Varenr.: PCE-HLD 10

Gasmåler PCE-HLD 10

2.603,00 DKK
3.253,75 DKK
:
4250348727633
PCE-HLD 10
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Beskrivelse

Gasdetektor
med hørbar alarm og visuel indikator / 40 cm halvstiv slange / 
forskellige følsomheder kan indstilles/detektion allerede ved mindre end 5 ppm

Hydrogen er næppe blevet tilbudt som en energibærer og energilager hidtil udnyttede muligheder. På grund af dets fysiske egenskaber er den også ideel til at opdage lækager. Med sin brint-selektive sensor kan gasdetektoren registrere de mindste lækager med en meget lav lækagerate. Beholdere eller ledninger, der ikke indeholder brint, kan også kontrolleres for utætheder med gasdetektoren, hvis de er fyldt med testgas indeholdende brint og derefter kontrolleres for utætheder. Den dannede gas med fem procent brint og femoghalvfems procent nitrogen, som allerede er kommercielt tilgængelig til andre tekniske formål, er velegnet til lækagetest.

Denne Hver gang gasdetektoren tændes, registrerer den automatisk den aktuelle brintkoncentration i miljøet og evaluerer derefter kun ændringer relateret til denne koncentration. Reset-knappen gør det samme under lækagedetektion. Hvis lækagen ikke tydeligt kan identificeres, selvom alle indikator-LED'er allerede er tændt, kan den aktuelle brintkoncentration indstilles som basisværdi ved hjælp af reset-funktionen, og lækagens position kan dermed bedre lokaliseres. Gasdetektoren kan derefter NULLstilles til lave startværdier ved at NULLstille den i et uforurenet miljø.

Uanset niveauet af startkoncentrationen kan gasdetektoren indstilles til et af tre forskellige niveauer af følsomhed ved et tryk på en knap. Den valgte følsomhed indikeres ved, at en mærket LED lyser. "H" står for høj, "M" for medium og "L" for lav. Brintindholdet i normal omgivende luft er 0,5 ppm. Den følsomme enhed registrerer allerede koncentrationer på mindre end 5 ppm, altså 0,0005 procent.

Føleren er anbragt i toppen af en halvstiv 40 centimeter lang slange, så den let kan føres til komponenten der skal testes kan. For at søge efter utætheder flyttes sensoren langsomt så tæt på som muligt langs de punkter, der skal undersøges. Hvis gasdetektoren registrerer en lækage, lyder en alarm, og yderligere indikator-LED'er lyser. Jo højere den detekterede brintkoncentration er sammenlignet med basisniveauet, jo flere indikator-LED'er lyser.

Gasdetektoren har fire standarder batterier en driftstid på omkring tolv timer ved normal brug. For at spare på batteriet lukker enheden ned efter 10 minutter, hvis den automatiske sluk-funktion er aktiveret. Et indikatorlys angiver, at batterierne er lavt. Den indbyggede sensor har en begrænset levetid. Under normale brugsforhold kan den bruges til lækagedetektion i en periode på mere end et år. Den korrekte funktion kan testes regelmæssigt med testgas. Hvis sensoren ikke længere reagerer pålideligt, kan den blot udskiftes med en ny.

Gasdetektoren er ikke beregnet til brug i potentielt eksplosive atmosfærer egnede områder. Den må derfor ikke anvendes, hvis der kan forventes højere koncentrationer af brint eller andre brandfarlige gasser i dårligt ventilerede områder. Over en vis koncentration er brint en af de farligste antændelige gasser, fordi det kræver lidt antændelsesenergi. Den nedre eksplosionsgrænse LEL for brint er fire procent.

Funktioner

- bjælkevisning med trafiklysfunktion
- tre justerbare følsomheder
- batterilevetid på cirka 12 timer
- semi-stiv sonde med en længde på 40 cm
- akustisk og visuel alarm
- automatisk nedlukning
div>

Specifikationer

td>
   
Høj følsomhed > 2 g/år
Middel følsomhed >15 g/ år
Lav følsomhed >30 g/år
Følsomhed refererer til 5 %
Brint (H2) og 95 % nitrogen (N2)
Alarm akustisk og visuel
Opvarmningstid 45 sekunder
Batteritid ca. 12 timer
Strømforsyning 4 x 1,5 V AA-batteri
Automatisk nedlukning     10 minutter
Maks. højde 2000 over havets overflade NN
Driftsforhold 0 ... 40 °C, < ;80 % r. F., ikke-kondenserende
Opbevaringsforhold -10 . .. 60 °C, <70 % r. F., ikke-kondenserende
Slangelængde 40 cm
Mål 213 x 65,5 x 53,5 mm
Vægt 400 g
   

Leveringsomfang

1 x gasdetektor PCE-HLD 10
1 x bæretaske
4 x 1,5 V AA-batteri 
1 x betjeningsvejledning