• Diktemeter Multigauge 5600
  • Diktemeter Multigauge 5600
  • Diktemeter Multigauge 5600
  • Diktemeter Multigauge 5600

Diktemeter Multigauge 5600

Best.nr.: Multigauge 56
1.731,00 €
2.094,51 €
Multigauge 56
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: Op aanvraag
Materiaaldiktemeter voor inspectie van pipelines etc.. / Met IPR en AMVS / Echosterkte weergave / Heldere LCD display /3 Jaar garantie
De Multigauge 5600 is een eenvoudige, maar zeer sterke materiaaldiktemeter, die voor veel toepassingen gebruikt wordt. Zo kan het apparaat bijvoorbeeld gebruikt worden voor inspectie van schepen, bruggen of pijpleidingen. Gezien de Multigauge 5600 over een heldere display beschikt, kan hij bij alle lichtverhoudingen gebruikt worden. De rubberen onderdelen zorgen voor een comfortabel gebruik en een goede bescherming tegen stoten en krassen. Alle sensoren ondersteunen IPR (Intelligent Probe Recognition), waardoor de prestatie van het apparaat enorm verbeterd. Daarnaast garandeert de AMVS (Automatic Measurement Verification System), dat alleen relevante meetresultaten weergegeven worden, zelfs op ernstig verroeste materialen. De Multigauge 5600 maakt gebruik van de meervoudige echotechnologie, welke verflagen negeert en waardoor een contactloze meting mogelijk is, zonder het oppervlak te beschadigen. Naast deze technologie kan het apparaat via het menu gekalibreerd worden en kan hij tot 20 uur continu gebruikt worden. De materiaaldiktemeter heeft een garantie van 3 jaar. 

- Heldere, grote LCD display 
- Meervoudige echo dringt door lagen 
- Echosterkte weergave
- Eenvoudige kalibratie door menuknoppen 
- Beschermde monokristal meetsonde 
- Intelligent Probe Recognition (IPR)
- Automatic Measurement Verification
  (AMVS)
- Geen nulstelling nodig
- 3 jaar garantie
- Speciaal voor scheepsbouw

Technische specificaties van de materiaaldiktemeter Multigauge 5600
Ultrasoon bereik 1000 ... 8000 m/s
Monokristal meetsonde 2.25 MHz
Meetbereik meetsonde 3 ... 250 mm 
Grootte meetsonde 13 mm 
Resolutie 0.1 mm of 0.05 mm
Precisie ± 0.1 mm of ± 0.05 mm
Display Meercijferige LC-display met witte achtergrondverlichting
Batterijen 3 x verwisselbare AA Alkaline batterijen of oplaadbare NiMH / NiCD batterijen
Batterijlooptijd 20 uur bij continu gebruik met Alkaline batterijen
Afmetingen 147 mm x 90 mm x 28 mm
Gewicht 330 g inclusief batterijen
Beschermingsklasse IP 65
Bedrijfstemperatuur -10 °C … +50 °C
Opslagtemperatuur -10 °C … +60 °C
Meer informatie over de 3-voudige echo technologie
Elke materiaaldiktemeter dient, afhankelijk van het te meten materiaal, op verschillende geluidsnelheden gekalibreerd te worden. Coatings hebben verschillende geluidsnelheden dan metalen, waardoor zeker gesteld moet worden dat deze de meting niet kunnen beïnvloeden. De 3-voudige echo technologie, garandeert dat meerdere coatings bij de meting geen rol spelen.

Zo functioneert de meting van de onderwater ultrasone diktemeter: 

Een verzonden ultrasone impuls wordt door coating en metaal gestuurd en komt dan vanaf de wand terug. De terugkerende echo blijft dan in het metaal en een klein deel hiervan komt door de coating terug. De tijd tussen de kleine echo’s geeft de tijd van de echo binnen het metaal aan, welke in verbinding met de materiaaldikte staat. De onderwater ultrasone diktemeter interpreteert de wederkerende echo’s dan automatisch en berekent de materiaaldikte. Een minimum van drie echo’s wordt elke keer getest. Dit wordt de Automatic Measurement Verification System (AMVS) genoemd.

Inhoud van de levering

Materiaaldiktemeter Multigauge 5600, 1 x 2.25 MHz sonde (13 mm), Reservemembranen, Membraanolie, Membraanknoppen, 15 mm Testblock, Ultrasone Gel, Batterijen, Kalibratiecertificaat, Draagkoffer, Handleiding