Hygiënecontrole in de foodbranche

Deze maand is ons maanthema: ‘Alles voor de foodbranche!’. Vorige week lieten we in deze video al zien hoe je een aardappel op giftige stoffen controleert. Deze week duiken we in de hygiënecontrole, met behulp van een ATP-tester.

Hygiënecontrole met een ATP-test

Om een hygiënecontrole uit te voeren maken we vaak gebruik van een ATP-test. Een ATP-test is een snelle meting van actief groeiende micro-organismen. Hierbij meten we het gehalte aan adenosinetrifosfaat, oftewel ATP.

Dankzij deze snelle en makkelijke testmethode is de ATP-tester populair in veel verschillende branches. Denk hierbij aan de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie, de gezondheidszorg en de schoonmaakindustrie.

Snel en makkelijk meten

Een meting met een ATP-tester is erg makkelijk. Strijk het speciale meegeleverde wattenstaafje over het testoppervlak. Plaats het wattenstaafje daarna in een testbuisje, waardoor deze in contact komt met de testvloeistof. Even licht schudden, en de testbuis in zijn geheel in de hygiënetester plaatsen. Na een paar seconden verschijnt het meetresultaat al op het display van de tester.

In de volgende video laten we zien hoe een meting in zijn werk gaat:
Hygiënetester PCE-ATP 1

De hygiënetester PCE-ATP 1 wordt ingezet om de hygiëne van oppervlakken te testen. De tester toont het meetresultaat al na 10 seconden, op het grote LC display. Zo kan dus razendsnel gecontroleerd worden, of een ruimte goed schoongemaakt is.

Software

In het interne geheugen kunnen tot maximaal 10000 meetresultaten, voorzien van tijd en datum, opgeslagen worden. De meetdata van deze ATP-tester wordt via de USB-interface naar een pc verstuurd. De software voor het uitlezen en verder verwerken van de data is standaard meegeleverd.

Meer info?

Enthousiast geworden over hygiënetester PCE-ATP 1? Ga dan direct naar onze webshop , of neem contact met ons op!

ATP-meter PCE-ATP 1
ATP-tester PCE-ATP 1
  • HACCP -concept implementatie
  • Snel en eenvoudig in gebruik
  • Geheugen voor 10000 meetwaarden
Kleur meten met de kleurmeter PCE-XXM 20
Tags: