Radioactiviteitsmeter Corentium PLUS

Best.nr.: Corentium PLUS
949,90 €
1.149,38 €
Corentium PLUS
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
Radon monitor / meet het Radon niveau in gebouwen / met bijgeleverde software / hoge nauwkeurigheid / gebruiksgemak / lange levensduur van de batterij / verschillende meetmethodes 

De Corentium PLUS meet Radon in gebouwen. Het apparaat is in staat om alle gegevens via een draadloze verbinding naar een computer te verzenden. De data kan dan vervolgens met behulp van software op de PC geëvalueerd en geanalyseerd worden. De meetresultaten kunnen vervolgens met de software ook gevisualiseerd worden. De Corentium PLUS is een digitale versie van een tracking detector, waarbij de detectie van Radon door diffusie wordt uitgevoerd in een meetkamer. Hier vervalt de Radon en straalt af op een silicium fotodiode. Bij treffen van de deeltjes wordt een licht stroomsignaal geproduceerd die door het apparaat versterkt wordt. De Ampliture wordt dan weergegeven als de gemeten waarde. De gemiddelde waarde van een dag wordt berekend aan de hand van het aantal isotropen Radon 222, Polonium 218 en Polonium 214. De gemiddelde waarde bij lange tijdmeting functioneert uitsluitend over het aantal van isotroop van Radon 222. De accu wordt periodiek zlf gekalibreerd en de data wordt na 2 uur opgeslagen. Zodat betrouwbare resultaten altijd geleverd worden, wordt de meter met referentie-instrumenten gekalibreerd. Het referentie-instrument wordt in een laboratorium gekalibreerd. De levensduur van de batterij is onder normale omstandigheden 3 jaar. 
Voor gebruik van de Radon Monitor Pro is het absoluut niet noodzakelijk voldoende kennis over de meetmethodes van het apparaat te bezitten. Na het afstellen van de Radon Monitor Corentium PLUS wordt de meting compleet automatisch doorgevoerd. Verdere informatie over de richtwaarden en algemene informatie rond het thema Radon vindt u onder aan deze site of aan de zijkant bij de thema-pagina Radon Meetinstrumenten. Hoewel de Radon Monitor Pro geleerd wordt met een opening aan de achterzijde wordt het niet aangeraden om het apparaat aan de wand te bevestigen omdat er dan onjuiste meetwaarden weergegeven kunnen worden. Het is raadzaam om de Radon Monitor met de weergavekant met het beeldscherm naar boven neer te leggen. Dit wordt aanbevolen door de meeste nationale stralingsbescherming-autoriteiten. Bovendien moet een dergelijke Radon Monitor in de ruimte gebruikt worden die met de ondergrond in verbinding staat. Daarbij moet erop gelet worden dat het meetapparaat minsten 25cm van de dichtsbijzijnde wand, en minstens 150 cm van de dichtsbijzijnde luchtopening of uitlaatpoort staat.
De gebruiker kan direct een meting starten met de Radon Monitor als de batterijen erin geplaatst zijn. 

- gebruiksgemak
- zeer betrouwbaar
- meet tot 80 weken
- LCD-beelscherm 
- met meegeleverde Software
- lange batterijduur
- voor gasmeting in gebouwen
- hoge nauwkeurigheid

Technische specificaties van de Radon Monitor Corentium PLUS
Gevoeligheid bij 100 Bq/m³
Gemiddelde waarde 1 dag2 tellen/h
Gemiddelde waarde 7 dagen0,3 tellen/h
Gemiddelde waarde lange tijdmeting0,3 tellen/h
Nauwkeurigheid
Nauwkeurigheid
Gemiddelde waarde 7 dagen<20% na een week op 100 Bq / m³
Gemiddelde waarde lange tijdmeting<10% na een maand op 100 Bq / m³
Interne opslagcapaciteitInterne opslagcapaciteit
Bij 80 dagenElke twee uur een meting
Bij 80 wekenEen maal per dag een meting
Algemene technische gegevens
Stroomverbruik< 250 µW
Absolute nauwkeurigheid±5 %
Afmetingen120 x 69 x 22,5 mm
Gewicht130 g
MethodeEnergie-spectroscopie
Constante diffusietijd80 min
Stroomvoorziening3 x AAA batterijen
3 jaar levensduur van de batterij

Inhoud levering
1x Radon Monitor Corentium PLUS, 1x Software, 1x handleiding.