Varenr.: PCE-PTR 200N

Kraftmåler / Penetrometer PCE-PTR 200N

3.593,00 DKK
4.491,25 DKK
:
4250348717931
PCE-PTR 200N
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Digital
Intern
Nein
USB
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Beskrivelse

Penetrometer PCE-PTR 200N
Penetrometer med integreret vejecelle / USB-interface / evalueringssoftware /
Måleområde op til 200 N / Blindhuller til bagmontering /
Overbelastningsbeskyttelse / Mål i N, kg, lb

 

Penetrometeret PCE-PTR 200N er et praktisk håndholdt måleapparat til at kontrollere modenhedsgraden af forskellige frugttyper. I modsætning til et analogt penetrometer tilbyder denne digitale måleenhed højere nøjagtighed. Penetrometeret giver dig værdifuld information om den optimale høsttid. Derudover kan kvaliteten også overvåges under opbevaring, transport og distribution. Penetrometeret har en internt installeret målecelle og styres af en mikroprocessor. Denne mikroprocessor giver mulighed for en hurtig og præcis aflæsning. Enheden er forsynet med en monteringsanordning til en teststand og kan, hvis sådan findes, monteres på den. Dette minimerer fejl fra brugeren og muliggør serielle målinger.

Penetrometeret betjenes via et internt installeret batteri, der kan oplades via et 240 V netstik. Displayet kan drejes 180°, hvilket gør det nemmere at aflæse under målingen. Softwaren og datakablet bruges til at overføre de målte værdier fra penetrometeret til en computer. Målinger kan udføres i enhederne N, kg og lb. En særlig fordel ved penetrometeret PCE-PTR 200N er det store måleområde med høj opløsning og nøjagtighed på samme tid. Normalt er en måling af alle typer frugt, der forekommer, kun mulig, hvis tre konventionelle penetrometre er tilgængelige. Dette er den eneste måde at måle nøjagtigt efter DIN, uanset type og diameter. Ved brug af penetrometeret PCE-PTR 200N kræves der ikke yderligere apparater, da de tre måleadaptere er inkluderet i leveringsomfanget. De kan nemt skrues af og på.

Info om frugtfasthed / modningsgrad
Når man taler om modningsforløbet i frugt, skal man skelne mellem fysiologisk modenhed og modenheden til differentieret salg. Den fysiologiske modenhed nås kun i træet, og den svarer til det tidligste høsttidspunkt for udbredelsen af denne type frugt. Modenhed til distribution nås senere og angiver det bedste tidspunkt at indtage (når farve, smag og fasthed er ideelle for slutforbrugeren). De klimaafhængige frugter når senere modenhed til distribution, fordi de fortsætter med at modnes efter høst. Under modningen bemærkes en intens indre ændring i frugten. Denne ændring afspejles i dens farve, form og fasthed. Det er nødvendigt at opnå objektive værdier, med hvilke du kan følge udviklingen af modningsprocessen. Dette giver dig mulighed for at bestemme de rigtige mål for den bedste høsttid og efterfølgende processer (f.eks. til bestemmelse af frugtens kvalitet, værdien for markedsdistribution eller for slutforbrugeren), især for klimaafhængig frugt. Måling af fastheden eller sejheden i frugten med penetrometeret giver dig information om graden af modenhed, så det er den mest brugte metode til kontrol. Men der er også andre metoder, som fx bruges af refraktometeret. Refraktometrene bruger den kolorimetriske metode eller de måler indholdet af opløselige faste stoffer i frugten (denne metode giver dig mulighed for at bestemme det samlede sukkerindhold).

Fastheden og sejheden målt af penetrometeret falder med modningsprocessen, men vi skal tage højde for, at en frugtsorts fasthed kan ændre sig under generelle forhold (frugtsorten eller vækstzonen) eller under specifikke forhold (størrelse, temperatur osv.). Frugternes fasthed falder, jo større de er, og jo højere temperaturen er.

Vigtige bemærkninger om brug af aflæsningerne fra et penetrometer med forskellige stempelstørrelser
Vigtige bemærkninger ved brug af de målte værdier med et penetrometer med forskellige stempelstørrelser Da penetrometeret PCE-PTR 200N har tre teststempler i forskellige størrelser til at teste frugtens fasthed, virker den trykkraft, der påføres under penetranttesten på områder med forskellige størrelser. For at sammenligne værdierne ved brug af teststempler af forskellige størrelser, bruges værdien for trykkraften pr. område i kilogram pr. kvadratcentimeter.

Med dette penetrometer kan du vælge mellem newton (N), kilogram (kg) og britiske pund (lb) som måleenhed for den målte værdi. For at konvertere kraften til kraft pr. område, anbefales det straks at indstille displayet til kilogram. Denne målte værdi skal så kun divideres med arealstørrelsen af teststemplets trykområde.

Lille teststempel: Diameter 6 mm / overflade 0,28 cm²

t Middel teststempel: Diameter 8 mm / overflade 0,50 cm²

Stort teststempel: Diameter 11,3 mm / overflade 1,00 cm²

En målt værdi på 6 kg svarer til 6 kg/cm² ved brug af det store teststempel, 12 kg/cm² for det mellemstore teststempel og 21,4 kg/cm² ved brug af det lille teststempel. Hvis du sammenligner værdierne med specifikationerne for den respektive sort, er det vigtigt at bemærke, om sammenligningsværdierne virkelig er angivet i kg/cm² eller i kg/(0,5 cm²).

Fordele ved det digitale penetrometer PCE-PTR 200N sammenlignet med analoge enheder
I modsætning til et analogt penetrometer giver mange digitale penetrometre mulighed for at gemme målte værdier. Med penetrometeret PCE-PTR 200N kan minimum-, maksimum- og gennemsnitsværdierne vises fra de 10 målte værdier, der er gemt i enheden. Ud over den aktuelle målte værdi viser den altid topværdien af de sidste målinger (PEAK) under en række målinger. Ligesom mange andre digitale penetrometre har den også en grænseflade til overførsel af data til en pc og specifik software til evaluering af måledata. Hvis der udføres seriemålinger, mens enheden er tilsluttet pc'en eller laptoppen, kan en stor mængde måledata nemt lagres og evalueres. Via enhedsmenuen i penetrometeret kan option F-12 bruges til at indstille, om måledata skal transmitteres enten ved tryk på en knap, når værdien er stabil, når værdien ændres eller permanent.

Med det digitale penetrometer PCE-PTR 200N kan ikke kun frugtens fasthed testes med tre forskellige målespidser. Det giver dig også mulighed for at udføre mange andre tryk- og spændingsmålinger op til en belastning på 200 Newton (ca. 20 kg). For frugt, hvor penetranttest ikke kan bruges, kan du for eksempel bruge en trækmåling til at kontrollere, hvor meget kraft der skal til for at løsne en frugt fra træet. Alt du skal gøre er at skifte adapteren.


Funktioner

- tre målespidser (teststempler) til måling af frugtfasthed med en diameter på 6 mm, 8 mm og 11,3 mm
- mange andre adaptere til andet tryk og trækmålinger
- Visning af ekstreme værdier (nulstilling muligt til enhver tid ved hjælp af knappen)
- Lagringsmulighed for 10 målte værdier
- Forskellige måleenheder kan vælges (N, kg, lb)
- monteringshuller på bagsiden af etuiet til brug med et målestativ
- batteriniveau indikator og autosluk
- justerbare top- og nedre grænseværdier, der overskrider eller falder under kan også ses på displayet, når alarmen er slukket
- akustisk alarm kan indstilles til målte værdier inden for eller uden for grænseværdierne
- overbelastningsbeskyttelse til beskyttelse af den interne målecelle
- USB-interface
- Software inkluderet

Specifikationer

td>

Leveringsomfang

1 x dynamometer (penetrometer) PCE-PTR 200N
1 x penetrationsspids Ø 6 mm
1 x penetrationsspids Ø 8 mm
1 x penetrationsspids Ø 11 mm
1 x fladhovedadapter
1 x krogadapter
1 x kuglehovedadapter
1 x mejselhovedadapter
1 x adapter med kærvhoved
1 x forlængerstang (65 mm)
1 x USB-kabel
1 x strømstik
2 x Låsering
1 x enhedstaske
1 x software
1 x betjeningsvejledning

måleområde 0 ... 200 N
Opløsning 0.1 N
Trykkalibrering 1 Mpa
Belastningscelle Integreret vejecelle med M6-forbindelse
Måleområde 1 ... 100 % af fuld skala
Målenøjagtighed ±0,5 %
EnhederN, kg, lb
Skærm LCD
Driftstemperatur +10 ... +30 °C
relativ luftfugtighed 15 ... 80 % relativ luftfugtighed
Arbejdsforhold Enheden kan væk fra
kilder til vibrationer eller ætsende stoffer
Vægt 1 kg