Hygiëne-/ Meetapparatuur voor de horeca PD-30

Best.nr.: PD-30
990,90 €
1.198,99 €
PD-30
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
ATP en AMP Lumitester / Snelle hygiënemeting / Eenvoudige bemonstering / Datamanagement software meegeleverd / Opslag voor 2.000 testen / USB-interface / Zelf-kalibratie bij het inschakelen / Intuïtieve en eenvoudige bediening
De lumitester PD-30 is een eenvoudig te gebruiken instrument dat in staat is om maximaal 2.000 metingen uit te voeren en tevens op te slaan. De gevonden data van de lumitester kan worden opgeslagen en bij een latere aansluiting verder verwerkt worden. De lumitester is geschikt voor hygiënische controles in de farmaceutische- en medische industrie, in de horeca, in groothandels et cetera. 
De lumitester PD-30 werkt in combinatie met de bijbehorende LuciPac Pen, en zorgt voor een snelle detectie van levensmiddelen- of microbiologische residuen op alle productoppervlakken. Hiermee kunt u dus de effectiviteit van de reiniging en desinfecterende maatregelen testen. De kwantitatieve bepaling van de intra- en extracellulaire adenosine trifosfaat (ATP) en adenosine monofosfaat (AMP) wordt uitgevoerd met de draagbare lumitester PD-30. Het systeem van de lumitester meet niet alleen de hoeveelheid aanwezige ATP, maar kan ook de veel stabielere AMP detecteren met behulp van een geïntegreerde reactie-recirculatiesysteem. Daardoor wordt de sensitiviteit van de meting van de lumitester, rechtstreeks in het productiebereik, waar de sterk bewerkte voedingsmiddelen verder verwerkt worden, aanzienlijk verhoogd. Met de PD-30 is de meest innovatieve lumitester voor u beschikbaar gesteld. ATP en AMP zijn moleculen die aanwezig zijn in de cellen van alle levende wezens, ongeacht of het nou dieren, planten, schimmels, gisten of bacteriën zijn.
De metingen met de lumitester worden uitgevoerd met de speciaal beschikbaar gestelde ATP-reageerbuis LuciPac Pen. Met het staafje dat aanwezig is in het buisje, wordt het oppervlak bemonsterd. Het wattenstaafje wordt vervolgens helemaal het buisje ingedrukt, waardoor het in contact komt met de reactievloeistof en de feitelijk reagens. Door licht en voorzichtig te schudden verzamelt de reactievloeistof zich in het buisje. De gehele LuciPac Pen wordt dan in de meetkamer van de lumitester PD-30 geplaatst waarna de meting wordt gestart. Na 10 seconden worden de meetresultaten in RLU (Relative Light Units) weergegeven op het display van de lumitester.

- Twee meetmethoden: ATP en AMP
- HACCP-implementatie
- Licht van gewicht
- Dataoverdracht naar evaluatie software
- Opslag voor 2.000 meetresultaten
- Korte meettijd 
- Automatische zelf-kalibratie
- USB-interface

Technische specificaties van de lumitester PD-30
Detectiemethode Analoge integratie door fotodiodes
Data-weergave RLU (Relative Light Unit)
Detectiereagens Speciaal wegwerpproduct
Achtergrondverstoring Max. 10 RLU
Meetbreedte 0 … 999.999 RLU
Meettijd 10 seconden
Meetmodus 1 … 999 
Temperatuurcompensatie +10 … +40 °C
Display LCD
Klok Intern (datum en tijd)
Interface USB
Aantal individuele gegevens 2.000
Zelfdiagnose Automatische zuiverheidsinspectie voor elk gebruik
Omgevingsomstandigheden +5 … +40 °C, 20 … 80 % r.v. 
Opslagomstandigheden -10 … +50 °C, 20 … 90 % r.v.
Menutaal Duits
Engels
Frans
Spaans
Japans
Koreaans
Spanningsvoorziening 2x batterijen AA
Afmetingen 65 x 175 x 32 mm (B x H x T)
Gewicht Circa 235 g zonder batterijen
Tijdens het uitvoeren van een meting neemt u monsters met behulp van een steriele LuciPac Pen, de detergents-oplossing van de LuciPac Pen dient ter vrijlating van ATP en AMP. Door de reactie met het substraten-enzymesysteem (luciferine – luciferase) wordt het ATP en AMP omgezet in een enzymatische, circulatoire reactie; licht (gepatenteerd AMP-ATP circulatietechniek). De mate van luminescentie is direct gerelateerd aan de bestaande ATP-AMP en laat zich met de lumitester PD-30 als relatieve lichteenheden (RLU) kwantificeren. Hoe meer bioluminescentie wordt gevonden, hoe groter de mate van verontreiniging. Het hele proces duurt minder dan 30 seconden. Dat wil zeggen, zonder verrijking of incubatie weet u binnen maximaal een halve minuut hoe hoog de verontreiniging is van organische resten (bijvoorbeeld bacteriën). Het gepatenteerde, genetische gemanipuleerde enzym beschikt ook over de eigenschap dat het schoonmaakmiddel tolerant is. Omdat de eventuele resten van reinigingsmiddelen niet de reactie remt van het enzym, worden de meting en de resultaten niet vertekend (patent Nr. EP 1 041 151 A1). Een bijzonder eenvoudig en snelle hygiëne monitoring heeft het dus als gevolg. 
De voordelen van de combinatie van de lumitester PD-30 en de LuciPac Pen is als volgt: 
1. Zeer eenvoudige en veilige bediening
2. Gepatenteerde gelijktijdige meting van AMP en ATP voor een verhoogde sensitiviteit 
3. Gepatenteerde en schoonmaakmiddel tolerante luciferase voor de juiste resultaten
4. Gepatenteerde circuit technologie verhoogt de luminescentie stabiliteit en verlengt het signaal
5. Uiterst mobiel: zeer licht en klein 
6. Extreem snelle en nauwkeurige meetmethodes
Lumitester PD-30 ATP/AMP, geschikt voor: 
- Onmiddelijke reinigingscontrole / hygiënecontrole en kwaliteitsborging 
- Het niveau-controleplan in de voedingsmiddelenindustrie, in-process-controle van steriele
  oplossingen
- Opsporing van organismen en etensresten via ATP en AMP in slechts enkele seconden. 
- De controle van bijvoorbeeld steriele werkvelden
- Snelle hygiënische testen / hygiëne bewaking (QS volgens HACCP concept / -richtlijn)
Omvang van de levering 
1x Lumitester PD-30, 1x Reinigingsborstel, 1x USB-kabel, 1x Polsband, 2x Batterijen (AA), 1x CD-ROM met software, 1x Handleiding