Vraag onze gratis catalogus aan!


Vraag hier direct onze catalogus aan!
Laatste PCE video
PCE Instruments Internationaal

Uitgelicht: PCE-PIC serie inspectiecamera’s

De inspectiecamera PCE-PIC is dé ideale tool voor iedere servicemonteur bij het onderzoeken van buizen, kanalen en riolering. In de volgende blog vertel ik je alles wat je moet weten over deze handige endoscoopcamera!

Een inspectiecamera of endoscoop (letterlijk binneninkijker) is de benaming voor een instrument waarmee bijvoorbeeld een arts via een -meestal- flexibele buis in het lichaam kan kijken. Voor het gebruik in de industrie/automobielindustrie zijn speciale endoscopen ontwikkeld. Deze zijn niet geschikt voor medisch gebruik.

Nieuw: Endoscoop serie PCE-PIC

Speciaal voor de inspectie van rioolbuizen en andere buizen en kanalen onder de grond is ons assortiment uitgebreid met de PCE-PIC serie. De endoscoopcamera’s uit de PIC serie zijn geschikt voor het onderzoeken van buizen met een diameter tussen de 40 … 150 mm.

De PCE-PIC 20 beschikt over een 23 mm camerakop, die bevestigd is aan een 20 meter lange glasvezel duwkabel en de PIC 40 is zelfs uitgerust met een 40 meter lange kabel.

Om precies vast te kunnen stellen hoever de camera zich in de buis bevindt, is het apparaat uitgerust met een elektronische meter-telfunctie. Het uiteinde van de camerakop is voorzien van 12 waterdichte, dimbare led’s.

Met de PCE-PIC kunnen de beelden niet alleen live bekeken worden, maar deze kunnen ook opgeslagen worden als foto- of videobestand.

In het volgende filmpje nemen we een kijkje met de PCE-PIC:

(Tekst gaat door onder video)

Uitgebreide set

De endoscoop PCE-PIC wordt standaard geleverd als uitgebreide set. Zo is de endoscoop uitgerust met een waterdichte koffer die rechtstreeks op de kabelhaspel is gemonteerd. Dit maakt, dat het apparaat weinig ruimte inneemt bij de transport. De PCE-PIC is voorzien van een accu, zodat een mobiele werking mogelijk is. Verder kan de accu opgeladen worden met de meegeleverde netstroomadapter en autolader.

Enthousiast geworden?

Lijkt deze endoscoopcamera je wel wat of ben je toch op zoek naar meer informatie? Bekijk de inspectiecamera’s uit de PCE-PIC serie of één van onze andere meters dan direct in onze webshop:

Inspectiecamera PCE-PIC 20/40
– waterdicht tot 20 m
– IP66 draagkoffer
– 20 of 40 m duwkabel
– elektronische metertelling
– 23 mm camerakopdiameter
– 12x LED belichting
Alles voor de horeca!