Ruwheidsmeters PCE-RT 10 en PCE-RT 1200

In onze vorige blog kon je lezen wat ruwheid is en hoe je dit kan meten. Deze week lichten we daarom twee van onze ruwheidsmeters toe: de PCE-RT 10 en de PCE-RT 1200.

Ruwheidsmeter PCE-RT 10

De ruwheidsmeter PCE-RT 10 is klein, lichtgewicht en makkelijk te bedienen. Met behulp van de interne diamant-sensor meet de PCE-RT 10 de gemiddelde ruwheid Ra. Ook kan hij de gemiddelde ruwdiepte Rz meten. Het gebruik van de meter is erg eenvoudig: je plaats de ruwheidsmeter op het te meten vlak, de interne diamant-sensor glijdt over het oppervlak en de meetwaarde verschijnt meteen op het display.

In de onderstaande video geeft collega Rebecca uitleg over de PCE-RT 10. Ook laat ze zien hoe makkelijk een meting in zijn werk gaat.

Ruwheidsmeter PCE-RT 10

– Ra en Rz Meting
– Verlicht LCD
– Met grensfrequentie-functie
– Eenvoudige bediening
– RS-232 interface
– Diamant-sensor
– Automatische uitschakeling

>> Bekijk de ruwheidsmeter PCE-RT 10 in onze webshop

Ruwheidsmeter PCE-RT 1200

De ruwheidsmeter PCE-RT 1200 kan ingezet worden in het laboratorium, in de productie verder overal waar de ruwheid van oppervlakken gemeten wordt. De meetwaarden worden weergegeven op het heldere, overzichtelijke OLED-display. Bovendien beschikt deze ruwheidsmeter over de opslagmogelijkheid van 20 meetwaarden, die je op een later moment via de micro-USB-interface uitleest. Hiervoor gebruik je de meetsoftware, die meegeleverd wordt in de vorm van een USB-kabel. Via de micro-USB-interface wordt ook de interne accu geladen.

Ook van de ruwheidsmeter PCE-RT 1200 heeft Rebecca een video gemaakt, waarin te zien is hoe een meting in zijn werk gaat.

Ruwheidsmeter PCE-RT 1200

– 4 Meetbare ruwheidsparameters
– Groot OLED-display
– Weergave van de positie van de meetsensor
– Micro-USB-interface
– Interne oplaadbare LI-ion accu (3000 metingen met 1 acculading)
– Meetwaarden als tabel of grafiek weer te geven

>> Bekijk de ruwheidsmeter PCE-RT 1200 in onze webshop

Tot slot..

Kom je er toch niet helemaal uit of twijfel je welke ruwheidsmeter geschikt is? Neem vooral een kijkje in onze webshop. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder!

Het verschil tussen materiaaldikte en laagdikte
Alles over het meten van ruwheid