Best.nr.: PCE-PTR 200N

Dynamometer (Penetrometer) PCE-PTR 200N

482,90 €
584,31 €
:
4250348717931
PCE-PTR 200N
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beschrijving

Dynamometer voor fruit PCE-PTR 200N
Digitale penetrometer (3 in 1) om de stevigheid van fruit te bepalen en de rijpheid te controleren, met RS-232 poort en software voor datatransmissie / bereik tot 20 kg

De digitale dynamometer PCE-PTR 200 is zeer nuttig voor de rijpingscontrole van vele soorten fruit. Deze digitale dynamometer biedt u een grotere nauwkeurigheid en resolutie in zijn metingen, in tegenstelling tot andere analoge modellen. Met de digitale penetrometer/dynamometer PCE-PTR 200 verkrijgt u zeer waardevolle informatie, niet alleen over het optimale moment om te oogsten, maar ook over de ontwikkeling van het fruit vanaf het moment dat deze van het veld komt, tot het moment dat deze de eindverbruiker bereikt (opslag, transport). De digitale dynamometer PCE-PTR 200 wordt door een microprocessor bestuurd voor een snelle en nauwkeurige aflezing van de waarden en hij is voorzien van een montage set voor een kracht testbank (als accessoire verkrijgbaar). Hiermee worden meetfouten geminimaliseerd en wordt het doorvoeren van meetreeksen mogelijk gemaakt. De digitale dynamometer werkt op batterijen of met een netwerkadapter (300 mA voeding beschikbaar). Het scherm van de digitale dynamometer kan 180 ° draaien, mocht dit noodzakelijk zijn voor meer comfort bij het doorvoeren van de metingen.

Om de meetwaarden van de digitale penetrometer/dynamometer naar een PC of laptop over te dragen kunt u de software samen met de datakabel gebruiken. De testbank is ideaal voor metingen in de kwaliteitscontrole en laboratoriumexperimenten. Een bijzonder voordeel van deze dynamometer is het grote meetbereik, terwijl een hoge nauwkeurigheid en resolutie hierbij nog steeds gewaarborgd blijven. Normaal gesproken zouden er drie verschillende dynamometers aangeschaft moeten worden, om alle fruitsoorten volgens DIN en onafhankelijk van fruitsoort en diameter te kunnen meten. Dat hoeft met de digitale dynamometer PCE-PTR 200 niet meer; het apparaat wordt geleverd met drie verschillende meetadapters. Deze adapters kunnen eenvoudig gemonteerd worden op de dynamometer. Daarom haalt u met de PCE-PTR 200 een multifunctioneel fruit-meetapparaat in huis. 



Kenmerken

- Combineert 3 conventionele penetrometers
- Maximum hold-functie.
- Nulstelling middels toets  
- Peak Hold en oproepen max. meetwaarde 
- Automatische uitschakeling
- Blinde gaten aan de achterkant
- Batterijstatus indicatie
- Beveiliging tegen overbelasting = 150 %
- USB Interface 
- DIN ISO kalibratie (optioneel)


Specificaties

Meetbereik 0 ... 200 N
Kalibratie 0,1 N
Drukkalibratie 1 Mpa
Kracht meetcel geïntegreerde kracht-meetcel met M6 aansluiting
Meetbereik 1 ... 100 % van het gehele bereik
Meetnauwkeurigheid ±0,5 %
Eenhede n n, kg, lb
Display LCD
Bedrijfstemperatuur +10 ... +30 °C
Relatieve vochtigheid 15 ... 80 % r.v.
Arbeidscondities apparaat mag zich niet bevinden in de nabije omgeving van trillingsbronnen of corosieve stoffen
Gewicht 1 kg

Leveromvang

1 x Dynamometer (Penetrometer) PCE-PTR 200N
1 x Penetratie naald van Ø 6 mm
1 x Penetratie naald van Ø 8 mm
1 x Penetratie naald van Ø 11 mm
2 x Bevestigingsring
1 x Omrekeningstabel 
1 x Evaluatiesoftware
1 x USB-Kabel
1 x Laadadapter (240 V)
1 x Opbergkoffer
1 x Handleiding 


Downloads