Stoomkast PCE-DLT 10

Best.nr.: PCE-DLT 10
8.749,90 €
10.587,38 €
PCE-DLT 10
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: minimaal 4 weken
Stoomkast / labo-steamer volgens AMK-MB-005 norm / automatisch testverloop / voor maximaal 5 testobjecten

Met de stoomkast PCE-DLT 10 kan de waterdampbestendigheid van monsters (optimale afmeting 300x200 mm) worden getest in overeenstemming met de normering: ‘AMK-MB-005, testmodule 1: blootstelling aan waterdamp’. Deze test met de stoomkamer simuleert het gebruik van de meubels boven kookplaten, gootstenen, vaatwassers of overal waar waterdamp kan ontstaan. Bijzonder aan deze stoomkast is de extra grote watertank, waardoor de testruimte optimaal benut kan worden. Dit grote waterbassin zorgt ervoor dat dezelfde testcondities gelden in de gehele testruimte en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de waterdamp.
 
Bij conventionele methoden wordt het testgebied beperkt door de grootte van de gebruikte waterpot. Onderdelen die in het randgebied hangen, kunnen niet gegarandeerd volledig in de waterdamp hangen.

Een ander voordeel van deze verdampingskast is dat externe invloeden grotendeels worden geëlimineerd door de gesloten testruimte. Dit leidt tot een goede reproduceerbaarheid van de testomstandigheden.
 
Het "put in" -systeem van de stoomkast maakt het gemakkelijk hanteren van de monsters mogelijk en maakt het wisselen van monsters veel sneller, gemakkelijker en veiliger.

Met de in hoogte verstelbare temperatuursensor kan het temperatuurmeetpunt worden aangepast aan de componentgrootte. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur direct aan de onderkant van het onderdeel wordt gemeten. Een temperatuurregeling zorgt voor constante testomstandigheden gedurende de gehele testperiode. Tegelijkertijd worden de temperatuurmetingen gedocumenteerd in de datalogger van de stoomkamer.

De huidige temperatuur van de waterdamp aan de onderkant van het monster en de resterende testtijd worden weergegeven. Met de gekleurde weergave van de temperatuur kan de status in één oogopslag worden opgemerkt.

De kwaliteit van de voegen en naden bepaalt in grote mate de kwaliteit van het object. Een gesloten naad voorkomt het binnendringen van vocht. Het slagen voor de test voor blootstelling aan water is een indicator van de kwaliteit van meubels. Een gesloten naad is daarom een basisvereiste voor duurzame meubelen.

Evaluatie van de testresultaten zijn op basis van het AMK of uw eigen interne specificaties.

- Stoomkast voor stoomtests op basis van de AMK-MB-05 norm
- Max. 5 testitems
- Automatisch testverloop met constante temperatuur
- Datalogger
- Goed-slechte evaluatie van de temperatuur
- Bepaling van de bronvorming
- Controle van voegvorming en randloslating


De installatielocatie moet een afvoermogelijkheid hebben om de ontsnappende waterdamp weg te voeren.

normering

gebaseerd op AMK-MB-005 (04/2015)

temperatuurregelbereik

automatisch 50 ... 52 °C

verwarmingsvermogen

3000 W

meetwaarde weergave

kleuren-touch-LCD

meetwaarde geheugen

1,5 GB (>1 miljoen meetwaarden)

opslag-rate

max. 10 Hz (instelbaar)

interface

USB (voor een USB stick)
Ethernet (optioneel verkrijgbaar)

temperatuursensor

PT100 klasse A 4-draads

voeding

230 V AC / 50 Hz CEE 16A stekker

afmetingen

1130 x 720 x 690 mm

gewicht

ca. 36 kg


1 x stoomkast PCE-DLT 10 incl. display, verwarmingselement en temperatuursensor
5 x montagerails voor de stoomkamer
10 x grijpklemmen
1 x lekbak
1 x handleiding