Lasermeter PCE-LDS 70

Best.nr.: PCE-LDS 70
534,90 €
647,23 €
4250348718426
PCE-LDS 70
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
Stationaire lasermeter PCE-LDS 70
Lasermeter voor permanente installatie / met laser-meetprincipe / meetbereik tot 70 m / RS232 interface voor de besturing / robuuste behuizing voor industrieel gebruik

Met de stationaire lasermeter PCE-LDS 70 kunt u afstanden, zoals bijvoorbeeld vulstanden van containers, tot 70 meter snel en exact bepaald worden. De nauwkeurigheid van de stationaire lasermeter kan oplopen tot 2 mm. Bij een responstijd van minder dan 0,5 sec. kan een stationaire lasermeter ook ingezet worden bij de positiebepaling van bewegende onderdelen. De meetdata kan via de interface overgedragen worden aan een uitlees-unit, bijvoorbeeld een pc met een seriële interface. De software voor de evaluatie van de meetwaarden bevindt zich in de leveromvang. Uiteraard kan iedere stationaire lasermeter, zoals de PCE-LDS 70, ook meetdata overdragen aan een PLC of datalogger. Een PLC zorgt vervolgens voor de besturing van verdere processen en voortgangen. 

Het gebruik van een stationaire lasermeter in silo’s en containers 

Een praktijkvoorbeeld van één van de toepassingsgebieden van de stationaire lasermeter is de bepaling van de vulstand in een silo of container. Hiertoe worden simpelweg twee stationaire lasermeters bovenin de silo gemonteerd. Ook bij de vulstandcontrole van heet staal en ijzer wordt regelmatig een stationaire lasermeter ingezet. Wordt deze aangebracht in een gieterij kan de vulstand gemeten worden en hiermee dus het overlopen van gesmolten staal verhinderd worden. 

Het gebruik van de stationaire lasermeter PCE-LDS 70 voor de diktemeting van papierrollen 

Een andere toepassing van de stationaire lasermeter is de diktemeting van papierrollen. Ook hier wordt boven de papierrol een lasermeter gemonteerd, die continu de afstand tot de rol meet. De meetwaarde kan snel naar een PLC overgedragen worden, om zeker te stellen dat er zich altijd even veel papier op de rol bevindt. Aanvullend vindt de stationaire lasermeter zijn inzet bij de positionering van glasplaten. Om ervoor te zorgen dat de glasschijven niet beschadigen bij de transport, wordt ook hier een stationaire lasermeter ter bewaking gemonteerd. 

Een stationaire lasermeter in de metaalindustrie 

Verder wordt in de metaalindustrie vaak gebruik gemaakt van een lengtemeting met behulp van een stationaire lasermeter. Hiermee kunnen lengtes exact op maat bepaald kunnen worden, naar de wensen van de klant. Ook wordt een stationaire lasermeter PCE-LDS 70 ingezet om zaagbladen op de juiste plaats te positioneren. Wordt een zaagblad op de verkeerde plaats gepositioneerd, dan heeft dit als gevolg dat bijvoorbeeld met de verkeerde hoek gesneden worden. Een stationaire lasermeter kan dit vermeiden en hiermee de kwaliteit van uw productie verbeteren. 

De inzetmogelijkheden van de stationaire lasermeter zijn veelvuldig, omdat dit afstandsmeetapparaat onafhankelijk van het oppervlak van het meetobject werkzaam is. Het richten op het beoogde meetobject/-oppervlak wordt gedaan met behulp van een laserstraal. Hierdoor wordt een exacte uitlijning mogelijk gemaakt.

- Eenvoudige uitlijning
- Hoge herhalingsnauwkeurigheid 
- RS232 Interface 
- Robuuste behuizing 
- Meetbereik tot 70 m
- Voeding +9 ... +28 V DC
- Meetinterval vanaf 0,5 s
- Geringe afmetingen


sjabloon
Meetbereik    
0,05 ... 70 m
Meetinterval   
0,5 ... 1 s
Herhalingsnauwkeurigheid
0,05 ≤ 10 m
>10 m   
±1 mm
±1 mm + 0,1 mm/m
Nauwkeurigheid
0,05 ≤ 10 m
>10 m   
±2 mm
±2 mm + 0,3 mm/m
Laserklasse   
klasse 2 volgens IEC 60825-1:2014
Laservermogen   
<1 mW
Opwarmtijd   
<5 s
Interface    
RS232
Gebruikstemperatuur  
-5 ... +40 °C
Opslagtemperatuur   
-20 ... +60 °C
Afmetingen   
142 x 80 x 60 mm (L x B x H)
Gewicht   
ca. 240 g1 x Afstandsmeter PCE-LDS 70
1 x USB-RS232 converter
1 x Aansluitklem 4-polig
1 x 12 V DC netstroomadapter
1 x Handleiding 
1 x USB-stick incl. pc software
1 x Fabriekskalibratie