Vochtigheidsmeter absoluut PCE-HGP

Best.nr.: PCE-HGP
449,90 €
544,38 €
4250348700872
PCE-HGP
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
gecombineerde materiaalvochtigheidsmeter voor relatieve vochtigheid en temperatuur, alsook voor absolute vochtigheid van hout en andere materialen (dauwpunt door middel van een nomogram)
Deze gecombineerde materiaalvochtigheidsmeter is bestemd voor beroepsmatig gebruik bij klimatologische metingen of bij de evaluatie van bouwschade. De gecombineerde materiaalvochtigheidsmeter bepaalt behalve de relatieve vochtigheid en de omgevingstemperatuur ook de absolute vochtigheid van materialen en hout. Via een bijgesloten tabel kan het dauwpunt vastgesteld worden. Bij aankoop van deze meter verwerft u een multifunctioneel apparaat met een grote nauwkeurigheid om in situ te gebruiken. Andere voordelen zijn de gemakkelijke bediening, de afmetingen en het geringe gewicht. U kunt de gecombineerde materiaalvochtigheidsmeter in uw jaszak meenemen. Verwijder de frontale beschermkap, zet het apparaat aan via de twee toetsen links van het beeldscherm (de twee toetsen tegelijkertijd indrukken), kies de meetwijze en u kunt met het meten beginnen. Gemakkelijk en heel exact.
De gecombineerde materiaalvochtigheidsmeter heeft insteeknaalden voor de waarneming van absolute materiaalvochtigheid (zowel van hout als van bouwmaterialen) en een combi-sensor voor de relatieve luchtvochtigheid en de temperatuur (bevindt zich onder het kleine rooster aan de voorkant). Het element dat de absolute vochtigheid opmeet ondervindt geen enkele variatie wat betreft de nauwkeurigheid gedurende het gebruik (stabiel op lange termijn). De nauwkeurigheid van de sensor voor de relatieve vochtigheid loopt echter gaandeweg iets terug, en moet daarom regelmatig gekalibreerd worden (ISO-kalibratie, bijvoorbeeld jaarlijks). Dit kan PCE of ieder ander willekeurige geaccrediteerd laboratorium voor u doen. 
Voor het meten van de relatieve vochtigheid beschikt de gecombineerde materiaalvochtigheidsmeter over een capacitieve vochtigheidssensor, die werkt via omkeerbare adsorptie van waterdamp (via een polymeerlaag). De schijnbare diëlektrische constante van deze laag, die als de capaciteit van het apparaat wordt beschouwd, bevindt zich in een direct proportioneel evenwicht met de relatieve omgevingsvochtigheid. De sensor bevindt zich onder het kleine rooster aan de voorkant.
Regelmechanisme / Beeldscherm
Het 15 mm hoge LCD-beeldscherm toont de meetwaarden duidelijk en goed leesbaar. Links van het beeldscherm vindt u de afstelknoppen en de uit te kiezen parameters (Building Moisture voor het meten van bouwmaterialen, Wood Moisture voor het meten van hout en de modus voor relatieve vochtigheid en temperatuur). De keuze wordt gemaakt via de knoppen die zich aan de zijkant bevinden. 

- Dauwpuntmeting middels meegeleverde tabel in handleiding 
- 15 mm hoog LCD display 
- Voeding middels 1 batterij van 12V
- Afmetingen: 160 x 27 x 15 mm
- Gewicht: 100 g

Meting van de relatieve luchtvochtigheid en -temperatuur via de interne combisensor  
Meetbereik 0 ... 100 % r.v. / - 5 ... + 50 °C
Resolutie 0,5 % r.v. / 0,5 °C
Nauwkeurigheid ±2 % r.v. (tussen 30 en 80 %)
anders ±3 % r.v. / ±1 °C
Meting van de materiaalvochtigheid (bouwmaterialen) via insteeksensoren  
Meetbereik 0 ... 60 % (absoluut)
Resolutie 0,1 %
Nauwkeurigheid ±1 % (<15 %) / ±2 % (tussen 15 ... 28 %) daarboven ±3 %
Materiaal karakteristieken gemiddelde materiaal karakteristieken
Meting van de materiaalvochtigheid (hout) via insteeksensoren  
Meetbereik 6 ... 60 % (absoluut)
Resolutie 0,1 %
Nauwkeurigheid ±1 % (<15 %) / ±2 % (tussen 15 ... 28 %) daarboven ±3 %
Materiaal karakteristieken drie verschillende houtgroepen selecteerbaar
Algemene specificaties  
Display LCD, 15 mm
Alarm meetwaardenoverschrijding HI- en LO- alarm
Voeding 12 V (bat. 23 A)
Batterijduur 10000 metingen
Automatische uitschakeling ja, na 5 min.
Batterijstand weergave ja
Afmetingen 160 x 27 x 15 mm
Garantie 12 maanden

Leveromvang 

1 x Vochtmeter PCE-HGP (inclusief twee standaard meetnaalden),  1 x batterij, 2 x spijker voor zeer harde materialen, 1 x beschermkapje,  1 x gebruiksaanwijzing, inclusief dauwpunttabel