Viscositeitsmeter PCE-RVI 5

Best.nr.: PCE-RVI 5
2.250,90 €
2.723,59 €
4250348714534
PCE-RVI 5
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: Op aanvraag
Geautomatiseerde Krebs-viscosimeter met automatische of manuele meetmodus / Voor de meting van Krebs, Centipoise en gram / RS-232 interface voor het aansluiten van een printer
Een geautomatiseerde Krebs-viscosimeter voert zelfstandig viscosimetingen uit. Onze geautomatiseerde Krebs-viscosimeter meet verschillende eenheden, namelijk Krebs (KU), Centipoise (CP) en gram (g). Een geautomatiseerde Krebs-viscosimeter wordt hoofdzakelijk gebruikt bij de vervaardiging en het testen van verf, coatings, kleefstsoffen en pasta’s. Daarbij wordt een constante snelheid van 200 rotaties per minuut aangehouden. 
Onze geautomatiseerde Krebs-viscosimeter beschikt over twee meetfuncties. U kunt kiezen of u de metingen manueel of automatisch wilt uitvoeren. Bij de automatische testen van de viscositeit beweegt de geautomatiseerde Krebs-viscosimeter zelfstandig in het monster. Na een korte (vrij instelbare) doorlooptijd begint de viscosimeter met het meten van de viscositeit. De meettijd kan vastgesteld worden door de gebruiker. Om bruikbare resultaten te behalen dient de viscosimeter voor minstens 5 seconden een meting uit te voeren. Dit is tevens de instelbare minimale looptijd in de automatische modus van het instrument, de bovengrens ligt op 99 seconden. In de handmatige modus dient de gebruiker de meetspindel zelf in de gewenste positie plaatsen, het proces daarna te starten en vervolgens ook manueel te beëindigen. Onze geautomatiseerde Krebs-viscosimeter werkt volgens de volgende normen: ASTM D 562, ASTM D 1131 en ASTM D 856.

- Meting van KU, g en Cp
- Helder LCD-display
- RS-232 interface
- Automatische of manuele meting
- Volgens verschillende ASTM standaarden
- Instelbare meettijd

Technische specificaties van de geautomatiseerde Krebs-viscosimeter PCE-RVI 5
Meetbereik
Krebs 40.2 … 141 KU
Gram 32 … 1.099 g
Centipoise 27 … 5.274 cP
Resolutie
Krebs 0.1 KU
Gram 1.0 g
Centipoise 5 cP
Algemene technische data
Nauwkeurigheid ± 1%
Herhaalbaarheid ± 0,5%
Stroomvoorziening 100 ... 240V / 50 ... 60 Hz
Werkomstandigheden 10 ... 40 °C
Gewicht 8.5 kg
Beschermingsklasse IP20
Normen ASTM D 562, ASTM D 1131, ASTM D 856
De maatbeker wordt bij gebruik op de daarvoor bestemde standaard geplaatst. Deze standaard is variabel instelbaar, waarbij in hoeverre de maatbeker gevuld is een rol speelt. Als de maatbeker slechts een beetje gevuld is, moet deze logischerwijs hoger geplaatst worden zodat de Krebs-viscosimeter de meting kan uitvoeren. 
Omvang van de levering van de geautomatiseerde Krebs-viscosimeter PCE-RVI 5
1 x Geautomatiseerde Krebs-viscosimeter, 1 x Meetspindel (Krebs), 1 x Voedingskabel, 1 x Glazen maatbeker, 2 x Standvoet voor maatbeker, 1 x Kalibratiecertificaat, 1 x Bescherming voor de meetspindel-houder, 1 x Handleiding