Thermische anemometer PCE-423

Best.nr.: PCE-423
199,90 €
241,88 €
4250348707529
PCE-423
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
Hoge resolutie thermische anemometer voor de meting van de luchtsnelheid en temperatuur

keuze uit verschillende eenheden / telescopische sonde van 1 m / usb-gegevenskabel en software voor realtime datatransmissie zijn bij de zending ingesloten

De PCE- 423 is een thermische anemometer voor de meting van temperatuur, volumestroom en stromingssnelheid. De thermische anemometer, bestaande uit een weergave-unit een hittedraad sensor, maakt een snelle en nauwkeurige meting mogelijk. In het bijzonder in het geval van lage luchtsnelheden. Het meetbereik van de hoge resolutie anemometer reikt van de kleinste stromingssnelheden tot hoge snelheden van 25 m/s. Daarbij zijn voor de meting van de stromingssnelheid verschillende snelheden te selecteren (m/s, knopen, km/h, mph, ft/min). Bij volumestroommetingen kan gekozen worden tussen CFM en CMM. 
Thermische anemometer in gebruik
De combinatie van de telescoopstang en de kleine meetkop zorgen ervoor dat de thermische anemometer gebruikt wordt op moeilijk bereikbare meetlocaties, of locaties met weinig meetruimte. De telescoopsonde van de thermische anemometer laat zich uitschuiven tot een lengte van 1 meter en beschikt over een meetkopdiameter van slechts 10 mm. 

Om de resultaten ook in donkere omgevingen goed af te kunnen lezen, is de thermische anemometer uitgerust met een groot verlicht LC-display Een thermische anemometer zoals de PCE-423 slaat max.- en min.-waarden op, die op een later moment op het display bekeken kunnen worden. Om de laatst gemeten waarden te kunnen bekijken, beschikt de thermische anemometer over een data-hold functie. De auto-power-off functie zorgt ervoor dat, om de batterijspanning te sparen, het meetapparaat na 5 minuten van inactiviteit vanzelf uitschakelt. 

Na invoeren van de kanaaldiameter maakt de thermische anemometer het mogelijk om, naast de meting van de temperatuur en stromingssnelheid, ook de volumestroom in kanalen te bepalen. 

Om de meetwaarden te protocolleren is de stromingsmeter uitgerust met een USB-interface. Daardoor kan, met behulp van de meegeleverde software, meetdata overgedragen en uitgelezen worden op de pc. 

Toepassingen

Thermische anemometers vinden hun toepassing in de airco-, verwarmings- en ventilatietechniek. Minimale veranderingen in de luchtsnelheid zijn vaak niet meteen zichtbaar, maar kunnen desondanks een grote invloed hebben op de luchtkwaliteit binnen gesloten ruimtes en gebouwen. Een regelmatige controle van deze invloedparameter is dus erg belangrijk. De thermische anemometer van PCE kan zelfs de kleinste luchtsnelheden van 0,1 m/s met een resolutie van 0,01 m/s meten. Dit maakt het apparaat is ideaal voor de controle van ventilatie- en airco-installaties. Ook kleine luchtveranderingen, bijv. bij ramen en deuren, kunnen met een thermische anemometer met deze werkwijze exact vastgesteld worden. De thermische anemometer PCE-423 heeft een robuuste n handzaam design en is eenvoudig te bedienen. Voor monteurs, servicetechnici en ingenieurs in de bouw, is de thermische anemometer onmisbaar. 
thermische anemometer voor de industrie

 

Toebehoren en service


PCE Instruments biedt aanvullend het ISO-certificaat CAL-A aan voor luchtstroommeetapparaten, voor het voldoen aan de DIN ISO 9000 normering. Dit certificaat omschrijft de meet-technische eigenschappen van de thermische anemometer en de traceerbaarheid van de meetresultaten naar nationale normen. Kalibratiecertificaten worden op maat voor de klant opgesteld. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor de jaarlijkse herkalibratie. 

Meetprincipe van een thermische anemometer

Het meetprincipe van deze technologie is gebaseerd op de effecten van warmteverplaatsing tussen een hittedraadsensor en de omgeving. De hittedraadsensor bestaat uit een speciale nikkel-, platina- of wolfraam-gebaseerde legering. De hittedraad is gemonteerd aan het bovenste uiteinde van de sensor van de thermische anemometer. Bij 1-draads-systemen wordt op grond van een richtingsafhankelijke meting een exact resultaat van de stroomsnelheid in een vooringestelde richting bepaald. Door de kleine draaddiameter in het onderste micronbereik reageert de hittedraadsensor zeer snel en dynamisch op de kleinste veranderingen in de stroomsnelheid en de daarmee gerelateerde warmteoverdracht tussen de sensor en de omgevingslucht. Door de elektrische grootheden te meten die gerelateerd zijn aan de hittestroom van de draad, kan de stroomsnelheid in de directe omgeving van de hittedraadsonde zeer nauwkeurig worden bepaald.

- Meting van luchtsnelheid en de temperatuur 
- Ideaal voor het meten van lage luchtsnelheden  
- Keuze uit verschillende eenheden  
- Groot LCD-beeldscherm 
- Data-Hold functie 
- Gemakkelijk te bedienen
- Slaat de max. en min. waarden op (zijn op het beeldscherm af te lezen)
- Stevige behuizing 
- Automatische uitschakeling (om de batterij te sparen)

Meetbereik

- m/s 0,1 ... 25,0
- ft/min 20 ... 4925
- knopen 0,2 ... 48,5
- km/h 0,3 ... 90,0
- mph (miles per hour) 0,2 ... 55,8
- °C  0,0 ... 50,0 
Resolutie
- m/s 0,01
- ft/min 1
- knopen 0,1
- km/h 0,1
- mph 0,1
 - luchttemperatuur 0,1 ºC
Nauwkeurigheid
- Luchtsnelheid ±5 % ±1digit (van het meetbereik)
- Temperatuur  ±1 °C 
Meetfrequentie ca. 0,8 s 
Thermische sonde  - Telescopische thermische sensor
- Lengte: 185 mm (ingeschoven)
- Lengte: 1000 mm (uitgeschoven)
- Maximale diameter: 12 mm
- Minimale diameter: (bij de punt) 10 mm
Beeldscherm LCD-beeldscherm (46,7 x 60 mm)
Interface USB
Omgevingsomstandigheden  0 °C ... 50 °C / <80 % rv
Batterijvoeding  1 x 9 V batterij
Automatische uitschakeling  Ja, na 5 minuten (om te batterij te sparen) 
Afmetingen van het apparaat  205 x 90 x 45 mm 
Behuizing ABS kunststof
Gewicht 280 g 

1 x thermische anemometer PCE-423,
1 x telescopische thermische sonde, 
1 x software en usb-datakabel,
1 x netstroomadapter,
1 x batterij, 
1 x transportkoffer,
1 x gebruiksaanwijzing