Laboratoriumweegschaal PCE-DPS 25

Best.nr.: PCE-DPS 25
488,90 €
591,57 €
4250348723307
PCE-DPS 25
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
Cal-Ext
Laboratoriumweegschaal met telfunctie / hoge resolutie / waterpas / toetsenbord / aansluiting van een externe loadcel mogelijk / data-interface / batterij- en netstroomvoeding / weegbereik tot 25 kg

De Laboratoriumweegschaal is een weegschaal met twee geïntegreerde weegplateaus in één apparaat. Beide weegvlakken van de Laboratoriumweegschaal hebben verschillende specificaties. Met het grote weegoppervlak van de Laboratoriumweegschaal kan een gewicht van een teststuk tot 25 kg worden bepaald met een resolutie van 0,5 g. Met het kleine weegoppervlak van de Laboratoriumweegschaal zijn echter wegingen tot 1 kg en een resolutie van 0,02 g mogelijk. Hierdoor kan met deze Laboratoriumweegschaal een nog breder scala aan wegingen worden uitgevoerd dan met andere weegschalen. 

Naast de normale weegfunctie heeft de Laboratoriumweegschaal ook nog een stuktelfunctie. De compacte weegschaal gebruikt deze stuktellingsfunctie om het aantal onderdelen op het weegoppervlak te bepalen. Hiermee kan bijvoorbeeld het aantal schroeven, afdichtringen, batterijen en andere kleine onderdelen door de weegschaal worden bepaald. De Laboratoriumweegschaal wordt onder andere gebruikt in de logistiek om bijvoorbeeld de voorraad te controleren. 

Een ander bijzonder pluspunt van de Laboratoriumweegschaal zijn de interfaces. De Laboratoriumweegschaal kan via de USB-A-interface op een pc worden aangesloten. Dit betekent dat de meetwaarden van de Laboratoriumweegschaal direct op een pc kunnen worden geanalyseerd en verwerkt. Ook heeft de Laboratoriumweegschaal een SUB-D9 aansluiting, via welke de meetwaarden direct naar bijvoorbeeld een regelaar kunnen worden gestuurd.

Naast de twee data-interfaces en de geïntegreerde weegplateaus van de Laboratoriumweegschaal, kan via de extra SUB-D9-aansluiting elk derde weegplateau of weegcel worden aangesloten. Hierdoor kan de Laboratoriumweegschaal verder worden uitgebreid. Op de weegschaal kan met een druk op de knop snel en eenvoudig tussen de afzonderlijke loadcellen worden gewisseld. 

- twee geïntegreerde weegvlakken
- stuktelfunctie
- batterij- en netvoeding 
- verschillende interfaces
- ingebouwde waterpas voor het nivelleren
- aansluiting van een extra loadcel mogelijk


Weegplateau 1

 

Weegbereik

25 kg

Weegnauwkeurigheid

± 2 g

Resolutie

0,5 gram

Afmetingen weegplateau

345 x 260 mm

 

 

Weegplateau 2

 

Weegbereik

1 kg

Weegnauwkeurigheid

± 0,08 g

Resolutie

0,02 gram

Afmetingen weegplateau

114 x 114 mm

 

 

Verdere specificaties

 

Interfaces

USB-A (naar pc-verbinding)

 

SUB D9 female (aansluiting van een externe meetcel)

 

SUB D9 mannelijk (RS232)

Voedingseenheid:    

primair: 100 ... 240 VAC, 50/60 Hz, 0,5 A

 

secundair: 12 VDC, 1 A

Ingebouwde accu

7,4 V / 2200 mAh / ca. 30 uur

Afmetingen

320 x 120 x 480 mm

Bedrijfsomstandigheden

0 ... 40°C

Gewicht

8,6 kg


1 x Laboratoriumweegschaal PCE-DPS 25
1 x USB-A naar USB-A-kabel
1 x voeding
1 x handleiding