Viscositeitsmeter PCE-RVI 6

Best.nr.: PCE-RVI 6
2.294,90 €
2.776,83 €
PCE-RVI 6
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: Op aanvraag
Krebs viscositeitsmeter voor meting van viscositeit van kleuren, lak en coatings / helder, goed leesbaar LCD-scherm/ Incl. temperatuursensor / Meting van KU-, g- en cP-waarden / Rad met 200 draaiingen per minuut / RS-232 interface
De Krebs viscositeitmeter PCE-RVI 6 is ontworpen voor de viscositeitmeting van kleuren, lakken en andere coatings. Ondanks zijn grootte kan deze meter op verschillende plekken ingezet worden. Het is zodoende geen stationair apparaat, ook al beschikt het apparaat over een stevige behuizing en een zware standvoet.
De viscositeitmeter wordt ingezet bij de kwaliteitscontrole van productieprocessen en in laboratoria. Door het verre meetbereik is het mogelijk om de meter voor allerlei metingen te gebruiken. De externe temperatuursensor zorgt ervoor dat de monsters de juiste temperatuur bezitten, zodat de resultaten met andere resultaten vergeleken kunnen worden. Een extreme temperatuurafwijking kan er namelijk voor zorgen dat de eigenschappen van een gemiddelde veranderen en er daardoor geen vergelijking gedaan kan worden. Door de RS-232 interface bestaat de mogelijkheid een printer aan te sluiten, waarmee meetresultaten permanent geregistreerd kunnen worden. De meting van de viscositeitmeter begin automatisch wanneer de hefboom en daarmee de rotor loodrecht naar beneden beweegt. Zodra deze klikt, begint het rad automatisch te meten.

- Meting van KU, g en cP 
- Helder LCD
- Gemakkelijke bediening 
- Precieze meetwaarden
- Inclusief temperatuursensor
- RS-232 interface

Technische specificaties van de Krebs Viscositeitmeter PCE-RVI 6
Meetbereik40,2 KU ... 141,0 KU
32 g ... 1099 g
27 cP ... 5250 cP (1cP = 1 mPa*s)
Meetafwijking±1,5 % van zendwaarde
Herhaling±1,0 % van zendwaarde
Snelheid rotor200 omwentelingen/minuut; ±0,5
Volume meetbekerCa. 600 ml
Ingangspanning220 V, 50 Hz
Prestatie10 W
Afmetingen (gezamenlijk)210 x 180 x 560 mm ( L x B x H)
Gewicht9,2 kg
De meetbeker wordt bij gebruik op een geschikte onderzetter gepositioneerd. Deze onderzetter is variabel uit te breiden. Daarbij is het belangrijk hoe de meetbeker gevuld is. Bij geringe vulling moet de meetbeker hoger geplaatst worden, zodat de viscositeitmeter een meting kan doorvoeren.
Omvang van de levering van de Krebs Viscositeitmeter PCE-RVI 6 
1 x Krebs viscositeitmeter, 1 x Hefboom, 1 x Spindel, 1 x Netkabel, 1 x Meetbeker, 
1 x Temperatuursonde, 2 x Standvoet voor meetbeker, 1 x Kalibreercertificaat, 
1 x Handleiding