Varenr.: PCE-HT-75

Materialetester PCE-HT-75

Topseller
4.791,00 DKK
5.988,75 DKK
:
4250348715418
PCE-HT-75
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Beskrivelse


Materialetester til bestemmelse af betonstyrken / Meget robust måleenhed / 
Nemmeste betjening / Med konverteringstabel på bagsiden / 
Med forskellig slagenergi

Materialetesteren fungerer efter Schmidt-princippet. Ud over dens primære anvendelse i bygge- og anlægssektoren, bruges den mest enkle at bruge materialetesteren også til andre formål i mange andre industrier (viklingshårdhedstest af produkter på rulle, ...). 

Testen udføres med en anslagsenergi på 0,735 J, som altid er den samme. Den indledende kinetiske rebound-energi er specificeret som et mål for betonens hårdhed/overfladetryk eller trykstyrke (kg/cm² eller omregnet til N/mm²) på materialetesteren. Kvaliteten af beton vurderes hovedsageligt ud fra dens trykstyrke, da dette er direkte relevant for betonkonstruktioners bærende adfærd og holdbarhed. Materialetesteren påfører betonen en væsentlig lavere slagenergi, hvorfor den er særdeles velegnet til at teste tyndvæggede elementer med en materialetykkelse på op til 100 mm.

Denne trykstyrke er angivet med et bogstav og kaldet talrække. Eksempel: B 25 betyder, at der er tale om almindelig beton med en trykstyrke på 25 N/mm². Der er forskellige mellemværdier op til højeste styrkeklasse B 55. Du kan bruge materialetesteren til at udføre en klassificering hurtigt, nemt og præcist. Ved bestilling leveres materialetesteren altid kalibreret på fabrikken, men der er også mulighed for at få lavet et ISO-kalibreringscertifikat. 

 

Generel information om måling af betons trykstyrke med materialetesteren

Under trykstyrken generelt forstået som brudstyrken målt under enakset, kortvarig trykbelastning. Betonens trykstyrke er i det væsentlige bestemt af følgende påvirkningsfaktorer:
- cementstenens styrke
- betonens sammensætning og komprimering
- alder og opbevaringsforhold
- testprøveform og - dimensioner
- type belastning og varighed

Trykstyrke bestemmes traditionelt i laboratoriet vha. betonterninger eller cirkulære cylindre. Ved cylindre er det tilrådeligt at påføre udjævningslaget, som normalt er nødvendigt for at opnå en jævn og glat øverste trykflade, umiddelbart efter udjævning af den overskydende beton. Cylindre bør hærde stående. 
Da en hårdhedstest ved hjælp af laboratoriemetoden ikke kan udføres i praksis, anvender man denne materiletester istedet da den er letanvendelig og relativt nøjagtig. Trykstyrken bestemmes ved at måle materialets hårdhed ved hjælp af materialetesteren (rebound-værdi R) på overfladen af betonen og ved hjælp af konverteringstabellen (på bagsiden af enheden) eller fra tabellen i brugermanualen.

 


Funktioner

- Robust måleenhed
- Konverteringstabel på bagsiden
- Lang levetid
- Slagenergi på 0,735 J
- Rettelseshjælp i betjeningsvejledningen
- Letvægts


Specifikationer

Teknisk specifikation
Nominel kinetisk energi 0,735 J (0,735 Nm) 
Adhæsion af målespidsen 0,4 ... 0,6 N 
Radius af sfærisk spids25 mm ±1 mm 
Gennemsnitlig rebound-værdi74 ±2
Forlængelse af fjederen 75 mm ±0,3 mm 
Mål54 x 268 mm 
Vægt1 kg

Leveringsomfang

1 x Materialetester PCE-HT-75
1 x Rund brynesten
1 x Plastiktaske
1 x Betjeningsvejledning