Sip.no.: PCE-VDL 16I

Higrometre PCE-VDL 16I

9.209,00 TL
11.050,80 TL
:
4250348717740
PCE-VDL 16I
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Higrometre PCE-VDL 16I
Makine izleme için / Sıcaklık, nem, hava basıncı ve ışık gibi ek çevre koşullarının kaydı / 800 Hz’e kadar üç eksenli ivme / SD kart

PCE Instruments tarafından sunulan higrometre PCE-VDL 16I, sıcaklık, bağıl nem, hava basıncı, ışık ve titreşim sensörü aracılığıyla üç eksende ivmeyi ölçer ve kaydeder. Bu nedenle, higrometre, makinelerdeki titreşimlerin izlenmesi ve tesisin çevre koşullarının ölçülüp kaydedilmesi için uygundur. Üretim makineleri ya da çok eksenli freze makinesi gibi işleme makinelerinde önemli ölçüde geliştirilmiş tahrik üniteleri kullanılsa da higrometre her durumda makinenin temel titreşim davranışını ve titreşimlerin zaman içindeki gelişimini kaydedebilir. Böylece, freze makinesinin titreşim davranışı kısa aralıklarla değerlendirilebilir ve herhangi bir hata kaynağı tespit edilebilir. Titreşim sorununa neden olan şeyin sürücü olup olmadığı ya da bir aletin arızalı olup olmadığı belirlenebilir. PCE Instruments, sabit kurulumlu ve dolayısıyla makinenin sürekli izlenmesini sağlayan higrometre modelleri de sunar. Ancak, higrometre PCE-VDL 16I da makinelerin hızlı ve hassas bir şekilde izlenmesi için uygun maliyetli bir seçenektir. Higrometre ile sistemler optimize edilebilir, sistemlerdeki ve makinelerdeki aşınmanın azaltılmasına yardımcı olacak ölçüm verileri kaydedilebilir. Higrometre ile rulmanların ve sönümleme sistemlerinin tasarımı basitleştirilebilir, motorlardaki gürültü azaltılabilir ve dengesizlikler hızlı bir şekilde tespit edilebilir. Higrometre, makine mühendisliği ve diğer uygulama alanlarında kullanılabilecek hassas bir yardımcı araçtır. Higrometre, ilgili ölçüm hızı / kayıt hızı ayarına bağlı olarak birkaç gün boyunca kayıt yapabilir. Higrometre kullanılarak elde edilen ölçüm değerleri dahili 2 GB SD kartta kaydedilebilir ve başka bir ortama aktarılarak orada değerlendirilebilir. Higrometre, teslimat içeriğinde yer alan yazılım kullanılarak programlanabilir. Yazılım ile higrometre verileri kaydedildikten sonra tekrar okunabilir. Higrometre siparişinde yazılımın her zaman en son sürümü yer alır. Yazılım, PCE Instruments sayfasında bulunan “Yazılım İndir” kısmından da indirilebilir. Güç kaynağı olmasa bile higrometredeki ölçüm değerleri korunduğundan makine izlemeye ilişkin veriler kaybolmaz. Daha büyük hafıza kapasitesine, daha büyük bir pile ya da higrometre için başka sensörlere ihtiyaç duyulması halinde PCE Instruments’ın geliştirme bölümü ile iletişime geçin. Bir üretici olarak PCE Instruments, müşterilerine çok hızlı ve uygun maliyetli çözümler sağlayabilir. 

Tanımlanan kayıt aralıkları için otonom durum izleme
Makine koşullarının düzenli olarak izlenmesi için kullanılan higrometre, verileri kalıcı olarak kaydeden sabit sistemler arasındaki boşluğu doldurur. Mobil ölçüm cihazları ile trend belirlemenin görevlendirilecek personelin maliyeti ve zamanı açısından bazı avantajları söz konusudur ve ölçüm aralıkları günler, haftalar ya da aylar aralığında olduğundan kaydedilmesi gereken veri miktarı nispeten azdır. Ancak bu aynı zamanda ölçümler arasındaki titreşim olaylarının kaydedilmediği ve dolayısıyla makinenin durumuna ilişkin değerli bilgilerin bazen kaybolduğu anlamına gelir. Bundan kaçınılması gerekiyorsa makine izleme için sabit sistemler kullanılır. Sabit sistemlerle makine izleme, bir yandan tüm izleme süresi boyunca makine durumunun bir görüntüsünü oluşturduğundan bilginin kaybolmamasını sağlar; ancak, diğer yandan da bu sistemlerin maliyetleri daha yüksektir ve aşırı büyük miktarda verinin kaydedilmesi ve değerlendirilmesi gerekir. Higrometre, bu iki yaklaşım arasındaki boşluğu kapatır. Higrometre ile makinelerdeki titreşimler ve salınımlar, kapsamlı bir şekilde sabit titreşim izleme sistemleri kurmaya gerek kalmadan ve makinelerin durumuna ilişkin önemli bilgiler sağlayan titreşim ya da şok olaylarını kaçırma riski olmadan belirli süreler boyunca belirlenebilir.
 
Üretim tesislerinde prosese eşlik eden makine izleme
Higrometre, makinenin genel durumu ile ilgili ifadelerin yanı sıra proses bilgilerini belirlemek için de kullanılabilir. Her makine, tahrik ünitesi aracılığıyla titreşim ve salınım üretir. Freze makineleri gibi üretim sistemlerinde bu titreşimlerin üzerine proses titreşimleri ve salınımları da eklenir. Frezelemenin gerçekleştirildiği hıza, ilerleme hızının ne kadar yüksek olduğuna, freze bıçağının ne kadar derine girdiğine, kesme kenarlarının ne kadar keskin olduğuna, frezelemenin senkron ya da yukarı kesme modunda gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine ve hangi malzemenin işlendiğine göre farklı makine bileşenlerinin doğal rezonansları aralığında olabilen titreşim zirveleri oluşabilir. Ortaya çıkan mekanik gerilimler freze takımına, mil yataklarına ve genel olarak makineye zarar verebilir, güçlü titreşimler frezeleme deseninde hatalara ya da bileşen üzerinde görünür izlere neden olabilir. Higrometre, proses sırasında hangi parametrelerin en büyük mekanik yüklere neden olduğunu bulmak için kullanılabilir.
 
Higrometre uygulama olanakları
Higrometre, makine izlemenin yanı sıra malların, büyük makinelerin ya da üretim tesislerinin yüklenmesi, montajı ya da taşınması sırasında da değerli veriler sağlamak amacıyla kullanılabilir. Makinenin bir forklift ile çok ağır bir şekilde indirilmesi, bir vinçle yüklenirken yere çarpması ya da kurulum alanına taşınırken çok fazla darbeye maruz kalması gibi durumlarda üretici ya da nakliye şirketi için çeşitli tehlikeler söz konusudur. Higrometre, sıcaklık ya da nem gibi diğer çevre koşullarını da dikkate alarak darbe yükünün zamanı, büyüklüğü ve yönü hakkında önemli bilgiler sağlayabilir. Fiziksel ortam koşullarının higrometre ile sonradan belgelenebilir şekilde kaydedilmesi ürün hasarı durumunda faydalı olabilir. Çevre koşullarının eksiksiz bir şekilde belgelenmesi, olası yük zirvelerinin tahmin edilmesini sağlar ve bu da ilgili sistemlerin üreticileri için taşıma işlemlerinin planlanmasını kolaylaştırır. Bu nedenle, higrometrenin uygulama olanakları makine mühendisliği alanında çok yönlüdür. Çalışma sırasında makine izleme ya da yükleme ve kurulum esnasında titreşim ve şok yüklerinin belgelenmesi gibi işlemlerde PCE Instruments tarafından sunulan higrometre her zaman anlamlı ölçüm sonuçları elde edilmesini sağlar. 

Özellikler

- 800 Hz'e kadar 3 eksenli ivme
- Sıcaklık, nem, hava basıncı ve ışık ölçümleri
- 32 GB SD hafıza kartı
- Boyut: 86.8 x 44.1 x 22.2 mm

Teknik Bilgiler

Ölçüm Parametresi 
Sıcaklık Ölçüm Aralığı-20 ... +65 °C
Hassasiyet± 0.2 °C
Ölçüm / Kayıt Hızı1 … 1800 saniye
  
Bağıl Nem Ölçüm Aralığı0 ... % 100 bağıl nem
Hassasiyet± % 1.8 bağıl nem
Ölçüm / Kayıt Hızı1 … 1800 saniye
  
Hava Basıncı Ölçüm Aralığı10 ... 2000 mbar
Hassasiyet± 2 mbar (750 ... 1100 mbar aralığında) diğer: ± 4 mbar
Ölçüm / Kayıt Hızı1 … 1800 saniye
  
Işık Ölçüm Aralığı0.045 ... 188.000 lx
Hassasiyetn/a
Ölçüm / Kayıt Hızı1 … 1800 saniye
  
3 Eksenli İvme Ölçüm Aralığı ± 16 g
Hassasiyet±0.24 g
Ölçüm / Kayıt Hızı800 Hz … 1 Hz
  
Diğer Teknik Özellikler
Hafıza Kapasitesi

Ölçüm başına 2.5 milyon ölçüm değeri, 32 GB mikro SD hafıza kartı ile 3.2 milyar ölçüm değeri
TuşÖlçüm başlatma / durdurma, cihazı açma / kapatma tuşu
  
LED



Log: Çalışma durumu
Alarm: Alarm göstergesi
Pil: Şarj durumu göstergesi
USB: Bilgisayara bağlantı durumu

  
Güç Kaynağı

Entegre lityum iyon pil 3.7 V / 500 mAh
Pil, USB portu aracılığıyla şarj edilir.

Entegre SensörlerSıcaklık, bağıl nem, hava basıncı, ışık, 3 eksenli ivme
ArayüzUSB
  
Yazılım


Verileri toplamak ve analiz etmek için ücretsiz kurulum ve değerlendirme yazılımı (Windows XP /
Vista / 7 / 8 / 10 32 Bit/64 Bit)
  
Çevre Koşulları-20 … +65 °C
Depolama Koşulları

+5 ... +45 °C, 10 ... 95 % bağıl nem, yoğuşmasız
(pil için ideal depolama koşulu)
StandartPCE-VDL 16I, EU RoHS/WEEE yönetmeliği ile uyumludur.
Boyut87 x 44 x 23 mm
AğırlıkYaklaşık 60 g

Teslimat İçeriği

1 x Higrometre PCE-VDL 16I,
1 x USB - Mikro USB Veri Kablosu,
1 x 32 GB SD Hafıza Kartı,
1 x SD Kartını Takma Aparatı,
1 x USB Bellek (bilgisayar yazılımlı ve kullanım kılavuzlu).