Varenr.: PCE-GMM 10

Fugtmåler (abs.) / kornfugtmåler PCE-GMM 10

Topseller
1.904,00 DKK
2.380,00 DKK
:
4250348719911
PCE-GMM 10
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Absolut
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Beskrivelse

Korn fugtmåler

Korn fugtmåler til 17 afgrødesorter / lille prøvemængde / LC-display
automatisk temperaturkompensation / manuel korrektion af målt værdi mulig

Kornfugtmåler i brug ved høst.Korn er ikke kun efterspurgt som basisfødevare, men også som en vigtig bestanddel i dyrefoder, råvare til biogas, bioethanol, stivelse og malt. Alene i Tyskland handles der omkring 40 til 50 millioner tons korn hvert år. Den afgørende faktor for at undgå kvalitetstab efter høst er opbevaringsevnen. Kornets fugtindhold spiller her en stor rolle og bør derfor kontrolleres med en kornfugtmåler. Afhængig af sorten og vejrforholdene er kornet i Tyskland klar til høst fra midten af juni til slutningen af august. Til høst skal kornkornet ikke blot være modent, det vil sige ikke længere binde det vand, der er nødvendigt for vækst i cellerne, men det skal også have så få fugtaflejringer som muligt på ydersiden. Landmændene er derfor afhængige af godt vejr i høstsæsonen og arbejder om nødvendigt ind i natten for at få det tørre korn ind. Et kornvandindhold på mellem 14 og 15 % muliggør gode høst- og opbevaringsforhold for de fleste korntyper. Fugtindholdet kan kontrolleres direkte i marken med en letanvendelig kornfugtmåler. Høstudbyttet skal omregnes til den tilsvarende vægt ved 14 % fugtindhold og for oliefrø til 9 % fugtindhold for indberetninger til forbundsstaternes statistiske kontorer. Mange gårde opbevarer en del af høsten til eget brug som frø eller dyrefoder. Den største del sælges dog direkte til landbrugsforhandlere eller forarbejdningsvirksomheder eller markedsføres gennem kooperativer. Landhandlerne eller kooperativerne kan også overtage lageret inden for rammerne af deres kapacitet. Høj luftfugtighed har en negativ effekt på indkøbsprisen, da luftfugtigheden øger massen og volumen, men ikke ernærings- og nytteværdien. På den anden side er indsatsen for opbevaring højere, fordi luftfugtigheden skal sænkes for at forhindre skadedyrsangreb.

Mobilkorn Fugtmåler til markbrug

I dag findes der udover den visuelle og haptiske inspektion af ører og stilke pålidelige metoder til hurtigt at bestemme kornfugtighed til test i marken. Mange mobile kornfugtmålere bestemmer fugtindholdet via de fugtafhængige elektriske egenskaber. Da disse værdier afhænger af materialet, skal karakteristiske kurver gemmes i enheden. Den bærbare kornfugtmåler fra PCE er ideel til hurtigt og pålideligt at bestemme fugtigheden af forskellige korntyper i marken. Det kompakte og handy design samt batteridrift muliggør fleksibel, stedsuafhængig brug. Fugtindholdet kan nemt bestemmes med kornfugtmåleren og uden tidskrævende prøveforberedelse. For at gøre dette fyldes kornfugtmålerens prøvekammer med det korn, der blev taget direkte fra stilken, der stadig var rodfæstet i marken. Under typiske klimatiske forhold kan fugtindholdet i korn ikke falde til under 8 til 10 %, hvilket heller ikke ville være ønskeligt for at bevare ingredienserne. Fugten bør højst være mellem 14 og 15 % for de fleste kornsorter ved høst. Hvis kornfugtmåleren viser disse målværdier, kan høsten begynde. Hvis højere værdier nås, skal landmanden beslutte, om han vil lade kornet tørre på marken, eller om han vil høste og acceptere en mere kompleks efterfølgende tørringsproces. Den tyske vejrtjeneste DWD tilbyder information til landbruget under agrowetter-prognose mod et gebyr, herunder prognoser for kornfugtudvikling under de næste dages vejrforhold. Baseret på kornfugtighedsniveauer på 16 %, 20 %, 24 % og 35 % på stilken, er det muligt at se, hvordan kornfugten sandsynligvis vil udvikle sig i løbet af de næste 3 til 5 dage.

Karakteristiske kurver for følgende afgrøder lagres i den mobile PCE-kornfugtmåler, hver med en opløsning på 0,1 % og en nøjagtighed på 0,5 %:
Hvede t 9,0 ... 38,0%
Majs 9,0 ... 39,0%
Byg 9,4 .. 26,4%
Raps 6,4 ... 25,4%
Solsikkefrø 7,9 ... 24,4%
Japonica-ris 8,5 ... 40,0 %
Indica-ris 8,9 ... 30,4%
Ris 10,4 ... 26,4%
Sorghum 8,0 ... 35,0%
Hirse 9,4 ... 28,4%
Sojabønner 8,9 ... 33,4%
Sesam t 6,0 ... 18,0 %
Jordnødder 5,4 ... 18,9 %
Kaffebønner 10,0 ... 30,0 %
Kakaobønner 4,5 ... 17,0%

Kornfugtmåler brugt i kornbjørne.Den mobile kornfugtmåler fra PCE Instruments kan også bruges i møller, kornmagasiner eller i forarbejdningsanlæg til at kontrollere fugtindholdet i korn og bælgfrugter. Ved køb eller salg skal der dog anvendes kalibrerede enheder.
Kornfugtighedsmåleren kræver kun et lille prøvevolumen for at bestemme fugtindholdet. Kornet fyldes så tæt som muligt i den lille målebeholder for at bestemme kornets fugtighed. Det er ikke nødvendigt at knuse kornet for at måle fugtindholdet. Beholderen kan rengøres hurtigt og nemt efter brug. Inden målingen påbegyndes, skal den karakteristiske kurve, der passer til korntypen, vælges og bekræftes i kornfugtmåleren. Betjening er ekstremt ukompliceret med kun fire knapper. Under målingen udfører kornfugtmåleren automatisk en temperaturkompensation. Måleresultatet vises i procent på det store LC-display på en let læselig måde sammen med korntypen. For at spare på batteriet skifter kornfugtmåleren automatisk til dvaletilstand efter tre minutters manglende brug. For at garantere pålideligheden af de målte værdier bør brugeren jævnligt selv kontrollere kornfugtmåleren og om nødvendigt justere den eller få den kontrolleret og justeret.

I en nøddeskal er den mobile PCE-kornfugtmåler karakteriseret ved følgende egenskaber:
• Fuldkornsmåling uden prøveforberedelse
• Lille prøvemængde
• Karakteristiske kurver for 17 typer afgrøder
• Justeringsmulighed
• Temperaturkompensation
• Nem betjening
• Let at læse display i procent

ISO-kalibrering for kornfugtighedsmåler

Et ISO-kalibreringscertifikat for kornfugtighedsmåleren bekræfter overensstemmelse med den specificerede nøjagtighed. Kalibrering betyder, at apparatet bruges til at måle og den målte værdi sammenlignes med en godkendt målemetode. ISO-kalibreringscertifikatet, der er udstedt i kundens navn, indeholder måledata og, hvis kalibreringen var vellykket, bekræfter overensstemmelsen med nøjagtigheden specificeret af PCE Instruments. Hvis nøjagtigheden afviger fra det specificerede, kan enheden justeres for igen at udsende tilstrækkelig nøjagtige måledata. Efter justeringen kræves en ny kalibrering.
Det anbefales, at kornfugtmåleren kalibreres årligt før høst for den afgrøde, der dyrkes, for at sikre, at måleren aflæser korrekt. Kornhandlere skal bruge en kalibreret kornfugtighedsmåler i forretningstransaktioner for at bestemme kornfugtigheden. Kalibreringsperioden for kornfugtmålere med infrarød spektral måleteknologi er 1 år, for andre kornfugtmålere 2 år.

Hvorfor er afgrødens fugtindhold vigtigt for opbevaring?

For at opbevare korn og andre afgrøder uden kvalitetstab skal visse betingelser være opfyldt. Den almennyttige tyske landbrugsforening DLG e. V. beskriver i sin folder 425 "Sikker opbevaring af korn - rensning, tørring og afkøling" mange detaljer om professionel opbevaring af korn.
Som mange andre råvarer er høstet korn hygroskopisk. Det danner derfor en fugtighedsligevægt med den omgivende luft. Kornfugtighed og relativ luftfugtighed påvirker derfor hinanden. Korn med et kornfugtindhold på 15 % absorberer vand ved en luftfugtighed på over 79 % og afgiver vand ved lavere fugtighedsniveauer.
Den naturlige kimflora på korn, bestående af gær, skimmelsvamp og bakterier, kan nedbryde kornet ved høje temperaturer og luftfugtighed. Hvis der forhindres et fugtindhold på mere end 14 % for hvede, byg og rug og mere end 12 % for havre og bælgfrugter, kan disse holdes i månedsvis selv ved sommertemperaturer. Kornfugtigheden og korntemperaturen samt lufttemperaturen og fugtigheden bør derfor overvåges løbende, så materialefugten ikke stiger. En kornfugtmåler, et indtrængningstermometer for kernetemperaturen i bulkmaterialet og et termohygrometer for lufttemperaturen og fugtigheden på lageret anbefales derfor til kontrol af opbevaringsforholdene.
For såkorn og maltbyg er kølig og tør opbevaring en forudsætning for at bevare spiring og vitalitet. Så der er to tidspunkter, hvor kornfugtighed bør kontrolleres omhyggeligt: før eller under høst og under opbevaring. I begge tilfælde garanterer en kornfugtmåler fra PCE Instruments hurtige og præcise aflæsninger.

Specialprodukter til online/inline måling af kornfugtighed

En online kornfugtmåler er særligt velegnet til stationær fugtmåling i kornmøller og tørreanlæg. Mikrobølge-fugtsensorer muliggør kontinuerlig, hurtig og nøjagtig måling af kornfugtighed. Fugten registreres direkte i massestrømmen med høj reproducerbarhed, uanset tæthed og temperatur. I kombination med andre enheder kan der opsættes et komplet kontrol- og overvågningssystem til styring af kornfugtigheden.

Du kan finde ud af mere om denne type proceskorn fugtmåler Til online fugtsensorer. her.


Funktioner

- lille prøvemængde
- til 17 typer korn
- justeringsmulighed
- temperaturkompensation
- enkel betjening
- grafisk display

Specifikationer

       
Type af korn Måleområde     Opløsning    Nøjagtighed
Hvede 9 ... 38 % 0,1 % ±0,5 %
Majs 9 .. . 39 % 0,1 % ±0,5 %
Japonica-ris 8,5 ... 40 % 0,1 % ±0,5 %
Indisk ris 8,9 ... 30,4 % 0,1 % ±0,5 %
sojabønner 8,9 ... 33,4 % 0,1 % ±0,5 %
Ris 10,4 .. .26,4 % 0,1 % ±0,5 %
Pleje hum 8 ... 35 % 0,1 % ±0,5 %
Raps 6, 4 ... 25,4 % 0,1 % ±0,5 %
hirse 9,4 ... 28,4 % 0,1 % ±0,5 %
Peanuts 5,4 ... 18,9 % 0,1 % ±0,5 %
Byg 9,4 ... 26,4 % 0,1 % ±0,5%
Solsikkefrø 7,9 .. 24,4 % 0,1 % ±0,5 %
kaffebønner 10 ... 30 % 0,1 % ±0,5 %
Kakaobønner 4,5 ... 17 % 0,1 % ±0,5 %
sesam
6 ... 18 % 0, 1 % ±0,5 %
Hørfrø 4,5 ...18 % 0,1 % ±0,5 %
Mandel 4.5 .. 21 % 0,1 % ±0,5 %
       
Gentagelsesnøjagtighed
0,2 %
Justeringsområde ± 9,9 %
prøvebeløb ca. 65 ml
Driftstemperaturområde 0 .. 40 °C
Temperaturkompensation Automatisk
Strømforsyning 9 V bloker batteri
Automatisk nedlukning    efter 3 minutter
  ;  

Leveringsomfang

1 x Grain Moisture Meter / Grain Moisture Meter PCE-GMM10
1 x Bæretaske
1 x Rengøringsbørste, 
1 x Skruetrækker
1 x 9 V blokbatteri
1 x brugervejledning

Downloads