• pH-meter AQUA-CHECK in gebruik
  • pH-meter AQUA-CHECK in gebruik #2

Wateranalyse meter AQUA-CHECK

Best.nr.: 15165
278,20 €
336,62 €
15165
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 10 - 14 dagen

 

pH-meter AQUA-CHECK
Fotometer AQUA-CHECK voor de bepaling van verschillende parameters in water / gemakkelijke bediening / temperatuur-onafhankelijke werking / meting zonder cuvetten / laboratorium-nauwkeurige metingen / mobiel handheld apparaat

Met de wateranalyse meter AQUA-CHECK kunnen nauwkeurige metingen uitgevoerd worden in aquarium, zwembad en vijver. Met deze meter kunnen de volgende parameter gemeten worden: ammonium, nitriet, nitraat, pH-waarde, chloor, fosfaat, silicium en koper. 
De meter werkt op batterijen, waardoor hij handig in gebruik is. De batterij heeft een lange batterijduur van wel 10.000 afzonderlijke metingen. De wateranalyse meter heeft een makkelijke bediening met twee knoppen en werkt temperatuur-onafhankelijk. Bereiken waarin de AQUA-CHECK gebruikt wordt zijn het controleren van aquaria en zwemwater, in het onderwijs en bij excursies in de natuur, het houden van Koi's, in watervoorziening en afvalwaterbehandeling, in de vijver en de tuin en bij het kweken van vis en in de aquacultuur. 

Toepassingsgebieden:
AQUA-CHECK in aquaria
Regelmatige controle van het waterpeil is essentieel voor het aquarium. Een optimale kwaliteit van het water is vooral belangrijk voor de gevoelige vis. Met de fotometer kunt u de meetresultaten eenvoudig tot achter de komma aflezen. Zelfs de geringste verandering van de pH-, nitriet of fosfaat waarde kunnen de gezondheid van uw zoet- of zeewatervissen beïnvloeden. De fotometer AQUA-CHECK ondersteunt u bij het regelmatig controleren van uw waterparameters.
AQUA-CHECK in de spa industrie
Voor gezond zwemwater is helder water niet voldoende. Verontreiniging door bacteriën en schimmels zijn meestal onzichtbaar voor het menselijk oog. Zodoende wordt gebruik gemaakt van desinfectiemiddelen bij zwembaden. Alleen door het continu controleren van de waterparameters kunt u onder- of overdosering vermijden. De fotometer AQUA-CHECK stelt enkele drempelwaarden vast en kan daarom gebruikt worden voor regelmatige controle in de spa industrie.
AQUA-CHECK in onderzoek en onderwijs
Op excursies of in het laboratorium: bij wateranalyse wordt een abstracte theorie zichtbaar gemaakt met het uitvoeren van een meting. Met de fotometer AQUA-CHECK kunt u specifieke waterwaarden betrouwbaar meten en snelle resultaten verkrijgen. 
AQUA-CHECK in vijver & tuin
Om algen in de tuin te vermijden, moet fosfaat in het water zoveel mogelijk vermeden worden. Fosfaat is voor algen hun belangrijkste voedingsstof. Zodoende is er geen basis voor ongeremde groei van algen en daardoor behoren groene vijvers tot het verleden. De fotometer AQUA-CHECK herkent hoge fosfaatgehaltes en giftige stoffen voor vissen.
AQUA-CHECK bij het kweken van vis en aquacultuur
Zelfs kleine veranderingen in het water bepaalt de gezondheid van vissen. Het is handig wanneer u vroegtijdig weet welke maatregelingen u moet nemen zodat er een hoge waterkwaliteit gegarandeerd kan worden. 


- Eenvoudige bediening dankzij twee knoppen 
- Temperatuuronafhankelijk functioneren 
- Geen kalibratie noodzakelijk
- Groot meetbereik 
- Meten zonder cuvetten
- Tot 1000 metingen zonder
  verwisselen van batterij
- Nauwkeurige laboratorium
  metingen
- Veld en laboratorium gebruik

Parameter Meetbereik Nauwkeurigheid
Ammonium (NH4+) 0 ... 2,0 mg/L 0,998
Nitriet (NO2-) 0 ... 1,0 mg/L 0,999
Nitraat (NO3-) 6 ... 120 mg/L 0,998
pH-waarde 6,0 ... 9,0 0,970
Chloor (Cl2) 0,1 .. 1,6 mg/L 0,999
Fosfaat (PO43-) 0,01 ... 1,5 mg/L 0,999
Silicium (Si) 0,05 ... 1,0 mg/L 0,998
Koper (Cu2+) 0,02 ... 3,0 mg/L 0,999
Voedingsspanning 1 lithiumbatterij (CR2032)
Gewicht 494 g
Diepte 80 mm
Hoogte 170 mm
Breedte 340 mm
* Het determinatiecoëfficiënt R² is een statistische grootte. Hoe meer de waarde van 0 richting de 1 gaat, des te nauwkeuriger de test. Als bij voorbeeld R gelijk is aan 0,98 betekent dat dat de test voor 98% nauwkeurig is.
 

Omvang van de levering van de Fotometer AQUA-CHECK

1x AQUA-CHECK mobiele fotometer,
1x knoopcel batterij CR2032, 3V,
1x handleiding,
1x reageerbuizen,
1x EVP mini-laboratorium,
2x aansluitingen voor het mini-laboratorium