tot 1.000 gram. (Deze wijzer is niet geschikt voor de veerweegschalen voor lage gewichten in verband met mogelijke wrijvingsfouten)
Invloed van de wrijvingsweerstand van de wijzer op het meetresultaat:
Toestand meting wijzer -> Wrijvingswaarde


  • Onmiddelijk na de eerste montage van de schaalbuis -> ~40 g / 0,4 N
  • Na een uur op de schaalbuis -> ~35 g / 00:35 N
  • Na een dag op de schaalbuis -> ~28 g / 00:28 N, daarna blijft het consistent

Om de exacte waarde van een meting met behulp van deze wijzer te bepalen, moet de (lage) wrijvingsweerstand van het resultaat afgetrokken worden. Om dit te doen vergelijkt u de bedrijfstoestand met de varianten zoals hierboven vermeld. De opgegeven wrijving moet van de eigen meting worden afgetrokken. Een uitzondering hierop is wanneer het om een herhaalde vergelijkingsmeting gaat waarbij de absolute waarde van de meting niet uitmaakt.
TIP: Na het monteren van een nieuwe wijzer kunt u het beste een dag wachten tot een eerste meting. Het resultaat hiervan is dat de wijzer vervolgens over een minimale constante wrijvingsfout beschikt.
WAARSCHUWING: Vettige of vuile buisoppervlakken kunnen de wrijvingsweerstand en daarom uiteindelijk ook het meetresultaat, beïnvloeden. Ook het combineren of hard drukken op de wijzer-ringen kan tot een ander meetresultaat leiden. De veer-return bij het uitvoeren van testen kan ook minimale wijzigingen met zich meebrengen.