• Diktemeter Multigauge 3000
  • Diktemeter Multigauge 3000 toepassing 1
  • Diktemeter Multigauge 3000 toepassing 2
  • Diktemeter Multigauge 3000 toepassing 3

Diktemeter Multigauge 3000

Best.nr.: Multigauge 30
3.767,00 €
4.558,07 €
Multigauge 30
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
Onderwater ultrasone diktemeter met meervoudige echo / 10 mm LED display / Voor extreme omstandigheden onder water / Tot 500 m onder water inzetbaar / IPR en AMVS / Batterij laadtijd tot 55 uur
De multigauge 3000 is een eenvoudig te bedienen, maar zeer robuust apparaat. De Multigauge 3000 is speciaal voor diktemetingen onder het wateroppervlak ontworpen en bestand tegen extreme omgevingsvoorwaarden. De onderwater diktemeter kan wereldwijd tot 500 m. diepte voor diktemetingen met behulp van ultrasoon geluid gebruikt worden. Het apparaat bezit een grote heldere LED Display, welke de duiker toestaat om zelf bij slecht zicht meetresultaten toch precies af te lezen. Het apparaat zorgt voor snelle exacte metingen, welke mogelijk zijn zonder eerst lagen te verwijderen, gezien de Multigauge meerdere echo’s opvangt. Bovendien is deze diktemeter uitgerust met IPR (Intelligent Probe Recognition) en AMVS (Automatic Measurement Verification System). IPR stelt in het apparaat automatisch een hoger prestatievermogen in en AMVS garandeert, dat alleen zinvolle resultaten weergegeven worden, ook bij ernstig verroeste metalen. De geïntegreerde accu kan tot 55 uur lang werken. Verder is de accu snel op te laden.

- Heldere 10 mm LED display voor slecht zicht
- Meervoudige echo dringt door lagen
- Tot 500 m diepte inzetbaar
- Geïntegreerde accu tot 55 u. looptijd 
- Eenvoudige handhaving 
- stabiel en robuust
- Intelligent Probe Recognition (IPR)
- Automatic Measurement Verification (AMVS)
- Geen nulstelling nodig
- Verlengkabel en weergave upgradeable 

Technische specificaties van de onderwater ultrasone diktemeter Multigauge 3000
Ultrasoon bereik 1000 ... 8000 m/s
Monokristal meetsonde 2.25 MHz
Meetbereik meetsonde 3 ... 250 mm 
Grootte meetsonde 13 mm 
Resolutie 0.1 mm of 0.05 mm
Precisie ± 0.1 mm of ± 0.05 mm
Display Rode, vier cijferige LED display met zeven segmenten
Onderwater drukTot 500 m diepte
Batterijen 1 x oplaadbare 7.2 V 2.3 Ah NiMH accu
Batterijlooptijd 55 uur bij continu gebruik met Alkaline batterijen
Afmetingen 235 mm x 80 mm
Gewicht 1110 g inclusief batterijen
BeschermingRoHS en WEEE
Bedrijfstemperatuur -10 °C … +50 °C
Opslagtemperatuur -10 °C … +60 °C
Meer informatie over de 3-voudige echo technologie
Elke onderwater diktemeter dient, afhankelijk van het te meten materiaal, op verschillende geluidsnelheden gekalibreerd te worden. Coatings hebben verschillende geluidsnelheden dan metalen, waardoor zeker gesteld moet worden dat deze de meting niet kunnen beïnvloeden. De 3-voudige echo technologie, garandeert dat meerdere coatings bij de meting geen rol spelen.

Zo functioneert de meting van de onderwater ultrasone diktemeter: 

Een verzonden ultrasone impuls wordt door coating en metaal gestuurd en komt dan vanaf de wand terug. De terugkerende echo blijft dan in het metaal en een klein deel hiervan komt door de coating terug. De tijd tussen de kleine echo’s geeft de tijd van de echo binnen het metaal aan, welke in verbinding met de materiaaldikte staat. De onderwater ultrasone diktemeter interpreteert de wederkerende echo’s dan automatisch en berekent de materiaaldikte. Een minimum van drie echo’s wordt elke keer getest. Dit wordt de Automatic Measurement Verification System (AMVS) genoemd.

Standaardeenheid van de onderwater ultrasone diktemeter Multigauge 3000 

De standaardeenheid maakt het de duiker mogelijk om metingen onderwater uit te voeren. Het grote heldere display zorgt voor een goede afleesbaarheid, zelfs bij slecht zicht. Daarnaast is het apparaat zelf goed zichtbaar en robuust gebouwd.

Inhoud van de levering

De Multigauge 3000 met geïntegreerde accu, standaard 2,25 MHz 13 mm meetsonde, reserve membramen, membraamolie, membraantoetsen, 15 mm testblok, Reserve O-ring, Acculader, Kalibratiecertificaat, Meetkop scheidingshulp, Draagkoffer, Software, Handleiding