Best.nr.: PCE-T390-ICA

Thermometer PCE-T390-ICA incl. ISO-kalibratiecertificaat

ISO-kalibratie
315,90 €
382,24 €
PCE-T390-ICA
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: maximaal 10 werkdagen

Beschrijving

Voor type K, J en Pt100 sensoren, met datalogging op SD-geheugenkaart(.xls-formaat) / groot LCD-beeldscherm / werkt op batterijen of via een netstroomadapter (optioneel)
De thermometer PCE-T390 werkt op batterijen en beschikt over vier ingangskanalen voor K-type sensoren en twee kanalen voor Pt100 temperatuursensoren. De PCE-T390 beschikt over een intern geheugen door middel van een SD-kaart (1 tot 16 GB). De met de thermometer geregistreerde waarden worden in de geheugenkaart in .xls-formaat opgeslagen, waardoor geen extra software noodzakelijk is voor latere evaluatie. De extra verkrijgbare software voor de thermometer (is niet bij de zending ingesloten) maakt het mogelijk om via de RS-232-interface de waarden online op uw PC op te slaan. Dankzij zijn geheugen kan de thermometer PCE-T390 als handmeter gebruikt worden om direct ter plekke te kunnen meten, en ook voor continue metingen en monitoring. De thermometer kunt u vrijwel onbeperkt gebruiken bij onderhoud en controle van machines en bij de kwaliteitscontrole. Bij de opslag van de gegevens in de thermometer kunt u de meetfrequentie vrij instellen. Ook kunt u deze thermometer gebruiken voor realtime metingen en als datalogger. Op de thermometer kan ieder type K, J en PT100 temperatuursensor worden aangesloten. 

 Kenmerken

- Vier ingangskanalen voor thermo-elementen type K en J
- Twee ingangskanalen voor Pt100 temperatuursensoren
- Twee K-type temperatuursensoren (TF-500) in de leveromvang 
- Intern realtime datageheugen via SD-kaart (1 ... 16GB)
- 4-Digit LCD display met achtergondverlichting 
- Aanduiding van lage batterijstand
- Auto-Power-Off functie (is deactiveerbaar)
- ABS-kunststof behuizing 
- Software verkrijgbaar voor online dataoverdracht 
- Hold-functie 
- Weergave van min. en max. temperatuur
- Inclusief ISO-kalibratiecertificaat

Specificaties

Technische specificaties
Meetbereik Type K: -100 ...+ 1370 °C 
Type J: -100 ... +1150 ºC
Type Pt100: -200 ... +850 ºC
Resolutie Type K: 0,1 °C (-100 ... +1000 °C)
1 °C (+1000 ... +1370 °C)
Type J: 0,1 °C (-100 ... +1000 °C)
1 °C (+1000 ... +1150 °C) 
Type Pt100: 0,1 °C (-200 ... +850 °C)
Nauwkeurigheid bij 23 ºC ±5 ºC Type K: ± (0,4 % + 1 ºC)
Type J: ± (0,4 % + 1 ºC)
Type Pt100: ± (0,4 % + 1 ºC)
Meetfrequentie 1 ... 3600 seconden (instelbaar)
Ingangen voor de temperatuursensoren 4 ingangen type K / 2 ingangen type Pt100 
Geheugen flexibel via de SD-geheugenkaart
(1 tot 16 GB) 
Systeemvereisten voor software (datatransmissie van de contactthermometer
naar de PC in realtime) 
Vanaf Windows 95 
Ingangen voor temperatuursensoren  voor 4 standaard miniatuurstekkers 
Beeldscherm 52 x 38 mm LCD met achtergrondverlichting 
Stroomvoorziening 6 x 1,5 V AA batterijen/ 
9 V netstroomcomponent (optioneel) 
Automatische uitschakeling De   contactthermometer wordt na 30 minuten automatische uitgeschakeld, indien gedurende die tijd geen enkele   toets wordt aangeraakt. Deze functie kan worden uitgeschakeld. 
Omgevingstemperatuur 0 ... +50 °C, <85 % RV 
Afmetingen 177 x 68 x 45 mm (hoogte x breedte x diepte) 
Gewicht 490 g (inclusief batterij) 

Functie voor gegevensopname in de SD-geheugenkaart van de thermometer

Deze thermometer beschikt over een SD-kaart voor de opslag van meetwaarden. Door op "Set" te drukken worden verschillende parameters afgesteld, zoals de meetfrequentie. Wanneer eenmaal de parameter is ingesteld kan met de gegevensregistratie worden begonnen. Druk hiervoor op de   "REC/Enter" toets. Op het beeldscherm zal de aanduiding "REC" verschijnen. Vervolgens moet u op de toets "Logger" drukken. Vanaf dat moment worden de  gegevens in de SD-kaart opgeslagen. Drukt u opnieuw op "Logger" voor het register. Als u daarna gedurende twee seconden op de toets "REC/Enter" drukt, zal de registratiefunctie uitgeschakeld worden (de aanduiding "REC" zal van het beeldscherm verdwijnen). Nu kunt u de SD-kaart in de kaartlezer steken en deze aan de USB-poort van uw PC aansluiten. Het gegenereerde bestand kan direct in het Excel programma geopend worden. 
Toepassingsmogelijkheden van de contactthermometer 
De contactthermometer PCE-T390 kan voor directe metingen ter plekke gebruikt worden, en bovendien, dankzij zijn interne SD-geheugenkaart, voor onbeperkte continumetingen en monitoring bij:
- Onderhoud, diagnose en analyse van machines 
- Onderzoek en ontwikkeling, productontwikkeling
- Kwaliteitscontrole, productie, procesanalyse
- Keramische ovens
- Chemische laboratoria
- Industriële processen
Soorten thermometers
Een thermometer is een instrument dat wordt gebruikt voor het meten van personen en voorwerpen. 
De meest gebruikte en bekende thermometer is de kwikthermometer, voor temperatuurmetingen bij personen en die over een gegradueerde glazen capillair en een kwikbol in één van zijn uiteinden beschikt. Er bestaan echter ook andere soorten thermometers, zoals bijvoorbeeld de digitale thermometers die wij u aanbieden, en die geschikt zijn voor contactmetingen van temperaturen in iedere willekeurige industriesector, maar ook infrarode thermometers voor contactloze metingen
Temperatuur is de fysische eigenschap die verwijst naar koude of warmte, hoewel de betekenis in de thermodynamica ingewikkelder is, omdat de warmte of de koude die wij ondervinden meer te maken heeft met de gevoelstemperatuur dan met de werkelijke temperatuur.
Dit type thermometers kan een stalen temperatuursensor gebruiken zoals die in het bovenstaande beeld getoond wordt. Wij beschikken over een andere soort thermometer voor levensmiddelen, waarmee u zowel contactloze als contacttemperatuurmetingen kunt verrichtten, d.w.z. dat u de temperatuur kunt meten via een in de thermometer ingebouwde stalen sensor of via een laserstraal (PCE-IR100), zodat u met dit soort thermometers probleemloze temperatuurmetingen kunt verrichten. Dit type thermometers is speciaal ontworpen voor levensmiddelen, en kan zowel contacloos meten of de kerntemperatuur van het voedsel bepalen via een contactmeting m.b.v. een uitklapbare insteeksensor. Deze thermometer beschikt over IP 65 bescherming, waardoor het apparaat hygiënisch schoon te maken is (behuizing is af te spoelen). Deze thermometer heeft een meetbereik van -40 º tot +200 ºC bij een contactmeting, wanneer de kern van het product wordt gemeten, en van -40 º tot +280 ºC bij een contactloze oppervlaktemeting van het voorwerp. Dit soort thermometers voldoet aan de  HACCP-normen.
Een ander voorbeeld van een thermometer voor contactloze   metingen, d.w.z. voor temperatuurmetingen m.b.v. een laser, is de   thermometer PCE-880, dat een lichte thermometer is voor het meten van de   oppervlaktetemperatuur van het voorwerp d.m.v. een rode laserstraal.
Behalve dit type thermometers bestaan er ook andere   aangepaste thermometers voor het meten van bepaalde parameters zoals:
- De globethermometer: wordt gebruikt om de stralingstemperatuur te berekenen en bestaat uit een kwikthermometer, waarbij de kwikbol zich in   een holle en zwart geschilderde metalen bol bevindt. De bol absorbeert de straling van de voorwerpen die zich in zijn omgeving bevinden en die heter zijn dan de lucht, waardoor er een straling naar de koudere voorwerpen zal plaatsvinden. Het resultaat is een meting die door straling wordt verkregen (wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het nagaan van de comfortomstandigheden van personen).
- De nattebolthermometer: wordt gebruikt om aan te geven hoe vochtigheid op de gevoelstemperatuur van invloed is.
Maximum- en minimumthermometers: worden in de meteorologie gebruikt voor het bepalen van de hoogste en laagste temperatuurwaarde van de dag. De maximumthermometer is een   kwikthermometer die zich vlakbij de kwikbol vernauwt, terwijl de   minimumthermometer uit een organische vloeistof bestaat (alcohol), waarvan de gekleurde glazen index in de vloeistof is ondergedompeld.
Software van de digitale thermometer PCE-T 390
De contactthermometer PCE-T 390 kan m.b.v. de toetsen van de thermometer geprogrammeerd worden, d.w.z. dat de datum, het uur en ook de meetfrequentie kunnen worden afgesteld. De gegevens worden in de SD-geheugenkaart opgeslagen als tabel of als .xls-formaat. In het   onderstaande beeld kunt u de weergave van zo'n tabel zien.
Tabel van de software van de contactthermometer PCE-T 390. Dankzij de evaluatie in .xsl-formaat is het mogelijk om een grafiek te maken waarin de vier kanalen tegelijkertijd te zien zijn, zonder de noodzaak van extra software.
Met de RS-232-kabel en de   extra software kunt u de door de contactthermometer verkregen waarden in realtime registreren en evalueren.

Leveromvang

Inhoud van de zending
1 x digitale thermometer PCE-T390,
2 x K-type temperatuursensoren,
6 x batterijen
1 x SD-geheugenkaart
1 x gebruiksaanwijzing
1 x ISO-kalibratiecertificaat

LET OP: Het ISO-kalibratiecertificaat wordt op maat per klant opgesteld en is daarom uitgesloten van het retourrecht