Luchtvochtigheidsmeter / CO2 meter PCE-CMM 5

Best.nr.: PCE-CMM 5
160,90 €
194,69 €
4250348723055
PCE-CMM 5
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
Meetapparaat voor (binnen-) luchtkwaliteit  PCE-CMM 5
luchtvochtigheidsmeter voor CO2 (koolstofdioxide), temperatuur en vochtigheid / stoplichtfunctie met 5 uur voortgangsweergave / interne accu en netstroomvoeding

De luchtvochtigheidsmeter is een CO2-meter voor desktopgebruik. Het meetapparaat voor de (binnen-) luchtkwaliteit meet het CO2-gehalte in de lucht en toont de gemeten waarde op een groot LC-display. Het CO2-gehalte in de lucht is een belangrijke maatstaf om het ventilatiegedrag in kantoren, klaslokalen, collegezalen etc. te controleren. Het meetapparaat voor de (binnen-) luchtkwaliteit  helpt medewerkers op kantoor regelmatig te ventileren, omdat het meetapparaat de luchtkwaliteit binnenshuis controleert via het CO2 -gehalte. Is de CO2 concentratie onder 1000 ppm dan is de (binnen-) luchtkwaliteit optimaal. Een goede luchtkwaliteit binnenshuis helpt de concentratie te bevorderen. Ook wordt ervoor gezorgd dat de aerosolconcentratie in de lucht laag is, aangezien aerosolen op deze manier herhaaldelijk met frisse lucht worden gemengd. Het meetapparaat voor de (binnen-) luchtkwaliteit geeft de luchtkwaliteit weer als numerieke meetwaarde en als stoplichtindicator. De CO2-waarde op het display geeft het gehalte van de afgelopen vijf uur weer. Naast de CO2-meetfunctie is het (binnen-) luchtkwaliteit meetapparaat uitgerust met een sensor voor temperatuur en vochtigheid.

Aan de sensoren voor het bewaken van de luchtkwaliteit in kantoren en scholen  worden andere eisen gesteld dan aan die bij industrieel of wetenschappelijk laboratoriumgebruik. De focus ligt daarom op sensoreigenschappen zoals een hoge stabiliteit op lange termijn, weinig onderhoud en een laag energieverbruik. Hieraan wordt voldaan door het meetapparaat voor de binnen-luchtkwaliteit met zijn NDIR-sensor. De niet-dispersieve infrarood (NDIR) absorptiemeting maakt nauwkeurige en langdurige stabiele metingen mogelijk met een absoluut meetbereik tot 5000 ppm.

- groot CO2 meetbereik tot 5000 ppm
- onderhoudsvrije NDIR CO2 sensor
- stoplichtfunctie voor koolstofdioxide
- datum- en tijdweergave
- meet temperatuur en luchtvochtigheid
- 5-uursgrafiek voor langdurige bewaking 
- interne accu en netstroomvoeding
- 4,3" grafisch display


Meeteenheid: CO2

Meetbereik 
Nauwkeurigheid
Resolutie

400 ... 5000 ppm CO2
± 75 ppm of ± 5% van mw. (hoogste waarde geldt)

1ppm

CO2-sensortype

NDIR-sensor

Meeteenheid: temperatuur

Meetbereik
Nauwkeurigheid
Resolutie

-10 ... 50 ° C
± 1 ° C
1 ° C

Meeteenheid: luchtvochtigheid

Meetbereik
Nauwkeurigheid
Resolutie

20 ... 95% r.v.
± 4% r.v.
1% r.v.

Meetsnelheid

1,5 seconden

Algemene technische specificaties 

Display

4,3" LC-display


Accuduur

ca. 6 uur

Laadtijd

ca. 2 uur

Omgevingscondities

-10 ... 50 ° C / 20 ... 85% r.v.

Afmetingen

145 x 78 x 97,2 mm

Gewicht

210 g


1 x luchtvochtigheidsmeter PCE-CMM 5
1 x gebruiksaanwijzing
1 x laadkabel (niet geschikt voor pc-poort)