Brix Refraktometer med LED-belysning PCE-032-LED

Varenr.: PCE-032-LED
594,00 DKK
742,50 DKK
4250348722232
PCE-032-LED
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Brixmessung
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Brix refraktometer med belysning

Brix refraktometer med automatisk temperaturkompensation / LED-lys i prismedækslet

Refraktometre er optiske instrumenter, der bruges til at studere lysets opførsel, når det passerer fra et medium til et andet. Det er derfor meget vigtigt, at både prisme og prismedæksel holdes rene, tørre og ridsefrie. Dette Brix-refraktometer med belysning fungerer som næsten alle analoge håndholdte refraktometre efter transmitterende lys-princippet og er velegnet til undersøgelse af transparente væsker. Analoge Brix-refraktometre arbejder typisk med omgivende lys, der trænger gennem prismedækslet, prøven og måleprismet. Dette Brix refraktometer med belysning har LED-belysning i prismedækslet. Det betyder, at du er uafhængig af det omgivende lys og også kan måle udendørs i dårlig belysning. Skaleringen er afstemt efter LED-belysningen. Målinger i kældre, i laboratorier, i produktionshaller eller værksteder kan udføres med dette Brix refraktometer med belysning uden at skulle kontrollere skalaen for det respektive kunstige lys og om nødvendigt nulstille det.

LED-lyset afbrydes ved overgangspunktet fra prøvevæsken til måleprismet og ledes via en linse ind på en skive med en måleskala. Brydningsindekset for den væske, der undersøges, bestemmer den vinkel, hvorved lyset fra måleprismet rammer linsen. Brydningsvinklen bestemmer, hvilke områder af måleskalaen der er oplyst. Værdien for den testede væske kan aflæses på skalaen ved grænselinjen mellem lys og mørke. Afhængigt af de anvendte komponenter kan Brix refraktometre designes til forskellige måleområder. Dette Brix refraktometer med belysning har en skala fra 0 til 32% Brix og en graduering på 0,2% Brix. Den kan derfor bruges på mange områder og er også velegnet til kvalitetskontrol af tekniske hjælpematerialer som køle- og smøremidler. Kontrasten på skalavisningen kan justeres til brugerens synsstyrke ved at dreje okularet.

Brix refraktometer med belysning kan kontrolleres for nøjagtighed med destilleret vand og specielle kalibreringsvæsker. Hvis grænselinjen på skalaen for destilleret vand ikke viser 0% Brix og for kalibreringsvæsken ikke viser den angivne værdi, kan displayet korrigeres ved hjælp af en justeringsskrue. Sætskruen er placeret på toppen af enheden nær prismedækslets beslag. En passende skruetrækker er allerede inkluderet i apparatetuiet. Der er også plads til en pipette og en renseklud i det praktiske etui, som primært beskytter Brix refraktometeret mod snavs og utilsigtede skader.

Skalaerne på de oplyste Brix refraktometre er designet til en temperatur på 20 °C, da brydningsindekset for et materiale afhænger af temperaturen. Ved måling er det derfor vigtigt at sikre, at måleapparatet og prøven har samme temperatur. Da den omgivende temperatur, som enheden tilpasser sig, ikke er konstant 20 °C på mange målesteder, gør den indbyggede temperaturkompensation arbejdet lettere. Til analoge Brix-refraktometre anvendes for eksempel bimetalliske strimler - som i termometre. På grund af deres temperaturafhængige deformation flytter disse urskivens position, så den samme Brix-værdi altid vises for en prøve, uanset temperaturen. Uden denne automatiske temperaturkompensation, som ofte forkortes til ATC i enhedsspecifikationerne, skulle den enten konstant omkalibreres til den respektive temperatur eller også skulle temperaturen måles og den målte Brix-værdi korrigeres til den gældende værdi ved 20° C.


- LED-lys i prismedækslet
- Skalaskafter kan justeres ved hjælp af et justerbart okular
- Automatisk temperaturkompensation
- Kalibrering ved hjælp af en justeringsskrue
- Kalibreringsskruetrækker, pipette, renseklud og etui medfølger
- Prismedæksel kan udskiftes


   
Måleområde 0 ... 32 % Brix
Opløsning 0,2 % Brix
Nøjagtighed ± 0,2 %
   
Automatisk temperaturkompensation
Mål 180 x 35 mm
Vægt 130 g
Omfang    Emulsioner
  Kølemidler
  Lim, stivelse
   

1 x Brix refraktometer med belysning PCE-032-LED
1 x Pipette
1 x Kalibreringsskruetrækker
1 x Renseklud 
1 x Enhedsetui
1 x Brugervejledning