• Diktemeter Multigauge 5500
  • Diktemeter Multigauge 5500
  • Diktemeter Multigauge 5500
  • Diktemeter Multigauge 5500

Diktemeter Multigauge 5500

Best.nr.: Multigauge 55
1.731,00 €
2.094,51 €
Multigauge 55
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
Ultrasone wanddiktemeter voor bediening met één hand / Eenvoudige kalibratie / Met IPR en AMVS / Weergave echosterkte / Beschermingsklasse IP65
De ultrasone wanddiktemeter Multigauge 5500 is een apparaat voor het meten van wanddiktes. Hij is speciaal ontworpen voor de bediening met slechts één hand en is toepasbaar op verschillende terreinen. Neem nou het voorbeeld waarbij de gebruiker op een ladder of steiger staat om de wanddikte te meten. Met dit apparaat wordt het meten op wankele platformen mogelijk gemaakt. Het apparaat kan gemakkelijk via de meegeleverde gordelclips aan de broek bevestigd worden. De rubberen onderdelen zijn erg zacht, waardoor de wanddiktemeter bij gebruik zeer comfortabel in de hand ligt en tegen stoten en krassen beschermd is. Alle sensoren van de wanddiktemeter worden ondersteund door IPR (Inteligent Probe Recognition), waardoor het vermogen van het apparaat enorm verbeterd. Daarnaast garandeert de AMVS (Automatic Measurement Verification System), dat alleen relevante meetresultaten weergegeven worden, zelfs op ernstig verroeste materialen. Aan de basis van de ultrasone diktemeters staat de meervoudige echotechnologie. Hierdoor kan men contactloos een meting uitvoeren, zonder de te meten laag te beschadigen. Via het menu kan de Multigauge 5500 gemakkelijk gekalibreerd worden en 20 uur constant gebruikt worden. Het apparaat heeft een garantie van 3 jaar.

- Voor één hand bediening 
- Meervoudige echo dringt door lagen
- Echosterkte weergave
- Eenvoudige kalibratie door menuknoppen 
- Intelligent Probe Recognition (IPR)
- Automatic Measurement Verification
  (AMVS)
- Geen nulstelling nodig
- Beschermde monokristal meetsonde

Technische specificaties van de ultrasone wanddiktemeter Multigauge 5500
Ultrasoon bereik 1000 ... 8000 m/s
Monokristal meetsonde 2.25 MHz
Meetbereik meetsonde 3 ... 250 mm 
Grootte meetsonde 13 mm 
Resolutie 0.1 mm of 0.05 mm
Precisie ± 0.1 mm of ± 0.05 mm
Display Rood, vier cijferige LED display met 7 segmenten
Batterijen 3 x verwisselbare AA Alkaline batterijen of oplaadbare NiMH / NiCD batterijen
Batterijlooptijd 20 uur bij continu gebruik met Alkaline batterijen
Afmetingen 147 mm x 90 mm x 28 mm
Gewicht 320 g inclusief batterijen
Beschermingsklasse IP 65, RoHS en WEEE
Bedrijfstemperatuur -10 °C … +50 °C
Opslagtemperatuur -10 °C … +60 °C
Meer informatie over de 3-voudige echo technologie
Elke echo diktemeter dient, afhankelijk van het te meten materiaal, op verschillende geluidsnelheden gekalibreerd te worden. Coatings hebben verschillende geluidsnelheden dan metalen, waardoor zeker gesteld moet worden dat deze de meting niet kunnen beïnvloeden. De 3-voudige echo technologie, garandeert dat meerdere coatings bij de meting geen rol spelen.

Zo functioneert de meting van de ultrasone wanddiktemeter: 

Een verzonden ultrasone impuls wordt door coating en metaal gestuurd en komt dan vanaf de wand terug. De terugkerende echo blijft dan in het metaal en een klein deel hiervan komt door de coating terug. De tijd tussen de kleine echo’s geeft de tijd van de echo binnen het metaal aan, welke in verbinding met de materiaaldikte staat. De onderwater ultrasone diktemeter interpreteert de wederkerende echo’s dan automatisch en berekent de materiaaldikte. Een minimum van drie echo’s wordt elke keer getest. Dit wordt de Automatic Measurement Verification System (AMVS) genoemd.

Inhoud van de levering

1 x Ultrasone wanddiktemeter Multigauge 5500, 1 x 1 x 2.25 MHz Sonde (13 mm), 
1 x Reserve membranen, 1 x Membraanolie, 1 x Membraanknoppen, 1 x 15 mm Testblok, 1 x Ultrasone Gel, 1 x Gordelclip, 1 x Batterijen, 1 x Kalibreercertificaat, 1 x Draagkoffer, 1 x Handleiding