Zuurstofmeter voor omgevingslucht Gasman "Chloor"

Best.nr.: Gasman-CL2
692,90 €
838,41 €
Gasman-CL2
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten

 

unieke draagbare gasanalyser voor persoonlijke bescherming, voor giftige gassen als ammoniak, met datalogger, software en gegevenskabel
ATEX II 1G EEx ia IIC T4 / ATEX II 2G EEx ia d IIC T4 (EEx ia (d) IIC T3/T4)
Deze goedkope draagbare gasanalyser is ontworpen voor toepassingen waarbij bescherming tegen een specifiek brandbaar of giftig gas noodzakelijk is. De draagbare gasanalyser Gasman N is een unieke en zeer efficiënte gasanalyser bij metingen van gasconcentraties van bijvoorbeeld ammoniak (hieronder ziet u een tabel met verschillende gassoorten). De draagbare ammoniak-analyser Gasman waarschuwt de gebruiker met een doordringende alarmtoon en een optisch signaal (nuttig indien in uw omgeving harde geluiden voorkomen) voor het voorkomen van gevaarlijke gasconcentraties (ammoniak, waterstof, fosfine, kooldioxide) en toont de actuele gasmeetwaarde op het beeldscherm. Indien gewenst kunt u bovendien met deze draagbare gasanalyser de meetwaarden opslaan en deze naar een computer transfereren voor evaluatie. Hiervoor heeft u echter de optionele datalogger met de extra software nodig voor de draagbare gasanalyser. Dankzij de loggerfunctie van de ammoniak-analyser is het mogelijk om alle meetwaarden in het apparaat op te slaan met een meetfrequentie vanaf 1 minuut tot maximaal 900 uur. De in de draagbare gasanalyser opgeslagen waarden kunnen op ieder moment naar de computer of de laptop worden getransfereerd voor latere evaluatie. De draagbare gasanalyser kan volgens DIN ISO worden gekalibreerd en gecertificeerd. Bovendien is hij volgens de meest recente richtlijnen getest (richtlijn 94/9/EG en bepaling over explosiebeveiliging (ExVo)). Men kan jaarlijks ook twee herkalibraties uitvoeren. U kiest de sensor (bijvoorbeeld voor ammoniak) waarmee uw draagbare gasanalyser moet zijn uitgerust. U kunt standaard een keuze maken uit 12 sensoren, maar u kunt ook andere speciale sensortypen bestellen. Behalve de klassieke voorbeelden van gasmeettechnieken in de industrie, bij instellingen en onderzoek, is deze draagbare gasanalyser een goedkoop alternatief voor de brandweer (met de EX-sensor voor brandbare gassen). De draagbare gasanalyser voldoet aan alle Europese en internationale normen, inclusief de ATEX-richtlijnen (algemene informatie over ATEX). Onder deze link vindt u ook een ander type draagbare gasanalyser met ATEX-bescherming voor persoonlijk gebruik, maar waarbij 4 verschillende soorten sensoren gelijkertijd kunnen worden gebruikt. Een ander speciaal gebruik is het meten van ozonconcentraties. Hiervoor kan deze kleine draagbare gasanalyser met een ozonsensor worden uitgerust.
De belangrijkste voordelen van de draagbare gasanalyser Gasman zijn:

- Vrij instelbaar alarmniveau, vibratie-alarm, met
  LED's, schelle pieptoon
- Comfortabel de hele dag te dragen
- De intrinsieke veiligheid maakt het mogelijk om
  het apparaat in de Ex-zone te dragen
- Periodieke OK controletoon
- Stevige behuizing
- Water- en stofbestendig IP 65 / 67
- LCD-beeldscherm met achtergrondverlichting
- Kan alleen uitgeschakeld worden door op twee
  toetsen tegelijkertijd te drukken
- Interne kalibratie m.b.v. het toetsenbord aan de
  voorkant van het apparaat
- Dataloggerfunctie
- Voor Windows geschikte software voor de snelle
  en eenvoudige configuratie van het apparaat en
  om het interne geheugen te kunnen lezen, dat
  als optioneel product verkrijgbaar is. De
  aansluiting op de PC gebeurt via de interface
  kabel (de interface is ook noodzakelijk)
Draagbare gasanalyser voor persoonlijk gebruik met een keuze uit verschillende soorten sensoren (ammoniak, waterstof, fosfine, kooldioxide,...)
De draagbare gasanalyser Gasman N beschikt over een vibratie-alarm dat d.m.v. vibraties waarschuwt, zelfs in een zeer luidruchtige omgeving.
Indien u de draagbare gasanalyser met de interne dataloggerfunctie uitrust en u de in het apparaat opgeslagen gegevens naar een PC wilt transfereren na het uitvoeren van een meting, dan zult u het gecombineerde laadstation nodig hebben (laadstation en interface in één). In de laatste paragraaf, onder optionele producten, zult u een uitgebreidere beschrijving vinden.
De zuigpompset voor het opzuigen van gassen is optioneel te verkrijgen. Deze apparatuur wordt gebruikt wanneer het noodzakelijk is om gassen (ammoniak, waterstof, fosfine, kooldioxide) op te sporen op moeilijk bereikbare plekken.
Attentie: het opzuigen van chloor, stikstofdioxide en ozon is niet toegestaan op moeilijk bereikbare plekken. 
De belangrijkste voordelen van de draagbare gasanalyser Gasman zijn (een keuze uit 12 gassen):
Karakteristieke meetbereiken en alarminstellingen
Parameter / Gas Symbool  Bereik Alarm
Brandbare gassen CH4 0 ... 100 % LEL 20 % LEL
Zuurstof O2 0 ... 25 % v/v 19 % en 23 % v/v
Zwavelwaterstof H2S 0 ... 100 ppm 5 ppm
Kooldioxide CO2 0 ... 5 % v/v 0,5 en 1,5 % v/v
Koolmonoxide CO 0 ... 500 ppm 30 ppm
Zwaveldioxide SO2 0 ... 10 ppm  1 ppm
Chloor * CL2 0 ... 5 ppm 0,5 ppm
Stikstofdioxide* NO2 0 ... 10 ppm 1 ppm
Fosfine PH3 0 ... 5 ppm 0,5 ppm
Ammoniak NH3 0 ... 100 ppm 25 ppm
Waterstof H2 0 ... 1000 ppm 100 ppm
Ozon O3 0 ... 1 ppm 0,1 ppm
* Met chloor en stikstofdioxide mag de zuigpomp niet gebruikt worden voor het opzuigen van lucht in de draagbare gasanalyser Gasman II.
Sensoren
(de sensoren kunnen verwisseld worden)
Reactietijd (T90) Duur
Methaan 20 s 5 jaar
Giftig 20 s 3 jaar
Zuurstof 10 s minimaal 1 jaar
Akoestische alarmen
- 85 dB (A) op 1 m afstand (instelbare toon)
- periodieke controletoon, kan worden                     uitgeschakeld
- aanhoudende toon bij zwakke batterij van de         draagbare gasanalyser
Optisch alarm
- bijzonder zichtbaar dubbel alarm; rood / blauw 
- aanduiding op het beeldscherm van het soort         alarm 
- groene LED met lage flikkerfrequentie als               bedrijfsindicator 
Vibratiealarm
- behalve een akoestisch en optisch alarm beschikt   het apparaat over een vibratiealarm
Functie voor automatische nulinstelling
om de analyser aan verschillende omgevingsomstandigheden voor metingen aan te passen (activeert u de functie altijd bij zuivere lucht)
Beeldscherm
- contrastrijk LCD-beeldscherm met                         achtergrondverlichting
- 10 mm hoog voor gaswaardeaanduiding
- symbolen voor: Max Hold, Batt Low, kalibratie /     nulpunt, alarm 1 en 2, 15 min en 8 h, TWA alarm
Meetwaardengeheugen
instelbare meetinterval, maximale capaciteit van 900 uur continu meting met een meetfrequentie van 1 minuut (afhankelijk van de gasconcentratie)
Omgevingsomstandigheden
-20 ... +55 °C / 0 ... 99 % RV niet-condenserend
Behuizingklasse
IP 65 / 67
Afmetingen
90 x 48 x 24 mm 
Gewicht
maximaal 130 g (inclusief batterij)
Standaarden/ codes
EN 50014, EN 50020, EN 50018, EN 55022 klasse B, EN 50081-2, Ex 95C2348X, Ex 65C2349, Ex 95Y1350, IEC 801-3, EN 50082-2, IEC 61508, EN 61779, EN 50721
Goedkeuring
EEx ia (d) IIC T3 of T4
ATEX II 1G EEx ia IIC T4 (-20 ... +55 °C)
(sensoren voor giftige gassen en zuurstof)
ATEX II 2G EEx ia d IIC T4 (brandbare gassen)
PC-interface
u kunt als optioneel product standaard software bestellen voor configuratie, kalibratie en instelling van de alarmbegrenzingen en de dataloggerfunctie (optioneel) voor het aflezen van de in de draagbare gasanalyser opgeslagen meetwaarden. Deze software geeft de waarden in een grafiek of als tabel weer. Men kan de waarden ook naar andere programma's exporteren. Houdt u alstublieft met het volgende rekening: Het gecombineerde laadstation dient als interface voor datatransmissie, d.w.z. dat het station gebruikt wordt om de batterijen van de draagbare gasanalyser voor "brandbare gassen + zuurstof" te laden en als PC-interface voor de rest van de modellen.
Onderhoud en herkalibratie
U kunt ons de draagbare gasanalyser voor onderhoud of herkalibratie opsturen, volgens de aanduidingen van de interne ISO-handleiding van uw bedrijf (bijvoorbeeld twee keer per jaar).
De draagbare gasanalyser wordt dan gedemonteerd, schoongemaakt en opnieuw gekalibreerd. Indien een sensor niet meer opnieuw kan worden gekalibreerd of als de levensduur zou zijn verstreken, krijgt u hierover bericht. De reserve sensoren vindt u in onze online winkel. 

Inhoud van de zending van de draagbare gasanalyser Gasman
1 x draagbare gasanalyser Gasman N met dataloggerfunctie (selecteer het type gas in de online winkel), 1 x zakbevestiging, 1 x batterij of oplaadbare accu (afhankelijk van het type gas: ammoniak, waterstof, fosfine, kooldioxide) en 1 x gebruiksaanwijzing.
Let op: Dit artikel is uitgesloten van ons retourrecht!