Varenr.: PCE-HMM

Landbrugsmåleinstrumenter (Rel.) PCE-HMM til hø-/halmballer

3.868,00 DKK
4.835,00 DKK
PCE-HMM
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Erzeugnisanalyse
Mobile Geräte
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Beskrivelse

Landbrugsmåleapparat til hø 

Fugt- og temperaturbestemmelse / robust konstruktion /
stabil målelanse lavet af rustfrit stål / fire sondelængder tilgængelige /
måleområde fugtighed: 9 ... 50 % / måleområde temperatur: 0 ... +100 °C / til hø og halm

Høkvaliteten og halm er i husdyrbrug en vigtig faktor for næringsstofforsyning og dyresundhed. Først når det klippede græs er tørret, bliver foderet holdbart og derfor holdbart. Er høet for fugtigt, kan bakterier og skimmelsvamp fx sprede sig. Mad eller sengetøj bliver ubrugeligt. Derfor er det vigtigt at tjekke fugtindholdet i hø og halm. Dette fungerer særligt komfortabelt og præcist med høfugtmåleren fra PCE Instruments. Høfugtmåleren er specielt udviklet til at bestemme fugt og temperatur i hø og halm.

Høfugtmåler ved påføring på halm.Høfugtigheden er en vigtig indikator for at overvåge gæringsprocessen i høet. Sker gæringen i høet, har foderet ikke længere nogen næringsværdi for dyrene. Derfor er lav høfugtighed vigtig. Dette kan hurtigt og nemt bestemmes med høfugtmåleren. Den ideelle værdi er 13 procent. I princippet gælder også følgende: Jo tørrere hø og halm er, jo mindre sandsynlighed er der for, at bakterier og svampe spreder sig. Høet skal dog heller ikke være for tørt, ellers bliver det for skørt og mister kvalitet. Producenten har designet høfugtmåleren med et måleområde på 9 til 50 procent.
Udover høfugten er en vigtig parameter i produktionen af hø foderets temperatur. Hvis temperaturen er for høj, er der risiko for, at hø og halmen selvantænder. Høfugtmåleren fra PCE Instruments hjælper også med at overvåge denne vigtige indikator. Høfugtmålerens måleområde ligger i dette område fra 0 til 100 grader Celsius.

Høfugtmåleren bruger en målelanse til at bestemme disse parametre, som er vigtige for kvalitet og opbevaring. Høfugtmålerens stabile målelanse er lavet af robust rustfrit stål og fås i fire forskellige længder (25 cm, 50 cm, 100 cm, 200 cm). For nøjagtigt at registrere fugt og temperatur, bør brugeren indsætte sonden i hø- eller halmballen i en 45 graders vinkel. Høfugtmålerens oplyste LC-display viser straks den fastlagte værdi. For at få et bedre overblik over forholdene inde i ballen, bør målingen gentages forskellige steder på ballen. Ved at gennembore ballen flere gange opvarmes høfugtmålerens sonde en smule. For at opnå meningsfulde resultater bør sonden køle ned fra tid til anden. Høfugtmålerens displaybelysning slukker automatisk efter 20 sekunder for at spare på batteriet. Hvis du ikke trykker på en knap, går høfugtmåleren i dvaletilstand selv efter to minutter. Høfugtmåleren kan dog nemt genaktiveres ved hjælp af temperatur- eller fugtighedsknappen. Producenten har udstyret høfugtmåleren med en praktisk holdefunktion til at fryse den målte værdi, hvis resultatet ikke kan aflæses direkte. Dette er f.eks. nyttigt, når man skal måle fugten i baller, der er opbevaret på en trailer. Høfugtmåleren fra PCE Instruments er også ideel til at skabe et gennemsnit ud fra flere fugtmålinger. Det er også muligt at bruge høfugtmåleren til at tælle antallet af målinger, der allerede er foretaget.

Anvendelsesområder

Høfugtighedsmåler ved brug på høballer.Den brugervenlige høfugtmåler er ideel til at bestemme fugt og temperatur i hø og halmballer. Den kompakte og handy form samt batteridriften af høfugtmåleren garanterer fleksibel, stedsuafhængig brug. Høfugtmåleren fra PCE Instruments er ideel til at bestemme vigtige indikatorer for opbevaring og kvalitet. Høfugtmåleren bruges i landbruget, i hø- og halmhandelen eller i tørreanlæg.


Funktioner

- Måleområde for fugtighed: 9 ... 50 %
- Temperaturmåleområde: 0 ... +100 °C
- Opløsning: 0,1 %
- Nøjagtighed: 0,8% - Fire forskellige sondelængder tilgængelige
- Hold-, gennemsnits- og tællefunktion

Specifikationer

Fugtighedsmåleområde9 ... 70 %
Temperaturmåleområde0 ... +100 °C
Skærmopløsning0,1 %
Nøjagtighed0,8 %
SkærmLCD med 15 mm cifferhøjde
TastaturFolietastatur med 4 taster
HåndtagStorst, ergonomisk formet træhåndtag
HusStøv- og stænktæt plastikhus
PunktionslanseLanse i rustfrit stål med 25 cm, 50 cm, 100 cm eller 200 cm piercinglængde
FunktionerHold-funktion, tællefunktion, gennemsnitsfunktion
Displaybelysningautomatisk
slukautomatisk
Kalibreringautomatisk
Strømforsyning 9 V blokbatteri
Enhedsdimensioner772 x 70 x 48 mm (version med 50 cm lanse)
Kartonmål800 x 78 x 54 mm (version med 50 cm lanse) )
Vægt inkl. batteri650 g (version med 50 cm lanse)

Leveringsomfang

1 x landbrugsmåleapparat PCE-HMM til hø og halm
1 x målelanse med en længde på 50 cm (eller 25/100/200 cm afhængig af version)
1 x 9 V bloker batteri
1 x brugervejledning